Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

12 tips για να χρησιμοποιείτε έξυπνα το ποντίκι (Μέρος 1ο)

Αυγ 12 2015
Ποιος είπε ότι το ποντίκι, αυτή η μικρή συσκευή που χρησιμοποιούμε συνέχεια, δεν έχει τα δικά της μυστικά, τα οποία μάλιστα είναι πάρα πολλά;
12 tips για να χρησιμοποιείτε έξυπνα το ποντίκι (Μέρος 1ο)
Μπορεί σε κάποιους να έχει γίνει… προέκταση των χεριών, ωστόσο ελάχιστοι γνωρίζουν πώς να χρησιμοποιούν κάποιες λειτουργίες του ποντικιού πέρα από τις τυπικές. Η μικρή αυτή συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πλήθος περιπτώσεων αντί του πληκτρολογίου, ενώ ο συνδυασμός της με πλήκτρα επεκτείνει ακόμα πιο πολύ τις δυνατότητές της. Κάποια από τα μυστικά του που μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την παραγωγικότητά σας θα βρείτε στις γραμμές που ακολουθούν.

1. Επιλογή κειμένου με τη βοήθεια του Shift
Όταν έχετε μια λίστα από αρχεία ή φακέλους και θέλετε να επιλέξετε κάποια που είναι σε διαδοχική σειρά, μπορείτε να κάνετε (αριστερό) κλικ στο πρώτο της σειράς με το ποντίκι και, έχοντας πατημένο το πλήκτρο [Shift] να κάνετε κλικ στο τελευταίο της σειράς. Αυτό το tip μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε επίσης σε οποιοδήποτε επεξεργαστή κειμένου (MS Word, Notepad), αλλά και σε κείμενο του Web. Μεταφέρετε το δείκτη ακριβώς στον πρώτο χαρακτήρα, κάντε κλικ σε αυτόν και στη συνέχεια, μεταφερθείτε στον τελευταίο χαρακτήρα του κειμένου και, έχοντας πατημένο το [Shift], κάντε και πάλι κλικ και αφήστε το Shift.

2. Επιλέξτε πολλαπλά κομμάτια κειμένου με τη βοήθεια του Control


Ακόμα πιο σημαντική στην επιλογή κειμένου μπορεί να αποδειχθεί η βοήθεια του πλήκτρου Control [Ctrl]. Είτε επεξεργάζεστε ένα κείμενο (MS Word, Notepad), είτε διαβάζετε κάποιο άρθρο στο Web, κρατώντας πατημένο το πλήκτρο [Ctrl], έχετε τη δυνατότητα να επιλέγετε κομμάτια του κειμένου από όποια σημεία θέλετε (το πρώτο κομμάτι επιλέξτε το κανονικά, χωρίς το [Ctrl]). Όταν ολοκληρώσετε τις επιλογές, αφήνετε το [Ctrl] και πλέον μπορείτε να αντιγράψετε τα επιλεγμένα κομμάτια κειμένου (και μόνο αυτά).

3. Επιλογή κειμένου σε κολώνα με τη βοήθεια του Alt


Όσο κι αν ακούγεται παράξενο, υπάρχει πιθανότητα κάποια στιγμή στο MS Word να χρειαστεί να επιλέξετε ένα κείμενο κάθετα, για παράδειγμα, να επιλέξετε μερικούς από τους πρώτους χαρακτήρες κάθε σειράς. Για να το κάνετε αυτό, μεταφέρετε το δείκτη του ποντικιού στον πρώτο χαρακτήρα της πρώτης σειράς που θα επιλέξετε, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο [Alt] και σύρετε το δείκτη προς τα κάτω και προς τα δεξιά όσο επιθυμείτε.

4. Zoom in, zoom out
Οι περισσότερες εφαρμογές διαθέτουν κάποια επιλογή με την οποία μπορείτε να κάνετε zoom in και zoom out, ενώ κάποιες περιορίζονται απλά σε μια συντόμευση του πληκτρολογίου. Φυσικά, υπάρχει και ο γρήγορος τρόπος μέσω του ποντικιού που απαιτεί να έχετε πατημένο το πλήκτρο [Ctrl] καθώς χρησιμοποιείτε τη ροδέλα του ποντικιού. Κυλίοντας τη ροδέλα προς τα πάνω κάνετε zoom in, ενώ προς τα κάτω κάνετε zoom out.

5. Ανοίγοντας ένα σύνδεσμο σε νέο tab


Ανάλογα με την εφαρμογή ή το website στο οποίο βρισκόσαστε, πατώντας σε ένα σύνδεσμο, αυτός μπορεί να ανοίξει στο ίδιο tab, σε νέο tab ή σε νέο παράθυρο. Επειδή όμως το πιο συνηθισμένο είναι να ανοίγετε το σύνδεσμο σε νέο tab, αντί να κάνετε πάνω του δεξί κλικ και να επιλέγετε τη σχετική επιλογή από το context menu, μπορείτε απλά να κρατήσετε πατημένο το [Ctrl] και να κάνετε κλικ στο σύνδεσμο. Θα το δείτε να ανοίγει σε νέο tab, ανεξάρτητα από το πώς έχει οριστεί να ανοίγει.

6. Κλείσιμο του tab με ένα κλικ
Για να κλείσετε ένα tab συνήθως πατάτε στο “x” που υπάρχει στα δεξιά του ή, αν είναι ανοιχτό, χρησιμοποιείτε τη συντόμευση [Ctrl]+[F4]. Αντί να σημαδεύετε το “x” ή να θυμάστε συντομεύσεις, μπορείτε απλά να μεταφέρετε το δείκτη του ποντικιού στο κέντρο του περίπου και να κάνετε κλικ με τη ροδέλα.


Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα