Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Sony - Συλλεκτικές εκδόσεις του DualShock 4

Δεκ 02 2015
Το καλύτερο χειριστήριο στην ιστορία της Sony έρχεται σε δύο νέες, ενδιαφέρουσες εκδόσεις.
Sony - Συλλεκτικές εκδόσεις του DualShock 4
Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας δύο νέων συλλεκτικών εκδόσεων του χειριστηρίου του PlayStation 4, του DualShock 4, θα κάνουμε μία αναδρομή στις δυνατότητες που προσφέρει το περιφερειακό της Sony σε σχέση με τους προκατόχους του, εξετάζοντας παράλληλα και τα ιδιαίτερα, από άποψης εμφάνισης, χαρακτηριστικά των εν λόγω συλλεκτικών εκδόσεων. Πρόκειται για την 20th Anniversary Limited Edition και την Star Wars Darth Vader Limited Edition, με το κόστος και των δύο να ανέρχεται στα 69,90 ευρώ, 16 δηλαδή ευρώ ακριβότερα από την απλή έκδοση που περιλαμβάνεται μαζί με την κονσόλα της Sony. Ας δούμε λοιπόν τα βασικά χαρακτηριστικά του DualShock 4 και τους λόγους για τους οποίους ξεπερνά τους προκατόχους του.Ο χρωματισμός του 20th Anniversary Edition ξυπνάει αναμνήσεις.

Εάν κάποιος προέρχεται από το PlayStation 3 και πιάσει το χειριστήριο του PS4 στα χέρια του, θα παρατηρήσει ότι το νέο περιφερειακό «κάθεται» πολύ καλύτερα στο χέρι σε σχέση με όλα τα προηγούμενα της Sony. Αυτό οφείλεται στην έντονη βελτίωση του σχήματος του χειριστηρίου γενικότερα, το οποίο είναι εμφανώς μεγαλύτερο σε σχέση με πριν, με πιο μελετημένες καμπύλες που ταιριάζουν καλύτερα στο κράτημα. Μάλιστα, υπάρχει και χρήση διαφορετικών ειδών πλαστικού: στο μπροστινό μέρος έχουμε το κλασικό glossy πλαστικό που έχουμε συνηθίσει από τα προηγούμενα DualShock, ενώ το πίσω μέρος είναι ματ, με υφή που εξασφαλίζει καλύτερο κράτημα και λιγότερα προβλήματα για τα ιδρωμένα χέρια.Το λογότυπο του PlayStation είναι χρωματιστό, όπως τότε.

Βελτιωμένοι παρουσιάζονται και οι μοχλοί του DualShock 4, οι οποίοι είναι πιο «σκληροί» σε σχέση με τους αντίστοιχους του προκατόχου τους. Η δυσκολία χειρισμού στα first-person shooters που υπήρχε στο PS3 δεν υφίσταται πλέον στον ίδιο βαθμό, ενώ στην κορυφή των μοχλών υπάρχει πλέον ένα βαθούλωμα για τα δάχτυλα. Για την επικάλυψη των μοχλών χρησιμοποιείται ένα νέο λαστιχένιο υλικό που δείχνει να προσφέρει καλύτερο κράτημα. Μία ακόμη βελτίωση σε σχέση με το παρελθόν εντοπίζεται στα πλήκτρα L2/R2, στις πίσω «σκανδάλες» δηλαδή, οι οποίες ανασχεδιάστηκαν και διαθέτουν μία καμπύλη προς τα πάνω, ώστε να είναι πιο εύκολο για το χρήστη να πραγματοποιήσει αναλογικές κινήσεις ακριβείας.

Σε ό,τι αφορά τώρα τις προσθήκες, στο κέντρο του χειριστηρίου έχει ενσωματωθεί μία επιφάνεια αφής, η οποία λειτουργεί και ως μεγάλο κουμπί. Προς το παρόν, λίγα είναι τα παιχνίδια που χρησιμοποιούν με ουσιαστικό τρόπο το χαρακτηριστικό της αφής, όμως αρκετά είναι αυτά που εκμεταλλεύονται τον παράγοντα «πλήκτρο», αντιστοιχίζοντας κάποιες λιγότερο χρησιμοποιούμενες εντολές στην αριστερή ή στη δεξιά πλευρά του touchpad.Αν δε θέλετε να πάρετε ολόκληρο το συλλεκτικό PlayStation 4 που συνοδεύεται από το Star Wars Battlefront, μπορείτε πλέον να προμηθευτείτε μόνο το σχετικό χειριστήριο.

Επιπλέον, το DualShock 4 διαθέτει ένα μικρό ηχείο στο μπροστινό του μέρος, το οποίο χρησιμοποιείται σε πολλούς τίτλους με έξυπνο τρόπο ώστε να συνεισφέρει στην απορρόφηση στον κόσμο ενός παιχνιδιού. Για παράδειγμα, στο Metal Gear Solid V ακούγεται από εκεί η φωνή της in-game συσκευής iDroid. Στο κάτω μέρος του χειριστηρίου υπάρχει πλέον υποδοχή για ακουστικά ή headset. Έτσι, η ευελιξία σχετικά με τον τρόπο που θα φτάνει σε εσάς ο ήχος ενός παιχνιδιού μεγαλώνει, αφού μπορείτε, για παράδειγμα, να ακούτε τον ήχο του παιχνιδιού από την τηλεόραση και τον ήχο από τους συμπαίκτες σας μέσω του χειριστηρίου.

Η πιο σημαντική από όλες τις προσθήκες όμως είναι το πλήκτρο –και συνακόλουθα η λειτουργία- Share, που έχει αντικαταστήσει το άχρηστο έως τώρα πλήκτρο Select. Με το πάτημα του Share μπαίνετε στο σχετικό μενού, το οποίο επιτρέπει το live stream του παιχνιδιού που παίζετε εκείνη τη στιγμή ή την αποθήκευση εικόνων και video από το gameplay σας. Όσο για το παλιό πλήκτρο Start, αυτό μετονομάστηκε σε Options, όμως η λειτουργία του παρέμεινε η ίδια. Τέλος, στο επάνω μέρος του χειριστηρίου υπάρχει μία επιφάνεια που φωτίζεται διαφορετικά ανά παίκτη (ώστε να ξεχωρίζονται εύκολα τα χειριστήρια σε παιχνίδια με local multiplayer), ενώ από κάποια παιχνίδια χρησιμοποιείται και για την αποτύπωση εφέ. Για παράδειγμα, όταν στο Grand Theft Auto V σας κυνηγάει η αστυνομία, το lightbar αυτό αναβοσβήνει σε χρώμα μπλε και κόκκινο.Μαύρο, άσπρο, κόκκινο και μπλε συνδυάζονται για να δώσουν μία νότα Star Wars στο χειριστήριό σας.

Σε ό,τι αφορά τώρα τις πιο πρόσφατες επετειακές εκδόσεις του χειριστηρίου του PlayStation 4, θεωρούμε ότι και οι δύο θα αποτελέσουν αντικείμενο πόθου για τους κατόχους της κονσόλας. Το 20th Anniversary Edition αποτίει φόρο τιμής στο πρώτο PlayStation με τον κατάλληλο συνδυασμό γκρι και μαύρου χρώματος, που σίγουρα θα συγκινήσει όσους έχουν προλάβει την πρώτη κονσόλα της Sony, όπως και το έγχρωμο λογότυπο του PlayStation. Το Star Wars Darth Vader Edition συνοδεύει άτυπα την κυκλοφορία του εξαιρετικού Star Wars Battlefront και συνδυάζει το μαύρο χρώμα του «σασί» του χειριστηρίου με κόκκινα, μπλε και άσπρα κουμπιά, ενώ το touchpad έχει επάνω του το λογότυπο του Star Wars.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα