Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

3 βοηθητικά apps για να διαπρέψετε στο Pokemon GO

Αυγ 30 2016
Αν σας έχει κερδίσει το Pokemon GO και βγαίνετε στο δρόμο για «κυνήγι», έχετε στη διάθεσή σας μερικές ακόμα εφαρμογές που μπορεί να σας βοηθήσουν σημαντικά στις αναζητήσεις σας.
3 βοηθητικά apps για να διαπρέψετε στο Pokemon GO
Είναι η τρέλα του φετινού καλοκαιριού, η εφαρμογή που έβγαλε στο δρόμο ακόμα και τους καλύτερους φίλους του… καναπέ, είναι το Pokemon GO. Πρόκειται για ένα από τα παιχνίδια στο smartphone που κάνουν χρήση, έστω και «επιδερμικά», της τεχνολογίας Επαυξημένης Πραγματικότητας (AR, Augmented Reality), η οποία συνδυάζει το γραφικό περιβάλλον του παιχνιδιού και το πραγματικό περιβάλλον του χώρου με τη βοήθεια της κάμερας. Σκοπός σας είναι να… πάρετε τους δρόμους, να μαζέψετε τα φανταστικά πλασματάκια και άλλα αντικείμενα, αλλά και να δώσετε μάχες στα gym.

Το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού αναλώνεται στην αναζήτηση των χαρακτήρων, οι οποίοι «συχνάζουν» κυρίως σε μέρη που μαζεύουν πολύ κόσμο (πάρκα, malls, κλπ.). Όπως καταλαβαίνετε, χρειάζεται αρκετό περπάτημα και αναζήτηση για να μαζέψετε έναν αριθμό από Pokemon αφού είναι διάσπαρτα, οπότε αυτή είναι ίσως και η κύρια δυσκολία του παιχνιδιού. Ευτυχώς όμως, με τους χρήστες του παιχνιδιού να πολλαπλασιάζονται ταχύτατα, ήρθαν και οι πρώτες βοηθητικές εφαρμογές. Σκοπός των περισσότερων από αυτές είναι η αλληλοβοήθεια μεταξύ των χρηστών για να καταφέρουν να βρουν τα Pokemon. Μετά, είναι στο χέρι του καθενός…

Poke Radar for Pokemon GO
(Android, iOS)


Αν και το Pokemon GO έχει γίνει το πιο δημοφιλές παιχνίδι στα smartphones, υπάρχουν κάποιες λειτουργίες του που θα μπορούσαν να είναι καλύτερες. Μία από τις πιο σημαντικές, η αναζήτηση των Pokemon, γίνεται σχεδόν «στα τυφλά» έχοντας μπροστά σας έναν ατελείωτο χάρτη για να τον εξερευνήσετε σχεδόν χωρίς καμία βοήθεια. Αν και υπάρχουν κάποια κόλπα που υποδεικνύουν σημεία, η γενικότερη φιλοσοφία «πάρε τους δρόμους και ψάξε» ίσως αποτρέπει κάποιους που θα ήθελαν να το δουν ως «κυνήγι θησαυρού». Το κενό αυτό έρχονται να καλύψουν μια σειρά εφαρμογών χαρτογράφησης των Pokemon, με κυριότερη και δημοφιλέστερη την Poke Radar for Pokemon GO.

Ουσιαστικά, η εφαρμογή είναι μια υλοποίηση του Google Maps που διαθέτει μόνο το layer του χάρτη, χωρίς άλλα στοιχεία. Δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να σημειώσει τη θέση ενός χαρακτήρα πάνω χάρτη και να ενημερώσει τους άλλους για την ταυτότητά του, την ακριβή θέση του και πότε βρέθηκε. Οποιοσδήποτε άλλος χρήστης μπορεί να πατήσει το “Get Directions” και να πάρει οδηγίες για το πώς θα φτάσει μέχρι εκεί. Σημαντική είναι και η βαθμολογία άλλων χρηστών που επιβεβαιώνει την ύπαρξη ενός χαρακτήρα. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη κανονικά στο App Store για τις συσκευές iOS, αλλά την αντίστοιχη για συσκευές Android θα τη βρείτε εδώ σε μορφή APK.

Messenger for Pokemon GO
(Android)


Κάτι που επίσης λείπει από το Pokemon GO είναι η δυνατότητα των χρηστών που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους να επικοινωνούν, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό ειδικά μεταξύ χρηστών της ίδιας ομάδας. Εδώ τη λύση έρχονται να δώσουν εφαρμογές chat που έχουν αναπτυχθεί ειδικά για το Pokemon GO και μία από αυτές είναι ο Messenger for Pokemon GO. Η εφαρμογή λειτουργεί ως παράθυρο μέσα από το Pokemon GO, οπότε δε χρειάζεται να εγκαταλείπετε κάθε φορά την αγαπημένη σας εφαρμογή για να επικοινωνήσετε. Ως “location-based”, η εφαρμογή σας εμφανίζει άλλους χρήστες με βάση την τοποθεσία σας. Εξάλλου, τι νόημα θα είχε να καλέσετε σε βοήθεια αν τα βρείτε σκούρα σε ένα gym ένας μέλος της ομάδας σας που βρίσκεται πολύ μακριά; Εκτός από τα μέλη της ομάδας σας, μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας ομάδες και να καλέσετε χρήστες.

GO Extender
(Android)


Ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα των Pokemon GO gamers είναι η μεγάλη κατανάλωση ενέργειας που γίνεται από την εφαρμογή. Όσο κι αν αυτό είναι λογικό λόγω των πόρων της συσκευής που χρησιμοποιούνται, δεν παύει να είναι ενοχλητικό, αφού η μπαταρία τελειώνει γρήγορα και αναγκάζεστε να κυκλοφορείτε με ένα powerbank στην τσέπη. Οπότε, επίσης λογικό ήταν να εμφανιστούν εφαρμογές που προσπαθούν να περιορίσουν την κατανάλωση. Το Go Extender είναι μια εφαρμογή που εξοικονομεί ενέργεια «ρυθμίζοντας» τη λειτουργία της οθόνης με βάση τις απαιτήσεις του παιχνιδιού. Για παράδειγμα, όταν παίζετε και κρατάτε τη συσκευή σας προς τα κάτω (που σημαίνει ότι δεν αναζητάτε κάποιο Pokemon) ή έχετε τη συσκευή στην τσέπη, το GO Extender κλείνει την οθόνη και απενεργοποιεί το σύστημα αφής (ενώ το παιχνίδι συνεχίζει να λειτουργεί).
Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα