Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

5 apps για να… μετρήσετε τα άστρα από το smartphone

Αυγ 22 2016
Ο καθαρός καλοκαιρινός νυχτερινός ουρανός της χώρας μας προσφέρεται για ένα ταξίδι… στα αστέρια, αλλά καλό είναι να γνωρίζετε τι βλέπετε με μια καλή εφαρμογή για το smartphone σας.
5 apps για να… μετρήσετε τα άστρα από το smartphone
Αν βρεθείτε κατά τις καλοκαιρινές διακοπές σας μακριά από τα φώτα της πόλης, ο (συνήθως) καθαρός ελληνικός ουρανός προσφέρει ένα εξαιρετικό θέαμα. Είτε τον παρατηρείτε με ένα απλό τηλεσκόπιο, είτε δια γυμνού οφθαλμού, ο ουρανός έχει να επιδείξει μια αξιοσημείωτη ομορφιά έχοντας πάνω του «καρφιτσωμένα» αστέρια, πλανήτες και δορυφόρους. Όμως, επειδή εκεί πάνω η κίνηση είναι μεγάλη, καλό να έχετε διαθέσιμα τα «εργαλεία» που θα σας επιτρέψουν να τον γνωρίσετε και να ανακαλύψετε τα μυστικά του. Μην ανησυχείτε, είναι αρκετά εύκολο αν διαθέτετε ένα σύγχρονο smartphone.

Τα app stores είναι γεμάτα από εφαρμογές που έχουν ως αντικείμενό τους την αστρονομία προσφέροντας ένα μεγάλο όγκο πληροφοριών. Οι πιο εξελιγμένες κάνουν χρήση του GPS και των αισθητήρων της συσκευής για να προβάλλουν έναν εικονικό χάρτη του ουρανού ανάλογα με την κατεύθυνση που «βλέπει» η κάμερα. Οι πιο απλές προσφέρουν εντυπωσιακές εικόνες και χρήσιμες πληροφορίες, οι οποίες εμπλουτίζονται διαρκώς με τον όγκο που στέλνουν συνεχώς οι δορυφόροι, τα διαστημικά οχήματα και τα τηλεσκόπια. Ας αρχίσουμε όμως το ταξίδι μας στα αστέρια…

Star Chart


To Start Chart ανήκει στην κατηγορία των εφαρμογών “point & view” και αρκεί να σηκώσετε τη συσκευή σας με την κάμερα να «κοιτά» τον ουρανό για να αρχίσει η εξερεύνηση του διαστήματος. Φυσικά, μπορείτε να οδηγήσετε το «τηλεσκόπιό» σας με το δάχτυλό σας, αλλά και να δώσετε φωνητικές εντολές όπως “Fly me to the moon” (όχι τραγουδιστά όπως ο Frank Sinatra) και “Go to Saturn” για να γνωρίσετε από κοντά κάποιον πλανήτη ή αστερισμό με τη βοήθεια της εντυπωσιακής τρισδιάστατης απεικόνισης. Κατά την περιήγησή σας δεν έχετε παρά να πατήσετε σε οτιδήποτε βλέπετε στην οθόνη για να πάρετε αναλυτικές πληροφορίες. Αν θέλετε να μάθετε τι βλέπει το άλλο ημισφαίριο, απλά στρέψτε τη συσκευή σας κάτω από τον ορίζοντα και βρείτε τον ήλιο ακόμα και τη νύχτα. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, με το χαρακτηριστικό Time Shift μπορείτε να «ταξιδέψετε» κατά 10.000 χρόνια πίσω ή μπροστά στο χρόνο. Η εφαρμογή απεικονίζει συνολικά σχεδόν 120.000 αστέρια και όλους του 88 αστερισμούς εμφανίζοντας και πανέμορφα artwork.

Star Walk 2


Αντίπαλο δέος του Star Chart, το Star Walk 2 προσφέρει μια τεράστια γκάμα αντικειμένων για παρατήρηση, αλλά και εντυπωσιακό όγκο πληροφοριών. Δεν έχετε και εδώ παρά να σηκώσετε τη συσκευή σας προς τον ουρανό και να αρχίσετε την αναζήτηση, ενώ μέσω της τεχνολογίας Augmented Reality (Επαυξημένης Πραγματικότητας) μπορείτε να βλέπετε τα ορατά ουράνια σώματα, όπως τη Σελήνη, μέσα από την κάμερα. Μπορείτε να παρατηρήσετε αστέρια, πλανήτες, φεγγάρια, πλανήτες νάνους, αστεροειδείς, κομήτες, αστερισμούς, αποστολές και τεχνητούς δορυφόρους (π.χ. ISS), καθώς και την πορεία μιας βροχής μετεωριτών. Οι πληροφορίες που παίρνετε για κάθε ουράνιο σώμα είναι εντυπωσιακές, ενώ οι εικόνες θα σας καθηλώσουν για πολλή ώρα. Ειδικά για τους αστερισμούς υπάρχει τρισδιάστατη προβολή, καθώς και άρθρα με μύθους και ιστορικά στοιχεία.

StarTracker


Ακόμα μια εφαρμογή «point & view» που κάνει χρήση της τεχνολογίας Augmented Reality και φυσικά του GPS και των αισθητήρων. Και εδώ σηκώνετε ψηλά τη συσκευή σας και βλέπετε πάνω από 8.000 αστέρια. Η διαφορά της είναι ότι προσθέτει χρώμα στην απεικόνιση κάνοντάς την πιο ελκυστική. Δεν έχει τον πλούτο πληροφορίας όπως άλλες εφαρμογές, ενώ κάποια χαρακτηριστικά απαιτούν αγορές εντός εφαρμογής, αλλά σίγουρα είναι μια από τις κορυφαίες του είδους. Σημαντικό πλεονέκτημα της εφαρμογής είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί offline χωρίς κάποια σύνδεση να αντλεί τα δεδομένα.

NASA App


Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα και τις επιτυχίες της NASA, τότε αυτή η εφαρμογή δεν πρέπει να λείπει από το smartphone σας. Όλα τα νέα για τις αποστολές, εικόνες που ανανεώνονται καθημερινά, ειδήσεις, tweets, παρακολούθηση πορείας δορυφόρων, ζωντανές μεταδόσεις βίντεο από τη NASA TV, ακόμα και ειδοποιήσεις για τα περάσματα του ISS που είναι ορατά. Οι φωτογραφίες που θα βρείτε ξεπερνούν τις 15.000, ενώ θα βρείτε και πολλά βίντεο, καθώς και άρθρα.

ISS Detector


Η συγκεκριμένη εφαρμογή περιορίζεται στην παρακολούθηση κυρίως του ISS (International Space Station) και δευτερευόντως των δορυφόρων του Iridium. Ωστόσο, επειδή ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός είναι ορατός δια γυμνού οφθαλμού από τη Γη (οι δορυφόροι του Iridium φαίνονται αμυδρά ως μικρές λάμψεις), η εφαρμογή σας δείχνει αναλυτικά την πορεία του και σας ειδοποιεί όταν πρόκειται να περάσει ο σταθμός από πάνω σας ώστε να τον δείτε. Μέσα από την εφαρμογή μπορείτε να αγοράσετε extensions που επεκτείνουν τις λειτουργίες παρακολούθησης σε πλανήτες, κομήτες, κλπ.
Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα