Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Dell Inspiron 7559

Νοε 27 2015
Ο κανόνας που θέλει τα gaming notebooks να διαθέτουν υποσυστήματα κορυφαίων επιδόσεων και επιβλητική εμφάνιση επιβεβαιώνεται στο Inspiron 7559 της Dell.
Dell Inspiron 7559
Τα τελευταία χρόνια, τα notebooks διεκδικούν ακόμα και τον τελευταίο χώρο που είχε μείνει στα desktop PCs, αυτόν του gaming. Τα νεότερα notebooks έχουν μικρύνει σημαντικά την ψαλίδα στις επιδόσεις, ενώ η δυνατότητα μεταφοράς τους δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα καθώς επιτρέπουν στους κατόχους τους να συμμετέχουν με αυτά σε ομαδικό δικτυακό gaming. Γι’ αυτό το λόγο εξάλλου, η εμφάνισή τους είναι εντυπωσιακή, με έντονες γωνίες και χρωματισμούς. Πέρα από την εμφάνιση όμως, αυτό που πραγματικά κερδίζει το χρήστη είναι οι εκρηκτικές επιδόσεις τους.Η εμφάνισή του Inspiron 7559 είναι επιθετική όπως αρμόζει σε ένα gaming notebook, ενώ η κυριαρχία του μαύρου διακόπτεται αμυδρά από κόκκινες «πινελιές», όπως στο περίγραμμα του ευμεγέθους touchpad.

To Inspiron 7559 της Dell είναι ένα notebook υψηλών επιδόσεων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για απαιτητικές εφαρμογές, ωστόσο είναι φανερό ότι προορίζεται για τους gamers. Η εμφάνισή του είναι επιθετική όπως αρμόζει σε ένα gaming notebook, ενώ η κυριαρχία του μαύρου διακόπτεται αμυδρά από κόκκινες «πινελιές», κυρίως στις γρίλιες των ηχείων και στον εξαερισμό, καθώς φυσικά και στο λογότυπο της πλάτης. Ο ίδιος χρωματισμός διαγράφει το περίγραμμα του ευμεγέθους touchpad (105x80 χιλ., 800dpi) που σίγουρα προστίθεται στα θετικά της συσκευής.

Το συγκεκριμένο μοντέλο θα το βρείτε σε διάφορες παραλλαγές, όπως με επεξεργαστή Core i5 ή οθόνη αφής UHD 3840x2160, ωστόσο το μοντέλο που εξετάζουμε έρχεται με επεξεργαστή Core i7 και οθόνη Full HD που σίγουρα αποτελεί την καλύτερη λύση για τον gamer. Αν και ένα gaming notebook δε φημίζεται για το χαμηλό βάρος του, το 7559 περιορίζεται ευτυχώς στα 2,5 κιλά, οπότε δε χρειάζεται να ανησυχείτε για τη μεταφορά του. Επίσης, αν και τα gaming notebooks δε δίνουν ιδιαίτερο βάρος στην αυτονομία, το 7559 διαθέτει μια μπαταρία 6 κελιών (74WHr) που προσφέρει κάποιες ώρες gaming μακριά από πρίζα, ανάλογα με το παιχνίδι. Όπως συμβαίνει σε όλα τα μοντέλα της Dell, υπάρχει και εδώ η «smart» φόρτιση της μπαταρίας για να «ζήσει» περισσότερο χρόνο. Η συσκευή συνοδεύεται από τα νεότερα Windows 10 στην έκδοση Home 64-bit.Επεξεργαστής Core i7 Skylake, 8GB RAM, οθόνη Full HD και Windows 10 στην έκδοση Home 64-bit.

Ξεκινώντας από την καρδιά του συστήματος, τον τετραπύρηνο επεξεργαστή Core i7-6700HQ της Intel με συχνότητα λειτουργίας 2,6-3,5GHz και cache 6ΜΒ, έχετε στη διάθεσή σας εντυπωσιακή επεξεργαστική ισχύ για να παίξετε τα πιο απαιτητικά παιχνίδια σε υψηλή ανάλυση, καθώς και με εφέ και λεπτομέρειες που το κάνουν πιο «ζωντανό», ατμοσφαιρικό και, φυσικά, απολαυστικό. Ο συγκεκριμένος επεξεργαστής είναι βασισμένος στη νεότερη αρχιτεκτονική Skylake της Intel που έχει φέρει σημαντικές βελτιώσεις (όχι τόσο στις επιδόσεις) σε σχέση με τις αρχιτεκτονικές Haswell και Broadwell, οπότε το σύστημα μπορεί να σας συντροφεύει για αρκετό καιρό. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο επεξεργαστής συνοδεύεται από αρκετή ποσότητα μνήμης και συγκεκριμένα από 8GB, η οποία είναι υλοποιείται μέσω ενός SODIMM αφήνοντας θέση για άλλο ένα.

Τα ενσωματωμένα γραφικά HD Graphics 530 μπορούν να αναλάβουν τις περισσότερες λειτουργίες προσφέροντας σαφώς ανώτερες επιδόσεις από αυτές που είχαμε συναντήσει σε προηγούμενες γενιές επεξεργαστών. Μάλιστα, είναι ικανά να υποστηρίξουν ακόμα και σύγχρονα παιχνίδια αρκεί να μην είναι ιδιαίτερα απαιτητικά και να γίνουν οι κατάλληλες ρυθμίσεις (σε χαμηλά προς μεσαία επίπεδα).Ένα εξαιρετικό σύστημα ψύξης διατρέχει το εσωτερικό της συσκευής σε όλο το πλάτος και καταφέρνει να το διατηρήσει σε φυσιολογική θερμοκρασία.

Όμως, ως gaming notebook, το Inspiron 7559 διαθέτει και ξεχωριστή κάρτα γραφικών που έρχεται να ικανοποιήσει ακόμα και τους απαιτητικούς gamers που δεν κάνουν παραχωρήσεις σε ανάλυση, εφέ και λεπτομέρειες. Η GeForce GTX 960M της NVIDIA με 4GB μνήμης είναι έτοιμη για να υποστηρίξει κάθε απαίτησή σας αφού οι επιδόσεις της είναι εφάμιλλες με αυτές μιας GTX 750 Ti που συναντάμε σε συστήματα desktop. Σπάνια θα βρεθεί κάποιο παιχνίδι που να χρειαστεί να μειώσετε την «ποιότητα» ώστε να είναι απόλυτα ομαλό το gaming. Μαζί με όλα αυτά βέβαια, υπάρχει ένα εξαιρετικό σύστημα ψύξης που διατρέχει το εσωτερικό της συσκευής σε όλο το πλάτος και καταφέρνει να το διατηρήσει σε φυσιολογική θερμοκρασία.

Οι παραπάνω κάρτες γραφικών «οδηγούν» μια εξαιρετική οθόνη 15,6’’ ανάλυσης Full HD 1920x1080 με pixel pitch 0,17925 χιλ. Στο πάνω μέρος του πλαισίου της υπάρχει μια κάμερα web 0,92MP που τραβά βίντεο HD 1280x720 στα 30fps, ενώ στη βάση της οθόνης υπάρχουν οι γρίλιες των ηχείων 2.1 των 2,5W. To notebook της Dell διαθέτει τρεις θύρες USB 3.0, εκ των οποίων η μία μπορεί να φορτίσει συσκευή (ακόμα και με το notebook κλειστό), μία έξοδο HDMI και μία θύρα για headset. Για την ενσύρματη δικτύωση του Inspiron 7559 υπάρχουν μία θύρα Gigabit Ethernet, ενώ για την ασύρματη υποστηρίζεται Wi-Fi 802.11ac για μεγαλύτερη ταχύτητα και εμβέλεια. Επίσης, διαθέτει υποδοχή για κάρτες SD, ενώ υποστηρίζει Bluetooth 4.0 και WiDi για ασύρματη αναπαραγωγή των περιεχομένων του notebook σε τηλεόραση.Oι αποθηκευτικές δυνατότητες του Inspiron 7559 υποστηρίζονται από έναν υβριδικό δίσκο (SSHD) 2,5’’ που συνδυάζει έναν συμβατικό HDD χωρητικότητας 1ΤΒ και έναν SSD M.2 των 8GB.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αποθηκευτικές δυνατότητες του Inspiron 7559 καθώς υποστηρίζονται από έναν υβριδικό δίσκο (SSHD) 2,5’’ που συνδυάζει έναν συμβατικό HDD χωρητικότητας 1ΤΒ και έναν SSD M.2 των 8GB. Οι δίσκοι αυτού του τύπου «μαθαίνουν» από τη χρήση που κάνετε (ποια αρχεία και εφαρμογές χρησιμοποιήσατε συχνά προσφάτως) και μεταφέρουν στον SSD τα κατάλληλα δεδομένα ώστε να επιταχύνουν κάθε λειτουργία. Όλα αυτά γίνονται αυτόματα και έχουν ως αποτέλεσμα την ταχύτερη εκκίνηση του λειτουργικού και των εφαρμογών, καθώς και την ταχύτερη εργασία με αρχεία και φακέλους.

Το Dell Inspiron 7559 είναι ένα gaming notebook που μάλλον θα σας εντυπωσιάσει με την εμφάνισή του, αλλά σίγουρα θα σας συναρπάσει με τις επιδόσεις του. Αν είστε από τους απαιτητικούς gamers που όμως δίνουν σημασία στην τιμή, το notebook της Dell σας περιμένει για να περάσετε... επίπεδο.


Δείτε το βίντεο:
Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα