Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Apple Magic Mouse 2, Magic Keyboard, Magic Trackpad 2

Δεκ 01 2015
Μαζί με την καθιερωμένη ετήσια ανανέωση της γκάμας της, η Apple παρουσίασε τα νέα περιφερειακά της που υπόσχονται να απογειώσουν την παραγωγικότητά σας.
Apple Magic Mouse 2, Magic Keyboard, Magic Trackpad 2
Η φετινή καθιερωμένη ανανέωση των συσκευών της Apple έκρυβε πολλές εκπλήξεις. Εντυπωσιακές αλλαγές με το iPad Pro, νέες δυνατότητες στο iPhone, αναβαθμίσεις λειτουργικών συστημάτων με χρήσιμα νέα χαρακτηριστικά και η λίστα δεν έχει τέλος. Ανάμεσα σε όλα αυτά, φαίνεται πως είχε έρθει ήρθε η ώρα και για βελτιώσεις στα περιφερειακά, δηλαδή στο πληκτρολόγιο, το ποντίκι και το trackpad.

Η προηγούμενη έκδοση του πληκτρολογίου είχε κυκλοφορήσει το 2007 (με μικρές αλλαγές στα πλήκτρα ενδιάμεσα), του ποντικιού το 2009 και του trackpad στα μέσα του 2010. Παρά την εξαιρετική και πρωτοποριακή σχεδίαση που είχαν αρχικά το πληκτρολόγιο και το ποντίκι, ήταν καιρός για μια ανανέωση ώστε να βελτιωθεί η εργονομία τους και να «διορθωθούν» κάποια στοιχεία βάσει των απαιτήσεων πολλών χρηστών. Το trackpad πέρα από το απλό lifting, έπρεπε να «εμπλουτιστεί» με νέες τεχνολογίες, όπως το χαρακτηριστικό Force Touch, ώστε το iMac να συμβαδίζει με το MacBook που το διέθετε στο δικό του trackpad. Κάπως έτσι, η ανανέωση του iMac ήταν μια καλή ευκαιρία για ανανέωση και των περιφερειακών.Εξωτερικά, τις περισσότερες αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα έχουν υποστεί το πληκτρολόγιο και το trackpad.

Πριν δούμε αναλυτικά το κάθε περιφερειακό, ας σταθούμε σε κάποια νέα χαρακτηριστικά που είναι κοινά και για τα τρία. Στα προηγούμενα μοντέλα των περιφερειακών η τροφοδοσία τους γινόταν μέσω μπαταριών ΑΑ που έπρεπε να τις αντικαθιστάτε με νέες κάθε φορά που τελείωναν. Πλέον, τα νέα μοντέλα διαθέτουν επαναφορτιζόμενη μπαταρία, η οποία φορτίζει με τη σύνδεση του περιφερειακού με τον iMac μέσω καλωδίου Lightning που παρέχεται στη συσκευασία τους.

Η σύζευξη των ασύρματων περιφερειακών της Apple γίνεται με την αρχική σύνδεσή τους στον iMac μέσω καλωδίου Lightning, οπότε, στη συνέχεια, μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε είτε ασύρματα με τις μπαταρίες τους, είτε ενσύρματα με τα καλώδια Lightning φορτίζοντας ταυτόχρονα και τις μπαταρίες τους και μεταφέροντας δεδομένα. Άρα, ουσιαστικά, έχετε ασύρματη και ενσύρματη έκδοση σε μία συσκευή και μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε όπως σας βολεύει.

Τα νέα περιφερειακά όμως, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και με παλαιότερα Mac αρκεί να ικανοποιούνται κάποιες συνθήκες. Για το Magic Keyboard και το Magic Mouse 2, το Mac σας πρέπει να διαθέτει λειτουργικό σύστημα El Capitan και οποιασδήποτε έκδοσης Bluetooth. To Trackpad 2 απαιτεί επίσης το El Capitan, αλλά χρειάζεται Bluetooth 4.0, κάτι που περιορίζει κάπως τη χρήση του ή απαιτεί την αγορά τρίτου προσαρμογέα που υποστηρίζει Bluetooth 4.0.

Magic Mouse 2


Το ποντίκι είναι αυτό που έχει υποστεί τη μικρότερη αλλαγή στην εμφάνισή του σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Ακόμα κι αν βάλετε τα δύο ποντίκια δίπλα-δίπλα, δύσκολα θα καταφέρετε να βρείτε κάποια διαφορά. Την ίδια αίσθηση ομοιότητας θα έχετε ακόμα κι όταν συγκρίνετε το βάρος τους αφού και ζυγίζουν περίπου 100 γραμμάρια το καθένα. Στη χρήση, κάποια από τα στοιχεία έχουν παραμείνει όπως τα γνωρίσαμε στο προηγούμενο μοντέλο, με τη μεγάλη επιφάνεια πολλαπλής αφής να υπάρχει και στο νέο μοντέλο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιείτε κινήσεις και χτυπήματα με τα δάχτυλά σας για την πλοήγηση, ολισθήσεις των δαχτύλων για scrolling, κ.ά.Αν γυρίσετε ανάποδα το ποντίκι θα δείτε και μια ακόμα διαφορά: αντί του αλουμινένιου καπακιού και του LED κατάστασης, υπάρχει η θύρα Lightning.

Ποια είναι λοιπόν τα στοιχεία που έχουν αλλάξει στο νέο ποντίκι; Το πρώτο που θα παρατηρήσετε κατά τη χρήση του, είναι πως το Magic Mouse 2 κυλά πολύ καλύτερα από το προηγούμενο σε οποιαδήποτε επιφάνεια, κάτι που εν μέρει οφείλεται στα νέα «πέλματα». Αν γυρίσετε ανάποδα το ποντίκι θα δείτε και μια ακόμα διαφορά: αντί του αλουμινένιου καπακιού και του LED κατάστασης, υπάρχει η θύρα Lightning. Σύμφωνα με την Apple, ότα έχει τελειώσει η μπαταρία του ποντικιού, δύο λεπτά φόρτισης προσφέρουν 9 ώρες χρήσης.

Magic Keyboard


Αντίθετα με το ποντίκι, το νέο πληκτρολόγιο Magic Keyboard διαφέρει σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με το προηγούμενο Apple Wireless Keyboard. Χωρίς την ανάγκη μπαταριών ΑΑ, η συσκευή έγινε πλέον πιο μικρή και πιο λεπτή, ενώ το πίσω μέρος του είναι λιγότερο υπερυψωμένο από ότι στο προηγούμενο μοντέλο. Στο πίσω μέρος του, στο κέντρο, θα βρείτε τη θύρα Lightning από όπου μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή ενσύρματα ή να φορτίσετε την ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Σύμφωνα με την Apple, μία πλήρης φόρτιση σας προσφέρει ένα μήνα χρήσης.Χωρίς την ανάγκη μπαταριών ΑΑ, το πληκτρολόγιο έγινε πλέον πιο μικρό και πιο λεπτό, ενώ το πίσω μέρος του είναι λιγότερο υπερυψωμένο από ότι στο προηγούμενο μοντέλο.

Μία ακόμα λεπτομέρεια που θα παρατηρήσετε αμέσως είναι η αλλαγή της γραμματοσειράς στα πλήκτρα που πλέον είναι η νέα San Francisco που υιοθετείται στα άλλα προϊόντα της εταιρείας. Σε γενικές γραμμές, η αίσθηση που προσφέρει το Magic Keyboard είναι πολύ πιο κοντά σε αυτή του πληκτρολογίου του MacBook, παρά του Apple Wireless Keyboard, οπότε αν εκτός από iMac διαθέτετε και MacBook, η αίσθηση θα σας είναι οικεία.

Magic Trackpad 2


Μεγάλες αλλαγές έχει υποστεί και το trackpad. Εξωτερικά, η έλλειψη ανάγκης μπαταριών ΑΑ έφερε τη μείωση του πάχους, ενώ η επιφάνειά του έχει αυξηθεί κατά 30% ώστε να είναι πιο άνετο. Επίσης, έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει απόλυτα με το νέο Magic Keyboard αν επιλέξετε να έχετε και τα δύο πάνω στο γραφείο σας.Η έλλειψη ανάγκης μπαταριών ΑΑ έφερε τη μείωση του πάχους σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, ενώ η επιφάνειά του έχει αυξηθεί κατά 30% ώστε να είναι πιο άνετο.

Όσον αφορά τη χρήση, η συσκευή υποστηρίζει όλες τις γνωστές κινήσεις των δαχτύλων. Η πιο σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο είναι η υποστήριξη Force Touch ώστε να αναγνωρίζει διαφορετικά επίπεδα πίεσης. Πέρα από τις προφανείς χρήσεις, σε πού μικρό βαθμό, τα διαφορετικά επίπεδα πίεσης οδηγούν και σε διαφορετικές ενέργειες του λειτουργικού συστήματος.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα