Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

10 MS Word tips (μέρος 2ο)

Απρ 30 2015
Το MS Word έχει εξελιχθεί σε ένα πανίσχυρο εργαλείο παραγωγικότητας που, όσο καλύτερα το γνωρίζετε, τόσο περισσότερο διευκολύνετε τις καθημερινές εργασίες σας.
10 MS Word tips (μέρος 2ο)
To MS Word έχει αμέτρητες δυνατότητες και άλλα τόσα κρυμμένα μυστικά που, όσα περισσότερα μαθαίνετε, τόσο πιο παραγωγική και ευχάριστη κάνετε την εργασία σας μαζί του.
Στο πρώτο μέρος των tips για το MS Word είδαμε 5 από τα 10 tips που επιλέξαμε σχετικά με την επικόλληση κειμένου, τη στοίχιση εγγράφου, κ.ά. Ας συνεχίσουμε με την υπόλοιπη πεντάδα των tips.

6. Μετατροπή μιας λίστας σε πίνακα


Ας υποθέσουμε ότι έχετε δημιουργήσει μια λίστα με δύο στήλες χωρισμένες με tabs και θέλετε να τη μετατρέψετε σε πίνακα ώστε να έχετε ένα καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Αυτό μπορεί να γίνει πολύ απλά επιλέγοντας όλη τη λίστα και Εισαγωγή > Πίνακας > Μετατροπή κειμένου σε πίνακα... Στο παράθυρο που εμφανίζεται ο Αριθμός στηλών είναι ίσος (ή μεγαλύτερος αν έχουν χρησιμοποιηθεί περισσότερα από ένα tab σε κάποια γραμμή) με τον αριθμό των στηλών της λίστας και μπορείτε να τον αλλάξετε ανάλογα με τον πίνακα που θέλετε, ενώ ο Αριθμός γραμμών είναι επίσης ίδιος με αυτόν της λίστας αλλά δε μπορείτε να τον αλλάξετε (δεν υπάρχει λόγος). Στην ενότητα Διαχωρισμός κειμένου κατά, το Word έχει αναγνωρίσει τα tabs ως διαχωριστικό στις στήλες της λίστας και είναι επιλεγμένο το Στηλοθέτες (μπορείτε να το αλλάξετε με άλλο ανάλογα τη λίστα σας). Δεχτείτε λοιπόν τις προτεινόμενες τιμές και πατήστε ΟΚ. Η λίστα σας μετατρέπεται σε πίνακα και έχετε πλέον περισσότερες δυνατότητες μορφοποίησης με έτοιμα πρότυπα.

7. Μετατροπή μιας λίστας με κουκκίδες σε SmartArt
Με τον ίδιο σχεδόν τρόπο μπορείτε να μετατρέψετε ένα κείμενο-λίστα με κουκκίδες σε SmartArt ώστε να έχει περισσότερο ενδιαφέρον και να τονιστεί καλύτερα. Επιλέγετε το κείμενο και κάνετε αποκοπή του για να το επικολλήσετε αργότερα στο SmartArt. Στη συνέχεια, επιλέγετε Εισαγωγή και SmartArt. Από το μενού του παραθύρου στα αριστερά, επιλέγετε Λίστα και από την κεντρική ενότητα Κατακόρυφη λίστα με κουκκίδες (πρώτο στη δεύτερη σειρά). Πατώντας ΟΚ, στο νέο παράθυρο που εμφανίζεται, επιλέγετε τα περιεχόμενα της λίστας στα αριστερά και κάνετε επικόλληση της αρχικής λίστας σας. Πλέον, στο παράθυρο εμφανίζεται η αρχική λίστα σας μορφοποιημένη από το SmartArt και πατάτε ΟΚ. Αν η λίστα και το πλαίσιο της έχουν εμφανιστεί μεγάλα ή εκτός θέσης, πιάστε το πλαίσιο με το ποντίκι από μια άκρη και μικρύνετέ το ή από κάποιο άλλο σημείο του και μεταφέρετέ το στη θέση που θέλετε.

8. Εμφανίστε τους κρυμμένους χαρακτήρες του Word
Όταν γράφετε στο Word, η εφαρμογή τοποθετεί στο έγγραφο κάποιους κρυφούς χαρακτήρες που λειτουργούν ως σημάδια για διάφορες εργασίες, όπως π.χ. για την οριοθέτηση μιας παραγράφου. Για παράδειγμα, όταν εσείς πατάτε κενό ή Enter, το Word βάζει μια τελεία (στη μέση του ύψους των γραμμάτων) ή ένα σύμβολο παραγράφου αντίστοιχα. Χωρίς να είναι απαραίτητη, η εμφάνιση αυτών των κρυμμένων χαρακτήρων θα σας κάνει να καταλάβετε καλύτερα πως λειτουργεί το Word σε κάποιες ενέργειές του και να αποφύγετε τις... τρέλες του όταν, για παράδειγμα, εφαρμόζετε κάποιο στιλ σε μια παράγραφο και αυτό εκτείνεται «αυθαίρετα» πέραν της παραγράφου. Αν λοιπόν δείτε «παραφωνίες» στη μορφοποίηση είναι καλό να εμφανίσετε τους κρυμμένους χαρακτήρες και αφού φέρετε το κείμενο στα μέτρα σας να τους κρύψετε και πάλι. Για να γίνει αυτό, από την επιλογή Κεντρική της κορδέλας και την ενότητα Παράγραφος πατήστε στο πλήκτρο με το σύμβολο παραγράφου. Για να κρύψετε τους χαρακτήρες πατήστε και πάλι στο ίδιο πλήκτρο. Σημειώστε ότι μπορείτε να επιλέξετε, να αντιγράψετε και να μεταφέρετε τους χαρακτήρες αυτούς όπως ακριβώς γίνεται με το κανονικό κείμενο. Αν κάποιους από αυτούς τους χαρακτήρες τους βρίσκετε ιδιαίτερα χρήσιμους, μπορείτε να επιλέξετε να εμφανίζονται εξ’ ορισμού μόνο αυτοί. Μεταβείτε στο Αρχείο > Επιλογές > Εμφάνιση και από την ενότητα Να εμφανίζονται πάντα αυτά σημάδια μορφοποίησης στην οθόνη μπορείτε να επιλέξετε αυτά που θέλετε.

9. Γράψτε οπουδήποτε
Αν καθώς γράφετε δοκιμάσετε να μεταβείτε με ένα κλικ αρκετά πιο κάτω από την τελευταία σας λέξη, θα διαπιστώσετε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Δηλαδή, δε μπορείτε να μεταφέρετε τον κέρσορα εκτός του κειμένου σας και να γράψετε μετά από αυτό εκτός αν έχουν προηγηθεί διαδοχικά Enter. Ακόμα και στην τελευταία περίπτωση, το Word σας επιτρέπει μόνο να ξεκινήσετε από την αρχή της σειράς. Όμως, υπάρχει ένας πολύ πιο απλός τρόπος για να ξεκινήσετε να γράφετε από οποιοδήποτε σημείο της σελίδας επιθυμείτε. Απλά, μεταφέρετε τον κέρσορα στο σημείο της σελίδας που θέλετε και κάντε διπλό κλικ.

10. Κρατήστε αντίγραφο ασφαλείας της Γραμμής εργαλείων γρήγορης πρόσβασης


Εάν είστε από αυτούς που τους αρέσει να επιταχύνουν την εργασία τους με τη γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης και έχετε δαπανήσει αρκετό χρόνο για να την φέρετε στα μέτρα σας, ίσως να έχετε έρθει αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα: τι γίνεται στην περίπτωση που χρειαστεί να κάνετε format το PC και να εγκαταστήσετε εκ νέου τα Windows; Κανένα πρόβλημα καθώς υπάρχει τρόπος να κρατήσετε αντίγραφο ασφαλείας της γραμμής εργαλείων γρήγορης πρόσβασης και να την επαναφέρετε όταν εγκαταστήσετε και πάλι το MS Office μετά το format. Μεταβείτε στο Αρχείο > Επιλογές > Γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης και βρείτε κάτω δεξιά το πλήκτρο Εισαγωγή/Εξαγωγή. Πατήστε το πλήκτρο αυτό, επιλέξτε Εξαγωγή όλων των προσαρμογών και αποθηκεύστε το αρχείο. Για να ανακτήσετε τη γραμμή εργαλείων, μεταβείτε στο ίδιο σημείο και μετά το πλήκτρο Εισαγωγή/Εξαγωγή επιλέξτε Εισαγωγή αρχείου προσαρμογών. Εναλλακτικά, εντοπίστε το αρχείο ‘Word.qat’ στο φάκελο ‘C:\Users\[username]\AppData\Local\Microsoft\Office’ και αποθηκεύστε το κάπου ώστε να το αντιγράψετε στον ίδιο φάκελο μετά τη νέα εγκατάσταση.


Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα