Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Intel SSD 535 Series (2.5”)

Αυγ 11 2015
Είναι φανερό πως η Intel έχει επιλέξει την κατηγορία των δίσκων SSD ως ένα κύριο πεδίο δράσης της και η νέα σειρά 535 το επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο.
Intel SSD 535 Series (2.5”)
Η αγορά των δίσκων SSD συνεχίζει να ανεβαίνει καθώς όλο και περισσότεροι χρήστες αντιλαμβάνονται τα πλεονεκτήματά τους. Μία αναβάθμιση από έναν συμβατικό δίσκο HDD σε έναν SSD μεταμορφώνει κυριολεκτικά το σύστημά σας είτε είναι παλαιότερο, είτε σύγχρονο. Οι φάκελοι και τα αρχεία ανοίγουν πιο γρήγορα, οι εφαρμογές εκτελούνται άμεσα, τα Windows εκκινούν πολύ ταχύτερα και γενικά, ο υπολογιστής δίνει την αίσθηση ενός ταχύτερου συστήματος, αφού είναι γνωστό πως στις περισσότερες περιπτώσεις οι μηχανικοί δίσκοι «κόβουν» τις επιδόσεις των υπόλοιπων υποσυστημάτων.Η σειρά 535 της Intel κυκλοφορεί σε μια ευρεία γκάμα χωρητικοτήτων που ξεκινά από τα 120GB και φτάνει τα 480GB.

Η Intel βρίσκεται στην αγορά των δίσκων SSD από την πρώτη στιγμή και έχει κάνει φανερή την πρόθεσή της να διατηρήσει μία από τις πρωταγωνιστικές θέσεις στη συγκεκριμένη αγορά. Μία από τις «ενεργές» σειρές δίσκων SSD της εταιρείες είναι η 535, η οποία απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό, από τους χρήστες που θέλουν να δώσουν μια σημαντική ώθηση στον υπολογιστή τους έως αυτούς που εργάζονται με απαιτητικές εφαρμογές. Η σειρά της Intel κυκλοφορεί σε δύο τύπους, στον τυπικό δίσκο 2,5 ιντσών και σε M.2 των 80 χιλιοστών. Στο άρθρο αυτό θα ασχοληθούμε μόνο με το δίσκο των 2,5 ιντσών καθώς είναι ο τύπος που απευθύνεται στο μεγαλύτερο μέρος των χρηστών, ειδικά σε όσους ενδιαφέρονται για αναβάθμιση.

Η σειρά 535 της Intel κυκλοφορεί σε μια ευρεία γκάμα χωρητικοτήτων που ξεκινά από τα 120GB και φτάνει τα 480GB (120, 180, 240, 360, 480). Πρόκειται για δίσκους που ακολουθούν το SATA III interface των 6GB/s και διακρίνονται για τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, ειδικά όταν συνεργάζονται με επεξεργαστές Core 4ης και 5ης γενιάς της ίδιας εταιρείας. Χάρη στο πάχος των 7 χιλιοστών, η σειρά 535 είναι κατάλληλη για οποιοδήποτε laptop, ακόμα και για λεπτά ultrabooks. Για να μπορέσετε να υπολογίσετε το κέρδος στο βάρος ενός laptop από μια πιθανή αντικατάσταση ενός δίσκου HDD, αξίζει να αναφέρουμε ότι το βάρος των δίσκων της σειράς 535 είναι μόλις 78 γραμμάρια.Χάρη στο πάχος των 7 χιλιοστών, η σειρά 535 είναι κατάλληλη για οποιοδήποτε laptop, ακόμα και για λεπτά ultrabooks.

Η σειρά 535 της Intel ακολουθεί τεχνολογία NAND των 16nm διατηρώντας μια άριστη σχέση μεταξύ ποιότητας και αξιοπιστίας που της επιτρέπει να συνοδεύει τη σειρά αυτή με 5 χρόνια εγγύησης. Αξίζει να αναφέρουμε πως η εταιρεία, σε συνεργασία με τη Micron, έχει προχωρήσει στη δική της τεχνολογία 3D NAND (ανάλογη της Samsung που ήδη έχουμε αναλύσει σε προηγούμενα άρθρα) που αλλάζει εντελώς τα δεδομένα στο χώρο των SSD ανεβάζοντας δραματικά τη χωρητικότητά τους και όχι μόνο.Η σειρά 535 της Intel ακολουθεί τεχνολογία NAND των 16nm διατηρώντας μια άριστη σχέση μεταξύ ποιότητας και αξιοπιστίας που της επιτρέπει να συνοδεύει τη σειρά αυτή με 5 χρόνια εγγύησης.

Με ταχύτητα ανάγνωσης 540MB/s και εγγραφής 490MB/s (480MB/s μόνο για το μοντέλο των 120GB), η σειρά 535 ικανοποιεί ακόμα και απαιτητικούς χρήστες προσφέροντας υψηλές επιδόσεις σε κάθε λειτουργία. Όσον αφορά τις διαδικασίες I/O, ενδεικτικά για το μοντέλο των 240GB, αυτές ανέρχονται στα 41Κ και στα 80Κ για random read και random write αντίστοιχα. Σύμφωνα με την Intel, ο δείκτης διάρκειας ζωής MTBF των δίσκων φτάνει τις 1,2 εκατ. ώρες.

Οι δίσκοι της σειράς 535 της Intel αποτελούν μια πολύ καλή και προσιτή επιλογή που αξίζει να την εξετάσετε σοβαρά αν θέλετε να δώσετε ώθηση στον υπολογιστή σας χωρίς να δαπανήσετε πολλά χρήματα.


Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα