Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

10 Skype tips (μέρος 2ο)

Αυγ 05 2015
Πάρα τις εξαιρετικές σύγχρονες εφαρμογές επικοινωνίας, το Skype συνεχίζει να καταλαμβάνει μία από τις κορυφαίες θέσεις στις προτιμήσεις των χρηστών.
10 Skype tips (μέρος 2ο)
Το Skype παραμένει ένας από τους εναλλακτικούς τρόπους επικοινωνίας που συνεχίζει να χρησιμοποιείται σε ευρεία κλίμακα. Με την εφαρμογή να διαθέτει εκδόσεις για κάθε συσκευή και πλατφόρμα, μπορείτε να την έχετε στο Windows PC, στο Apple laptop, στο iPhone, στο Android tablet, ακόμα και στην έξυπνη τηλεόρασή σας. Στο πρώτο μέρος των Skype tips είδαμε, μεταξύ άλλων πως μπορείτε να μεταφέρετε τις επαφές σας από ένα λογαριασμό Skype σε έναν άλλο, αλλά και πώς να χρησιμοποιήσετε πολλαπλούς λογαριασμούς του Skype ταυτόχρονα. Ας συνεχίσουμε με ακόμα 5 tips.

1. Απαντήστε σε κλήσεις αυτόματα


Αρχικά, τίθεται το ερώτημα γιατί να θέλετε να κάνετε κάτι τέτοιο. Αφ’ ενός μπορεί να το απαιτεί η συνεργασία με τους συναδέλφους σας σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον, αφ’ ετέρου μπορεί να έχετε τους δικούς σας λόγους, όπως για παράδειγμα, να παρακολουθείτε το χώρο του σπιτιού σας (έχοντας ένα δεύτερο λογαριασμό) όταν είστε στο γραφείο. Επιλέξτε Εργαλεία > Επιλογές > Κλήσεις και πατήστε το κουμπί Εμφάνιση επιλογών για προχωρημένους στα δεξιά. Στις επιλογές που εμφανίζονται επιλέξτε την Αυτόματη απάντηση εισερχομένων κλήσεων. Αν θέλετε μαζί με την αυτόματη απάντηση να ενεργοποιείται η κάμερα (ώστε, για παράδειγμα, να είναι δυνατή η παρακολούθηση του άλλου χώρου) επιλέξτε και την Αυτόματη έναρξη του βίντεό μου όταν είμαι σε κλήση. Στο παράδειγμά μας για την παρακολούθηση, οι ρυθμίσεις αυτές θα πρέπει να γίνουν το λογαριασμό της συσκευής που βρίσκεται στο χώρο που παρακολουθείται.

2. Στείλτε βιντεομήνυμα
Εκτός από την ζωντανή ανταλλαγή μηνυμάτων, φωνής ή βίντεο με κάποιο φίλο ή συνεργάτη σας, έχετε τη δυνατότητα να του στείλετε μήνυμα όταν είναι offline. Το μήνυμα αυτό μπορεί να είναι γραπτό ή ηχητικό, αλλά και βιντεομήνυμα, κάτι που είναι σίγουρα πιο εύχρηστο αν θέλετε να του δείξετε κάτι. Για να γίνει αυτό, κάντε δεξί κλικ πάνω στην επαφή στην οποία θέλετε να στείλετε το μήνυμα από τη λίστα επαφών στα αριστερά. Στο μενού που εμφανίζεται επιλέξτε Αποστολή βιντεομηνύματος… Καταγράψτε ένα βίντεομήνυμα έως 3 λεπτά και αφού σταματήσετε την εγγραφή στείλτε το στην επαφή σας. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε μέσω της επιλογής που εμφανίζεται όταν καλέσετε μια επαφή σας που είναι online και δεν απαντήσει στην κλήση σας.

3. Δείξτε την οθόνη σας σε άλλους


Το Skype δεν περιορίζεται στην ανταλλαγή μηνυμάτων, φωνής ή βίντεο, αλλά διαθέτει και μια σειρά από επιπλέον λειτουργίες που μπορούν να σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες, όπως την διαμοίραση της οθόνης σας. Με αυτή τη λειτουργία μπορείτε να δείξετε στον συνομιλητή σας ή σε όλα τα μέλη μιας βιντεοδιάσκεψης ακριβώς ότι βλέπετε στην οθόνης σας. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για εκπαιδευτικούς σκοπούς, αλλά και γενικότερα στη συνεργασία σας με άλλους. Για να ενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία, δεν έχετε παρά να πατήσετε το πλήκτρο «+» στο κάτω μέρος του παραθύρου του Skype καθώς βρίσκεστε σε επικοινωνίας με κάποιον. Από το μενού που εμφανίζεται επιλέξτε Κοινή χρήση οθόνης... και στο νέο παράθυρο επιλέξετε αν θα Μοιραστείτε την οθόνη σας ή αν θα Μοιραστείτε ένα παράθυρο. Αν έχετε δύο οθόνες στο σύστημά σας (dual screen), μπορείτε να επιλέξετε ποια από τις δύο θα βλέπουν οι άλλοι. Πατώντας Έναρξη, οι συνομιλητές σας βλέπουν την οθόνη σας και σε ένα μικρό παράθυρο εσάς (αν πρόκειται για βιντεοδιάσκεψη). Οποιαδήποτε στιγμή θελήσετε, μπορείτε να πατήσετε Διακοπή κοινής χρήσης από το παράθυρο του Skype και να διακόψετε την εμφάνιση της οθόνης σας στους άλλους συνεχίζοντας τη βιντεοδιάσκεψη.

4. Βάλτε τις αγαπημένες επαφές σε προτεραιότητα
Αν έχετε κάνει το Skype βασικό μέσο επικοινωνίας και οι φίλοι και συνεργάτες σας είναι πολλοί, τότε σίγουρα θα έχετε μια μεγάλη λίστα επαφών. Όμως, από αυτή τη λίστα, υπάρχουν κάποιοι με τους οποίους η επικοινωνία σας είναι πολύ συχνή και θέλετε να τους καλείτε χωρίς κάθε φορά να τους ψάχνετε. Τις συγκεκριμένες επαφές μπορείτε να τις προσθέσετε στα Αγαπημένα ώστε να εμφανίζονται πρώτες στην αριστερή λίστα επαφών. Για να γίνει αυτό, κάντε δεξί κλικ πάνω στην επαφή που θέλετε να προσθέσετε στα Αγαπημένα και από το μενού επιλέξτε Προσθήκη στα Αγαπημένα.

5. Ειδοποιηθείτε αν γραφτούν συγκεκριμένες λέξεις


Αν έχετε συχνή ομαδική ανταλλαγή μηνυμάτων με συνεργάτες ή φίλους στο Skype, αλλά πρέπει παράλληλα να εργάζεστε αφοσιωμένος σε ένα έργο, ίσως να μη θέλετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις όταν κάποιος από την ομάδα στέλνει ένα μήνυμα που δεν σας ενδιαφέρει. Για να διαχειριστείτε τις ειδοποιήσεις μιας συνομιλίας, καθώς βρίσκεστε σε αυτή, επιλέξτε Συνομιλία > Ρυθμίσεις ειδοποιήσεων... και στο παράθυρο που εμφανίζεται επιλέξτε Να μην ειδοποιούμαι ή, ακόμα καλύτερα, Να ειδοποιούμαι μόνο όταν εμφανίζονται αυτές οι λέξεις. Αν επιλέξετε το δεύτερο, πληκτρολογήστε στο πλαίσιο που ακολουθεί τις λέξεις που αν αναφερθούν από τους συνομιλητές σας θα λάβετε ειδοποίηση. Για παράδειγμα, θα μπορούσατε να προσθέσετε το όνομά σας και να τους έχετε ειδοποιήσει ότι μόνο τότε λαμβάνετε ειδοποίηση.


Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα