Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Μειώστε τη χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας στο iPhone (Μέρος 1ο)

Δεκ 23 2015
Δείτε πως μπορείτε να ρυθμίσετε το iPhone ώστε να μην καταναλώνετε δεδομένα μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας χωρίς λόγο και να αποφύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις στο λογαριασμό σας.
Μειώστε τη χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας στο iPhone (Μέρος 1ο)
Η χρήση δεδομένων μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας είναι μία από τις πιο χρήσιμες και «ζωτικές» λειτουργίες ενός smartphone αφού οι περισσότερες εφαρμογές αντλούν συνεχώς δεδομένα από servers προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Για το λόγο αυτό οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας συνοδεύουν τα προγράμματά τους, καρτοκινητά ή συμβόλαια, με κάποια… MB ώστε να εκμεταλλεύεστε τα πλεονεκτήματα των εφαρμογών σας ακόμα και όταν βρίσκεστε μακριά από κάποιο ασύρματο δίκτυο Wi-Fi.

Με το ποσό που πληρώνετε στο πρόγραμμά σας παίρνετε ένα συγκεκριμένο αριθμό από MB που μπορείτε να καταναλώσετε χωρίς να έχετε επιπλέον χρέωση. Αν ξεπεράσετε αυτό το όριο μπορείτε να συνεχίσετε να καταναλώνετε MB μόνο που ο επιπλέον όγκος δεδομένων χρεώνεται, οπότε όταν παραλάβετε το λογαριασμό σας μπορεί να σας περιμένει μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη. Για το λόγο αυτό, καλό είναι να καταναλώνετε δεδομένα μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας (mobile data) με σύνεση και να αποφεύγετε την άσκοπη χρήση τους. Με τα tips που ακολουθούν μπορείτε να δείτε πως μπορείτε να μειώσετε την κατανάλωση αυτών των δεδομένων στο iPhone.

1. Απενεργοποιήστε τη χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας για το iCloud


Εάν χρησιμοποιείτε το iCloud, την υπηρεσία online αποθήκευσης της Apple, για να ανεβάζετε τα αρχεία σας και να τα χρησιμοποιείτε από όλες τις συσκευές σας, υπάρχει περίπτωση να καταναλώσετε πολλά δεδομένα μέσω κινητής τηλεφωνίας και να έχετε μεγάλες χρεώσεις στο λογαριασμό σας. Μπορείτε λοιπόν να απενεργοποιήσετε τη χρήση δεδομένων μέσω κινητής τηλεφωνίας και να την αφήσετε να επιτρέπεται μόνο όταν είστε συνδεδεμένος σε κάποιο ασύρματο δίκτυο Wi-Fi. Για να γίνει αυτό, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις > iCloud > iCloud Drive και στο κάτω μέρος της οθόνης θέστε την επιλογή Χρήση κινητού δικτύου στο off.

2. Απενεργοποιήστε τα αυτόματα downloads με τη χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας


Οι εφαρμογές που έχετε στο iPhone σας ανανεώνονται διαρκώς καθώς οι προγραμματιστές τους διορθώνουν λάθη ή βελτιώνουν τα χαρακτηριστικά τους. Αυτό σημαίνει πως στο παρασκήνιο γίνεται αναβάθμιση των εφαρμογών με το κατέβασμα δεδομένων, το οποίο γίνεται τόσο μέσω Wi-Fi, όσο και μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Μια καλή πρακτική που μπορεί να μειώσει σημαντικά τη διακίνηση mobile data, είναι να επιτρέπετε τη μεταφορά δεδομένων που προορίζονται για την αναβάθμιση των εφαρμογών μόνο όταν βρίσκεστε συνδεδεμένοι σε δίκτυο Wi-Fi, καθώς η καθυστέρηση της διαδικασίας δεν προκαλεί απολύτως κανένα πρόβλημα. Για να γίνει αυτό, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις > iTunes και App Store και στο κάτω μέρος της οθόνης θέστε την επιλογή Χρήση κινητού δικτύου στο off.

3. Απενεργοποιήστε τη Βοήθεια Wi-Fi


Αυτό που κάνει η Βοήθεια Wi-Fi (Wi-Fi Assist) είναι να υποβοηθά μια σύνδεση Wi-Fi όταν το σήμα του ασύρματου δικτύου είναι αδύναμο. Αυτό συμβαίνει με τη συμβολή του δικτύου κινητής τηλεφωνίας, κάτι που σημαίνει ότι μεταφέρονται δεδομένα μέσω αυτού, τα οποία καταναλώνονται από το πρόγραμμά σας ακόμα κι αν κάποιες φορές κάτι τέτοιο είναι χρήσιμο. Για να απενεργοποιήσετε τη Βοήθεια Wi-Fi, μεταβείτε στο Ρυθμίσεις > Δεδομένα απενεργοποιήστε τη σχετική επιλογή.

4. Παρακολουθήστε ή απενεργοποιήστε τη χρήση δεδομένων από εφαρμογές


Η χρήση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας διαφέρει από εφαρμογή σε εφαρμογή με κάποιες να καταναλώνουν ιδιαίτερα μεγάλα ποσά για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Το iPhone σας δείχνει ποιες εφαρμογές καταναλώνουν τα περισσότερα δεδομένα και τον όγκο που καταναλώνουν, ενώ σας δίνει τη δυνατότητα να απενεργοποιήσετε τη χρήση δεδομένων ανά εφαρμογή (φυσικά, η χρήση δεδομένων μέσω Wi-Fi γίνεται κανονικά). Μεταβείτε στο Ρυθμίσεις > Δεδομένα και από τη λίστα εφαρμογών δείτε ποιες καταναλώνουν τα περισσότερα δεδομένα και επιλέξτε προσεκτικά ποιες θέλετε να μπορούν να καταναλώνουν δεδομένα κινητής τηλεφωνίας.

5. Απενεργοποιήστε την ανανέωση εφαρμογών στο υπόβαθρο


Μία εφαρμογή που τρέχει στο υπόβαθρο συνεχίζει να ανανεώνεται ώστε να είναι ενημερωμένη όταν τη χρησιμοποιήσετε και πάλι. Αυτό φυσικά σημαίνει ότι με αυτή την ανανέωση καταναλώνει δεδομένα όταν δε βρίσκεστε συνδεδεμένος σε δίκτυο Wi-Fi. Ευτυχώς, ακόμα και αυτό μπορεί να απενεργοποιηθεί. Δεν έχετε παρά να μεταβείτε στο Ρυθμίσεις > Γενικά > Ανανέωση εφαρμογών στο υπόβαθρο. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε την ανανέωση στο υπόβαθρο για όλες τις εφαρμογές θέτοντας την επιλογή Background App στο off, ενώ αν αφήσετε αυτή την επιλογή στο on μπορείτε να ρυθμίσετε τη σχετική δυνατότητα ανά εφαρμογή.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα