Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

iPhone 8, 8 Plus και X: Νέοι αισθητήρες αλλά ίδια ανάλυση;

Δεκ 04 2017
Μπορεί η ανάλυση της βασικής κάμερας των νέων iPhone να παραμένει στα 12MP, ωστόσο όλα τα μέρη της έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά.
iPhone 8, 8 Plus και X: Νέοι αισθητήρες αλλά ίδια ανάλυση;
Η βασική κάμερα σε πολλά μοντέλα iPhone έχει την ίδια ακριβώς ανάλυση, δηλαδή 12MP. Για την ακρίβεια, αυτό ισχύει φέτος σε όλη την οικογένεια των εμπορικά διαθέσιμων iPhones, δηλαδή σε iPhone SE, iPhone 6S και 6S Plus, iPhone 7 και 7 Plus, iPhone 8 και 8 Plus και, τέλος, στο iPhone X. Αυτό δε σημαίνει και πολλά βέβαια. Για την ακρίβεια, οι κάμερες στα iPhone 8, 8 Plus και X χρησιμοποιούν νέους αισθητήρες, νέους φακούς, ακόμη και νέο υποσύστημα επεξεργασίας εικόνας.

Ένας νέος αισθητήρας είναι πάντα σημαντική αναβάθμιση. Συγκεκριμένα, η Apple ανέφερε ότι οι αισθητήρες στα νέα μοντέλα iPhone έχουν μεν την ίδια ανάλυση με τους προηγούμενους, έχουν όμως μεγαλύτερο μέγεθος pixel, άρα και μεγαλύτερο συνολικό μέγεθος οι ίδιοι. Αυτό είναι πολύ σημαντικό αφού από το μέγεθος του αισθητήρα και την πυκνότητά του εξαρτώνται πολλά. Είναι ο λόγος που η ίδια ανάλυση σε DSLR και σε compact camera σημαίνει τελείως διαφορετικά πράγματα στην ποιότητα που έχουμε στην πράξη.Όλα τα νέα iPhones χρησιμοποιούν νέους αισθητήρες.

Μεγαλύτερος αισθητήρας σημαίνει και μεγαλύτερα κρύσταλλα στο φακό, άρα δεν θα μπορούσε να μην είναι νέοι οι φακοί στις κάμερες των τελευταίων μοντέλων iPhone. Επιπλέον, οι νέοι φακοί έχουν λίγο πιο ανοιχτό διάφραγμα, άρα αφήνουν περισσότερο φως να φτάσει στον αισθητήρα. Και όσο περισσότερο το φως, τόσο καλύτερα. Αντίστοιχα, όσο μεγαλύτερος σε μέγεθος ο αισθητήρας και όσο μεγαλύτερο το μέγεθος κάθε μεμονωμένου pixel σε αυτόν, τόσο περισσότερο το φως που μπορεί να προσλάβει. Στην περίπτωση των νέων iPhones όλες αυτές οι αλλαγές μεταφράζονται σε αύξηση της πρόσληψης φωτός κατά 83% σε σχέση με τους ίδιας ανάλυσης αισθητήρες σε προηγούμενα μοντέλα.

Το επιπλέον φως σημαίνει αυτόματα καλύτερα αποτέλεσμα σε χαμηλό φωτισμό, τόσο σε βίντεο όσο και σε φωτογραφία, με λιγότερο «θόρυβο» (κόκκο δηλαδή), άρα καλύτερη ευκρίνεια, ανάδειξη περισσότερων λεπτομερειών και λιγότερες πιθανότητες για κουνημένα και θολά τραβήγματα.

Και αυτά ισχύουν σε όλα τα νέα μοντέλα, είτε έχουν δύο κάμερες είτε μία στο πίσω τους μέρος. Σαφώς και η δεύτερη κάμερα ανοίγει δρόμο για άλλα πράγματα, αλλά η ποιότητα του νέου αισθητήρα και των φακών που έρχονται μαζί του είναι δεδομένα βελτιωμένη σε σχέση με πριν σε κάθε περίπτωση και μοντέλο.

Δεν είναι περίεργο που βλέπουμε τέτοιο άλμα φέτος, και το πιθανότερο είναι να συνεχίσουμε να βλέπουμε ανάλογη τάση και τις επόμενες χρονιές. Διότι, προηγουμένως, η κάμερα υπήρχε για να τραβάμε φωτογραφίες και βίντεο κυρίως. Τώρα η κάμερα θα χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερο για λειτουργίες AR (Augmented Reality - Επαυξημένη Πραγματικότητα ελληνιστί). Κι επειδή η κάμερα είναι τα μάτια της τεχνητής νοημοσύνης, όσο καλύτερη και καθαρότερη η εικόνα που προσλαμβάνει, τόσο πιο εύκολο είναι να υπολογίσει τι είναι τι και να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά και πιο ρεαλιστικά αποτελέσματα.

Είναι σαν την περίπτωση με τα μικρόφωνα και το Siri. Ένα καλό μικρόφωνο πάντα βοηθά το Siri να καταλάβει περισσότερα. Ένα μέτριο ή κακό μικρόφωνο αντίστοιχα, δημιουργεί προβλήματα. Γιατί νομίζετε ότι έχουν τόσο καλή φήμη τα μικρόφωνα που διαλέγει η Apple για τα EarPods και τα AirPods; Ξέρει τι διαλέγει και γιατί το διαλέγει.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα