Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

WWDC ’16: Πολλά λειτουργικά συστήματα Apple, ένα μέλλον

Αυγ 02 2016
Κάθε Ιούνιο η Apple οργανώνει το World Wide Developers’ Conference που απευθύνεται σε developers και δείχνει τι μέλλει γενέσθαι με τα λειτουργικά συστήματά της.
WWDC ’16: Πολλά λειτουργικά συστήματα Apple, ένα μέλλον
Το World Wide Developer’s Conference δεν απευθύνεται σε όλους τους χρήστες, αλλά στους developers που αναπτύσσουν εφαρμογές και έχουν την ευκαιρία να μάθουν για τα μελλοντικά πλάνα της Apple στον τομέα του λειτουργικού. Αυτή η γνώση είναι απαραίτητη για να εξελιχθούν οι υπάρχουσες εφαρμογές και να αναπτυχθούν νέες, οι οποίες θα εκμεταλλεύονται τα νέα χαρακτηριστικά και τις νέες δυνατότητες. Ας επιχειρήσουμε λοιπόν μια σύντομη αναφορά σε όλα όσα έγιναν σε αυτό το WWDC ανά ενότητες.

iOS 10
Κάθε νέα έκδοση του iOS αποτελεί ορόσημο στις εξελίξεις των φορητών συσκευών και όχι μόνο. Η έκδοση 10 δεν ξεφεύγει από αυτόν τον κανόνα.

Μικρά μηνύματα, μεγάλες συγκινήσεις
Το iMessage εξελίσσεται. Μπορείτε να αντιδράσετε σε μεμονωμένα μηνύματα, να χρησιμοποιήσετε αυτοκόλλητα, να στείλετε links και να εμφανίζεται αυτόματα προεπισκόπηση, να αλλάξετε το animation τον μηνυμάτων που στέλνετε, ακόμη και να ζωγραφίσετε με την οθόνη αφής. Το iMessage θα έχει το δικό του App Store και έχετε πολλά να ανακαλύψετε.Ευχηθείτε σε κάποιον για τα γενέθλια του και δείτε όλη τη συζήτηση με τα μηνύματα να ζωντανεύει. Αυτόματα.

Η Siri “μιλάει” σε apps
Για πρώτη φορά εφαρμογές τρίτων θα μπορούν να συνεργαστούν με τη Siri. Είστε στο χάρτη και θέλετε να καλέσετε Uber; Πείτε το κι έγινε χωρίς να φύγετε από το χάρτη. Αρκεί να υπάρχει η εφαρμογή Uber στο τηλέφωνό σας.

Αυτοματισμός σπιτιού
Ξεχάστε τις διαφορετικές εφαρμογές για διαφορετικές έξυπνες συσκευές, όπως κλειδαριές και φώτα. Η εφαρμογή Home τα βλέπει όλα και μιλάει σε όλα.

Σηκώστε το
Θέλετε να ενεργοποιηθεί η οθόνη και να δείτε ειδοποιήσεις; Σηκώστε το τηλέφωνο και τα καταφέρατε χωρίς πάτημα.

Ακόμη πιο χρήσιμες ειδοποιήσεις
Όταν σας έρθει μήνυμα, όχι απλά μπορείτε να απαντήσετε από την ίδια την ειδοποίηση, αλλά με ένα πάτημα μπορείτε να δείτε και όλη τη συζήτηση. Χωρίς καν να ανοίξετε την εφαρμογή για τα μηνύματα. Και πολλά ακόμη παρόμοια.Με μια εφαρμογή θα ελέγχονται τα πάντα πια στο εκκολαπτόμενο Smart Home σας.

Apple Music
Ο τελείως νέος συνδυασμός φέρνει ευκολότερη χρήση, καλύτερες μουσικές προτάσεις με βάση το γούστο σας και σωστότερη ενσωμάτωση της ιδιόκτητης μουσικής σας.

Photo/Φωτογραφίες
Η εφαρμογή Photos γίνεται εξυπνότερη αφού ανιχνεύει το θέμα σε φωτογραφίες και video και ύστερα τα ομαδοποιεί σε φακέλους ή, αλλιώς, “Memories”. Μπορείς να ζητήσεις να εμφανιστούν φωτογραφίες με… καρέκλες και η εφαρμογή θα ξεχωρίσει τις σχετικές εικόνες. Ανάλογα λειτουργούν τα πράγματα με αναγνώριση προσώπων και τοποθεσιών. Όλα γίνονται στη συσκευή σας πάντως, τίποτα δεν μεταδίδεται στο Internet για να αναγνωριστεί.

Apple Pay στο δίκτυο
Σύντομα θα μπορείτε να πληρώνετε και με Apple Pay σε ιστοσελίδες που το υποστηρίζουν, ακόμη και σε Mac. Θα εμφανίζεται η καρτέλα παραγγελίας αυτόματα στο iPhone σας, θα δίνετε την έγκριση και… καλορίζικο ό,τι κι αν είναι.

macOS Sierra
macOS αντί για Mac OS X ή OS X θα λέγεται πλέον το λειτουργικό σύστημα για υπολογιστές Mac. Η νέα έκδοση, που θα πάρει τη θέση του El Capitan, ονομάζεται Sierra. Φέρνει πολλές αλλαγές, αλλά θα σταθούμε στις σημαντικότερες. Πριν προχωρήσουμε, σημειώνουμε ότι αλλαγές στα μηνύματα, στις Φωτογραφίες και στο Apple Pay που διαβάσατε για το iOS 10, ισχύουν κανονικά και εδώ.

Siri
Η Siri έρχεται σε Mac και φέρνει όλες τις γνώσεις και την κατανόηση φωνής από το iOS, προσθέτοντας νέες λειτουργίες ειδικά για την περίπτωση. Θα σας βοηθά σε αναζητήσεις αρχείων, θα τα πηγαίνει πολύ καλά με το Spotlight, ενώ θα μπορείτε να “καρφιτσώνετε” αποτελέσματα αναζητήσεων στο Notification Center για να είναι πάντα πρόχειρα, είτε πρόκειται για λίστα αρχείων ή Twitter feeds.Η Siri “προσγειώνεται” σε Mac.

Αυτόματο ξεκλείδωμα με Apple Watch
Έχετε Apple Watch; Πλησιάστε τον Mac σας και ξεκλειδώνει αυτόματα. Σας αναγνωρίζει.

iCloud Drive
Οι φάκελοι Desktop και Documents θα συγχρονίζονται σε iCloud. Πηγαίντε σε άλλο Mac, συγχρονίστε και θα δείτε το ίδιο dekstop με τα όποια αρχεία στη θέση τους. Όλα είναι διαθέσιμα και σε iPhone. Έχετε παλιά και αχρησιμοποίητα αρχεία; Αποθηκεύονται αυτόματα στο iCloud, σβήνονται από το σύστημά σας, κερδίζετε χώρο και όποτε τα θελήσετε ξανά θα βρίσκονται στο “νέφος”.Τώρα, περισσότερα αρχεία του Mac ζουν στο iCloud Drive και είναι διαθέσιμα από οποιαδήποτε άλλη συσκευή Apple που χρησιμοποιείτε.

watchOS 3
Όπως ήταν αναμενόμενο, οι αλλαγές στο iOS έφεραν αλλαγές και στο αντίστοιχο λειτουργικό για το έξυπνο ρολόι, το watchOS.

Dock
Με ένα πλήκτρο φτάνετε στο Dock που περιλαμβάνει τις εφαρμογές που θέλετε και εκείνες που χρησιμοποιείτε συχνά για να κερδίζετε χρόνο.

Control Center
Με ένα swipe προς τα πάνω, όπως και σε iPhone, εμφανίζεται το Control Center για να μπορείτε να βλέπετε τη στάθμη μπαταρίας, να ενεργοποιείτε τη σίγαση και άλλα.

SOS
Προέκυψε κάτι επείγον; Κρατήστε πατημένο το πλαϊνό πλήκτρο και ειδοποιούνται οι αρχές. Το λειτουργικό ξέρει ποιον ειδοποιεί, ανάλογα με τη χώρα στην οποία βρίσκεστε, ενώ ειδοποιεί κοντινά πρόσωπα για το επείγον του θέματος και την τοποθεσία σας.

Άσκηση και στατιστικά
Θέλετε ασκήσεις αναπνοής για ηρεμία; Υπάρχει ειδική εφαρμογή. Θέλετε να βλέπετε και να μοιράζεστε τη δραστηριότητά σας με αγαπημένα πρόσωπα; Γίνεται και αυτό.Περισσότεροι τύποι προβολής της ώρας, πολλαπλάσια ταχύτητα και Dock έρχονται στο watchOS.

Μηνύματα
Απαντήστε σε μήνυμα σχηματίζοντας την απάντηση γράμμα - γράμμα στην οθόνη αφής. Ή διαλέξτε από τις προτεινόμενες απαντήσεις.

Ταχύτητα, ταχύτητα, ταχύτητα
Το Apple Watch γίνεται ταχύτερο με τις αγαπημένες σας εφαρμογές να μένουν πάντα στη συσκευή, να ανανεώνονται συνεχώς και να “τρέχουν” 8 φορές πιο γρήγορα όταν τις χρειάζεσαι.

Νέο tvOS
Από τις αλλαγές δε θα μπορούσε να λείπει και το tvOS, το λειτουργικό σύστημα του Apple TV.

Νέα εφαρμογή iOS
Θέλετε να χειριστείτε το νέο Apple TV σας με το iPhone; Με τη νέα εφαρμογή θα μπορείτε να κάνετε τα πάντα αφού θα επιτρέπει ό,τι ακριβώς και το Siri remote.

Αυτόματα downloads
Κατεβάσατε κάποια εφαρμογή σε iPhone/iPad που “τρέχει” και σε Apple TV; Κατεβαίνει αυτόματα και σας περιμένει την επόμενη φορά που θα ενεργοποιήσετε τη συσκευή.


Κι όμως…
Όλα όσα διαβάσατε είναι μόνο η αρχή καθώς απέχουμε μήνες από την κυκλοφορία των νέων αυτών εκδόσεων. Το φθινόπωρο θα είναι όλα έτοιμα και θα μπορείτε να τα αποκτήσετε δωρεάν.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα