Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Twitter και Facebook σε macOS και iOS

Οκτ 14 2016
Τo λειτουργικό σύστημα των συσκευών της Apple είναι πλήρως εναρμονισμένο με τα κοινωνικά δίκτυα παρέχοντας μια ευχάριστη εμπειρία χωρίς περιττές ρυθμίσεις.
Twitter και Facebook σε macOS και iOS
Εδώ και χρόνια, τόσο σε macOS όσο και σε iOS, μπορούμε να μοιραστούμε πράγματα σε Twitter και Facebook, ακόμη και να χρησιμοποιήσουμε τα στοιχεία των λογαριασμών μας σε αυτά τα κοινωνικά δίκτυα για να κάνουμε εγγραφή και είσοδο σε άλλες εφαρμογές και υπηρεσίες. Ακόμη και αν δεν υπάρχει καν η σχετική εφαρμογή εγκατεστημένη στο σύστημα. Άλλωστε, σε macOS δεν υφίσταται καν κανονική εφαρμογή για το Facebook (σε αντίθεση με το Twitter που έχει τη δική του, επίσημη εφαρμογή).Μία φορά login με social account και μονομιάς ανοίγουν πόρτες σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος και όχι μόνο.

Κι αυτό διότι μπορούμε να κάνουμε είσοδο στις υπηρεσίες αυτές σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος, προσθέτοντας τους σχετικούς λογαριασμούς όπως ακριβώς θα προσθέταμε και λογαριασμούς email.

Σε macOS
Σε Mac οι επιλογές είναι αρκετές και ξεφεύγουν από τα δύο γνωστότερα κοινωνικά δίκτυα: Facebook, Twitter, LinkedIn, Vimeo, flickr. Είναι μάλιστα εφικτό να συνδεθούμε με πολλαπλούς λογαριασμούς κάθε υπηρεσίας.

Με λογαριασμό Facebook μπορούμε να ενεργοποιήσουμε κοινοποιήσεις από κάθε γωνιά του συστήματος, να δεχόμαστε γνωστοποιήσεις, να εμφανίζονται events από το Facebook στο ημερολόγιο, ακόμη και να ενημερώνονται οι επαφές μας εκατέρωθεν. Στο Twitter περιοριζόμαστε σε κοινοποιήσεις και γνωστοποιήσεις, με το flickr account ενεργοποιούνται οι κοινοποιήσεις φωτογραφιών στην υπηρεσία και το αντίστοιχο συμβαίνει με video στην περίπτωση του Vimeo. To LinkedIn φυσικά και ενεργοποιεί κοινοποιήσεις και γνωστοποιήσεις, καθώς και συγχρονισμό και ενημέρωση επαφών.Σε Mac, εκεί που ρυθμίζει κανείς το email του, κανονίζει και τα social accounts.

Ειδικά στις περιπτώσεις των Facebook και Twitter μάλιστα, δεν περιοριζόμαστε απλά στην κοινοποίηση συνδέσμων, εικόνων και βίντεο με τον όποιο σχολιασμό, αλλά μπορούμε να κάνουμε και κανονική δημοσίευση, χάρη στο ειδικό widget που διατίθεται για το Today View σε Mac.

Σε iOS
Εδώ τα πράγματα διαφέρουν ελαφρώς αφού υποστηρίζονται οι ακόλουθες υπηρεσίες: Facebook, Twitter, flickr, Vimeo.

Η διαφορά εδώ είναι πως οποιαδήποτε εφαρμογή τρίτου επιτρέπει log in ή και δημιουργία λογαριασμού μέσω Facebook ή Twitter account, μπορεί, με την άδειά σας, να πάρει αυτά τα στοιχεία κεντρικά, από το ίδιο το iOS. Όταν π.χ. ανοίξετε για πρώτη φορά το Periscope, που ανήκει έτσι κι αλλιώς στο Twitter, θα ερωτηθείτε αν θέλετε να κάνετε log in με λογαριασμό Twitter και ύστερα μπορείτε να διαλέξετε κάποιον από αυτούς που είναι ήδη “δηλωμένοι” στη συσκευή, χωρίς να απομακρυνθείτε ποτέ από την εφαρμογή Periscope ή να ανοίξει σελίδα στο Safari για να γίνει είσοδος και εγγραφή.

Όλες οι καρτέλες για τους λογαριασμούς που υποστηρίζονται βρίσκονται στην εφαρμογή Settings/ Ρυθμίσεις αλλά όχι εκεί που ρυθμίζονται και οι διευθύνσεις email. Έχουν τη δική τους ομάδας στη βασική οθόνη των ρυθμίσεων.Σε iOS οι λογαριασμοί των social media έχουν δικό τους πλαίσιο στην εφαρμογή Ρυθμίσεις.

Επίσης, στις καρτέλες των λογαριασμών Facebook και Twitter βρίσκουμε επιλογή για ενημέρωση επαφών που μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη. Με ένα πάτημα διασταυρώνονται επαφές και συμπληρώνονται στις καρτέλες τους οι εικόνες προφίλ αλλά και σύνδεσμοι προς τα κοινωνικά τους προφίλ, που μπορεί να μη γνωρίζετε κιόλας. Μπορεί να έχετε ένα αριθμό κινητού τηλεφώνου αλλά, επειδή αυτός είναι δηλωμένος στο Facebook, να σας οδηγήσει στο αντίστοιχο προφίλ. Το ίδιο συμβαίνει και με το Twitter.

“Κρυφές” ευκολίες παντού!
Η κεντρική διαχείριση, σε επίπεδο λειτουργικού συστήματος δηλαδή, λογαριασμών σε βασικά κοινωνικά δίκτυα και υπηρεσίες είναι μια ακόμη ευκολία που θεωρείται δεδομένη στα λειτουργικά συστήματα της Apple. Και δεν είναι καν πρόσφατη εξέλιξη. Απλά, κάτι που οι πιο πιστοί της φίλοι έχουν μάθει να θεωρούν δεδομένο.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα