Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

5 δωρεάν εφαρμογές εγγραφής DVD

Μαϊ 18 2016
Οι βασικές λειτουργίες της επεξεργασίας βίντεο δεν απαιτούν την εγκατάσταση κάποιας εφαρμογής στον υπολογιστή αφού μπορούν να γίνουν online με πολύ εύκολο τρόπο.
5 δωρεάν εφαρμογές εγγραφής DVD
Το DVD παραμένει ένα από τα αγαπημένα μέσα αποθήκευσης, ειδικά στην περίπτωση που θέλει κάποιος να διατηρήσει δεδομένα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν και η εξάπλωση αρχικά των USB flash drives και πρόσφατα των cloud storage services περιόρισε σε μεγάλο βαθμό τις στοίβες των DVD που αγοράζονταν στο παρελθόν, το μέσο παραμένει η καλύτερη λύση για μακροχρόνια αποθήκευση. Τα DVD είναι πιο ανθεκτικά από τα USB flash drives και συνίστανται για τη διατήρηση συλλογής, ενώ σε σχέση με το cloud storage, προσφέρουν άμεση πρόσβαση στα μεγάλα αρχεία.

Οι περισσότεροι υπολογιστές διαθέτουν μονάδες εγγραφής DVD, οι οποίες γράφουν και CD, ενώ κάποιες λιγοστές ακόμα και Blu-ray. Όσον αφορά στο λογισμικό εγγραφής, αν οι απαιτήσεις είναι απλές, υπάρχουν δωρεάν εφαρμογές που τις καλύπτουν άνετα. Αν είστε μανιώδης συλλέκτης ταινιών, ίσως να χρειαστείτε μια καλή σουίτα εγγραφής επί πληρωμή, αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να συνδυάσετε δωρεάν εφαρμογές και να πετύχετε το τελικό επιθυμητό αποτέλεσμα. Στη συνέχεια, εστιάζουμε σε κάποιες δωρεάν εφαρμογές εγγραφής DVD και σε κάποιες που προσφέρουν δωρεάν ένα μεγάλο μέρος των δυνατοτήτων τους.

CDBurnerXP


Αν έχετε αναζητήσει δωρεάν λογισμικό εγγραφής στο Internet κατά το παρελθόν, ίσως να έχετε βαρεθεί να βλέπετε τη συγκεκριμένη εφαρμογή ως προτεινόμενη. Η αλήθεια είναι ότι το CDBurnerXP έχει καταφέρει εδώ και αρκετά χρόνια να χτίσει μια πολύ καλή φήμη που βασίζεται κυρίως στην απλότητά του. Δε διαθέτει κάποιο μοντέρνο και «γεμάτο» περιβάλλον, αλλά μπορεί να το χρησιμοποιήσει ακόμα και ο πιο αρχάριος λόγω των ξεκάθαρων επιλογών που προσφέρει. Σας επιτρέπει να γράψετε δεδομένα, μουσική (αρχεία και audio CDs), βίντεο και, φυσικά, να δημιουργήσετε DVD από αρχείο ISO ή να αντιγράψετε ολόκληρους δίσκους. Όμως, όπως σε όλες τις δωρεάν εφαρμογές, δε θα βρείτε δυνατότητα για transcoding του αρχείου βίντεο πριν την εγγραφή, οπότε θα πρέπει να έχετε έτοιμο το DVD folder πριν γράψετε ταινία. Μη σας παραξενεύει το όνομά του, δεν είναι μόνο για XP, αλλά για όλες τις εκδόσεις των Windows.

ImgBurn


Με εξίσου λιτό περιβάλλον, όπως το CDBurnerXP, το ImgBurn απευθύνεται περισσότερο σε όσους γράφουν δεδομένα και ασχολούνται κυρίως με αρχεία εικόνας (αρχείο που περιλαμβάνει όλα τα δεδομένα ενός DVD διατηρώντας τη δομή αρχείων και φακέλων). Για το λόγο αυτό, υποστηρίζεται ένα ευρύ φάσμα αρχείων εικόνας: ISO, IMG, BIN, CCD, NRG, κ.ά. Από ένα τέτοιο αρχείο εικόνας μπορείτε να γράψετε DVD, αλλά και το αντίστροφο, δηλαδή να δημιουργήσετε αρχείο εικόνας από ένα DVD. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και μεταξύ αρχείου εικόνας και αρχείων/φακέλων που έχετε στο δίσκο σας. Φυσικά, μπορείτε να μεταφέρετε οποιαδήποτε αρχεία media σε DVD ως δεδομένα, ενώ είναι εφικτή και η εγγραφή audio CD αν και θα ήταν καλύτερα να προτιμήσετε κάποια άλλη εφαρμογή γι’ αυτό το σκοπό.

Ashampoo Burning Studio


Το Ashampoo Burning Studio έχει σχεδόν αντίστοιχες δυνατότητες με το CDBurnerXP, αλλά διαθέτει ένα πολύ πιο μοντέρνο περιβάλλον, ίσως το καλύτερο σε δωρεάν εφαρμογή του είδους. Σας επιτρέπει να δημιουργήσετε CD/DVD δεδομένων, μουσικής (και Audio CD), βίντεο (VCD, SVCD, DVD), καθώς και να αντιγράψετε ένα δίσκο ή να φτιάξετε εικόνα και να εγγράψετε δίσκο βάσει αυτής. Επιπλέον, η εφαρμογή διαθέτει επιλογή για backup και restore υποστηρίζοντας εγγραφή μεγάλου όγκου σε πολλαπλούς δίσκους. Ούτε και εδώ πάντως, υπάρχει δυνατότητα για transcoding του αρχείου βίντεο πριν την εγγραφή.

Power2Go 10 Essential


Στη δωρεάν έκδοση Essential, το Power2Go προσφέρει σχεδόν ότι και οι άλλες εφαρμογές, ενώ η επί πληρωμή αναβάθμισή του στην έκδοση Platinum “ξεκλειδώνει» κάποια αρκετά καλά χαρακτηριστικά. Ως δωρεάν εφαρμογή, σας επιτρέπει να εγγράψετε CD, DVD και Blu-ray (και BDXL) δίσκους με την ευκολία του drag ’n’ drop. Επίσης, μπορείτε να δημιουργήσετε Audio CD και να αντιγράψετε δίσκο οποιουδήποτε τύπου. Αν πληρώσετε για την Platinum έκδοση, θα έχετε δυνατότητα να μετατρέπετε και να μεταφέρετε εύκολα τα αρχεία media σε φορητές συσκευές, να κατεβάζετε βίντεο από online υπηρεσίες όπως το YouTube και να τα αποθηκεύετε στο σκληρό δίσκο σας ή να τα γράφετε απ’ ευθείας σε οπτικό δίσκο, κ.ά.

BurnAware


Αν και αποφεύγουμε να προτείνουμε εφαρμογές που προσφέρουν adware κατά την εγκατάστασή τους (οπότε θα πρέπει να είστε προσεκτικοί ώστε να μη τα δεχτείτε) όπως το BurnAware, κάνουμε μια εξαίρεση αφού και αυτή η εφαρμογή μπορεί να καλύψει όλες τις βασικές ανάγκες εγγραφής. Διαθέτει ένα πάρα πολύ απλό περιβάλλον με όλες τις επιλογές άμεσα ορατές, οπότε δε θα δυσκολέψει ακόμα και τον πιο αρχάριο χρήστη. Μπορείτε να γράψετε CD/DVD/Blu-ray με δεδομένα, να δημιουργήσετε audio CD ή DVD video δίσκους (και BDMV/AVCHD), να φτιάξετε αρχεία εικόνας από δίσκο και το αντίστροφο, αλλά η απ’ ευθείας αντιγραφή δίσκου απαιτεί μία από τις εκδόσεις Premium ή Pro που είναι επί πληρωμή.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα