Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Fidget Spinner: Το νέο, απόλυτο trend στο χώρο των αγχολυτικών παιχνιδιών

Αυγ 23 2017
Μάθετε τα πάντα για το έξυπνο διασκεδαστικό αγχολυτικό παιχνίδι που έχει ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Fidget Spinner: Το νέο, απόλυτο trend στο χώρο των αγχολυτικών παιχνιδιών
Κυρίαρχη τάση στο παιχνίδι παγκοσμίως για το 2017, χωρίς αμφιβολία, είναι το fidget spinner (ή απλά spinner). Αυτός ο μικρός «περιστρεφόμενος έλικας» δημιουργήθηκε για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του άγχους, της νευρικότητας, της διαταραχής ελλειμματικής προσοχής και του αυτισμού, καθώς βοηθάει στην εστίαση του μυαλού. Θεωρείται μάλιστα ότι βοηθάει στην εγκατάλειψη των δυσάρεστων συνήθειων εν γένει. Ο βασικός σχεδιασμός του fidget spinner είναι εξαιρετικά απλός, αφού λειτουργεί μέσω μιας κεντρικής βάσης την οποία ο χρήστης κρατά με τον δείκτη και τον αντίχειρα ενώ ταυτόχρονα περιστρέφει τον έλικα. Οι χρήστες μπορούν να το τοποθετήσουν παντού: στο χέρι, στο μέτωπο, ακόμα και στη μύτη.

Ωστόσο, δεν είναι όλα τα fidget spinners ίδια, καθώς έρχονται σε διάφορα σχέδια και κατασκευάζονται από διάφορα υλικά όπως ορείχαλκο, ανοξείδωτο χάλυβα, τιτάνιο, χαλκό και πλαστικό. Τόσο το σχέδιο, όσο και το υλικό κατασκευής είναι αυτά που κυρίως καθορίζουν το χρόνο περιστροφής, καθώς και πόσο θόρυβο κάνει η συσκευή. Επιπλέον, πολλά σχέδια συνδυάζουν δύο διαφορετικά υλικά για υψηλότερη ταχύτητα, αλλά και καλύτερη αίσθηση στο χέρι – πράγμα που το κάνει ακόμα πιο εθιστικό. Με πιο απλά λόγια, τα fidget spinners είναι διαθέσιμα σε μεγάλο εύρος σχεδίων και τιμών. Έτσι, εάν εξετάζετε να μπείτε και εσείς στο «club των spinners», οι παρακάτω πληροφορίες θα σας φανούν εξαιρετικά χρήσιμες.

Υλικό (ή υλικά) κατασκευής


Αρχικά, το πιο σημαντικό μέρος ενός spinner είναι το ρουλεμάν. Το υλικό κατασκευής και το μέγεθος του ρουλεμάν είναι από τους πιο βασικούς παράγοντες που καθορίζουν το χρόνο περιστροφής, την αίσθηση και το πόσο θόρυβο παράγει η συσκευή. Το πιο συνηθισμένο υλικό κατασκευής του ρουλεμάν είναι ο ανοξείδωτος χάλυβας ή κάποιο υβρίδιο από ανοξείδωτο χάλυβα με κεραμικό. Το ρουλεμάν που συνδυάζει τα εν λόγω υλικά προσφέρει ομαλότερη περιστροφή και μεγαλύτερο χρόνο περιστροφής κατά μέσο όρο.

Το δεύτερο σημαντικό μέρος είναι το σώμα του spinner. Εδώ τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα. Μπορεί το σώμα να μην επηρεάζει τόσο άμεσα τη ροπή ή και το χρόνο περιστροφής, αλλά μπορεί να επηρεάσει το spinner με άλλους τρόπους. Για παράδειγμα, ένα μεταλλικό σώμα είναι πολύ λιγότερο πιθανό να υποστεί ζημιά από μια πτώση, ενώ πολλά μεταλλικά spinners έχουν περαστεί από αντιδιαβρωτικό υλικό προκειμένου να μην υπάρχει κίνδυνος σκουριάς ή διάβρωσης. Άλλα μεταλλικά spinners είναι κατασκευασμένα από ορείχαλκο ή χαλκό. Ένα άλλο δημοφιλές υλικό κατασκευής είναι το πλαστικό ABS, το οποίο διακρίνεται για το χαμηλό βάρος και την ανθεκτικότητά του. Επιπλέον, δεν συνεπάγεται κίνδυνο σκουριάς ή διάβρωσης. Τα spinners που κατασκευάζονται από πλαστικό ABS συνήθως δεν προσφέρουν τόσο καλή αίσθηση κρατήματος, ενώ έχουν χαμηλούς χρόνους περιστροφής. Ωστόσο, υπάρχουν μοντέλα, όπως τα Jelly spinners, που ναι μεν είναι κατασκευασμένα από πλαστικό, ωστόσο χάρη στο ρουλεμάν υψηλής ποιότητας που διαθέτουν, προσφέρουν εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες και ικανοποιητική αίσθηση στο χέρι.

Χρόνος περιστροφής
Στα χαρακτηριστικά ενός spinner αναφέρεται μεταξύ άλλων και ο χρόνος περιστροφής, που ξεκινάει από το 1,5 λεπτό και φτάνει ή και ξεπερνάει τα 4-5 λεπτά. Ο χρόνος περιστροφής καθορίζεται από δύο βασικούς παράγοντες, τον τύπο ρουλεμάν και την «ισορροπία». Όσον αφορά το ρουλεμάν, υπάρχουν διάφορα σχέδια, όπου το καθένα έχει τα πλεονεκτήματα, αλλά και τα μειονεκτήματά του. Εάν πρέπει οπωσδήποτε να ξεχωρίσουμε κάποιον συγκεκριμένο τύπο ρουλεμάν, αξίζει να πούμε ότι ο πιο «βέλτιστος» τύπος ρουλεμάν είναι το R188. Το συγκεκριμένο ρουλεμάν χάρη στη μικρή του διάμετρο δίνει περισσότερο χώρο στο κυρίως σώμα του spinner, χαρακτηριστικό που του επιτρέπει να κινείται για περισσότερη ώρα. Επίσης, στο ρουλεμάν τύπου R188 οι μπίλιες που υπάρχουν μέσα σε αυτό έχουν μικρότερο μέγεθος και συνεπώς δημιουργούνται μικρότερες τριβές με τα τοιχώματα του ρουλεμάν, που βοηθούν στην διάρκεια κίνησης του fidget spinner.

Φυσικά, η ισορροπία δεν είναι μόνο ζήτημα ρουλεμάν αφού επηρεάζεται επίσης από το σχεδιασμό και τον τρόπο κατασκευής του σώματος. Για παράδειγμα, εάν το σώμα είναι κατασκευασμένο από μέταλλο και το καλούπι του έχει χαραχτεί με λέιζερ κοπής, τότε κάθε κεφαλή πάνω στον έλικα θα έχει ίσο βάρος παρέχοντας έτσι καλύτερη ισορροπία, και άρα η τριβή μεταξύ των κινούμενων μερών είναι μικρότερη. Επομένως, η ισορροπία παίζει ακόμα πιο σημαντικό ρόλο (στο χρόνο περιστροφής), απ’ ό,τι το συνολικό βάρος του spinner.

Βέλτιστο μέγεθος


Βασικά, δεν υπάρχει «καλύτερο» μέγεθος. Το βέλτιστο μέγεθος είναι αυτό που σας αρέσει και κάθετε καλά στα χέρια σας. Εάν έχετε μεγάλα χέρια, πιθανότατά θα εκτιμήσετε ένα μεγαλύτερο σε μέγεθος spinner με μεγαλύτερο σώμα. Αντίθετα, αν τα χέρια σας είναι μικρότερα, ένα ελαφρύτερο και μικρότερο προφίλ θα κάθεται καλύτερα στο χέρι σας. Κάτι που επίσης μπορεί να σας βοηθήσει στην επιλογή μεγέθους είναι να δοκιμάσετε να «παίξετε» με άλλα αντικείμενα παρομοίων διαστάσεων και βάρους, όπως π.χ. ένα πλαστικό μπαλάκι, για να δείτε πώς κάθετε στα χέρια σας – πριν προχωρήσετε σε αγορά.

Σε τελική ανάλυση, η επιλογή του καλύτερου για εσάς spinner είναι κυρίως θέμα προσωπικού γούστου. Αν αναζητάτε ένα spinner με λογική τιμή, το οποίο προσφέρει ικανοποιητική αίσθηση και θα σας βοηθήσει να «απασχολήσετε» αποτελεσματικά τα χέρια σας, το Jelly Spinner Plastic 1,5 minutes Black θα σας καλύψει με το παραπάνω. Μάλιστα, εάν προορίζεται για το παιδί ή το ανιψάκι σας, μπορείτε να το εντυπωσιάσετε προσφέροντάς του ένα Glow Spinner που φωσφορίζει στο σκοτάδι.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα