Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Τι μπορείτε να κάνετε σε περίπτωση που δεν λειτουργεί το Search button στα Windows 10

Δεκ 18 2017
Δείτε τι μπορείτε να κάνετε σε περίπτωση σταμάτησε να λειτουργεί το Search button στα Windows 10.
Τι μπορείτε να κάνετε σε περίπτωση που δεν λειτουργεί το Search button στα Windows 10
To μενού «Έναρξη» ήταν μια ευπρόσδεκτη επιστροφή στα Windows 10, ωστόσο εξακολουθεί να παρουσιάζει διάφορα ζητήματα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το Search button (αναζήτηση στα Windows), το οποίο πολλές φορές σταματάει να λειτουργεί. Εάν αντιμετωπίζετε παρόμοιο πρόβλημα, δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να το διορθώσετε.

Κάντε επανεκκίνηση του Windows Explorer (εξερεύνηση των Windows)
Είναι αυτονόητο ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να δοκιμάσετε είναι να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, αλλά εάν δεν επιλυθεί το ζήτημα, τότε πρέπει να επανεκκινήσετε την «Εξερεύνηση των Windows» ή αλλιώς Windows Explorer. H συγκεκριμένη λειτουργία είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση των αρχείων στον υπολογιστή σας, καθώς και για την ομαλή λειτουργία του μενού «Έναρξη».Πατήστε ταυτόχρονα Ctrl + Shift + Esc για να μεταβείτε κατευθείαν στη Διαχείριση Εργασιών, κάντε κλικ στο κουμπί [Περισσότερες Λεπτομέρειες] στην κάτω αριστερή γωνία, εάν δεν έχει ήδη επιλεγεί, και κάντε κύλιση προς τα κάτω στην επιλογή [Εξερεύνηση των Windows]. Επιλέξτε το συγκεκριμένο στοιχείο, κάντε δεξί κλικ και πατήστε «Επανεκκίνηση». Αρχικά θα σας φανεί ότι «κράσαρε» ο υπολογιστής, ωστόσο μετά από μερικά δευτερόλεπτα επανέρχονται κανονικά όλες οι λειτουργίες. Επομένως, δε χρειάζεται να πανικοβληθείτε. Σε περίπτωση που δεν διορθώθηκε το πρόβλημα, μετά από την παραπάνω διαδικασία, δοκιμάστε το παρακάτω «fix».

Ελέγξτε την υπηρεσία αναζήτησης των Windows (Windows Search)
Ένας άλλος λόγος για τον οποίο η αναζήτηση στο μενού Έναρξη ενδέχεται να μην λειτουργεί είναι επειδή η υπηρεσία Windows Search (Αναζήτηση των Windows) δεν εκτελείται. Η Αναζήτηση των Windows είναι μια υπηρεσία συστήματος και εκτελείται αυτόματα κατά την εκκίνηση του λειτουργικού.

Ελέγξτε εάν η υπηρεσία εκτελείται ή όχι, πατώντας Win + R, πληκτρολογώντας services.msc στο πλαίσιο αναζήτησης και, στη συνέχεια, μετακινηθείτε προς τα κάτω για να εντοπίσετε την υπηρεσία Windows Search.Αν αναφέρεται στη στήλη Κατάσταση «Σε λειτουργία», προφανώς η υπηρεσία λειτουργεί κανονικά. Διαφορετικά, θα πρέπει να την εκκινήσετε χειροκίνητα.Κάντε δεξί κλικ στην επιλογή [Windows Search] και έπειτα κλικ στην επιλογή [Ιδιότητες]. Στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί [Εκκίνηση]. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι ο τύπος εκκίνησης έχει οριστεί σε [Αυτόματα] ή [Αυτόματα (Καθυστέρηση Έναρξης)]. Αυτό διασφαλίζει ότι η υπηρεσία θα ξεκινά αυτόματα κατά την εκκίνηση του συστήματος.Όταν τελειώσετε με τις αλλαγές, κάντε κλικ στο κουμπί «ΟΚ». Εφόσον έχετε κάνει σωστά τα παραπάνω βήματα, στη στήλη Κατάσταση θα εμφανιστεί η ένδειξη «Σε λειτουργία».

Επανεκκινήστε την Cortana
Όπως είναι γνωστό, η ψηφιακή προσωπική βοηθός της Microsoft, Cortana, είναι αυστηρά ξενόγλωσση. Δηλαδή μιλάει και καταλαβαίνει µόνο αγγλικά. Έτσι, η παρακάτω λύση αφορά τους χρήστες Windows 10 που χρησιμοποιούν αυτή τη γλώσσα.

Ορισμένες φορές η Cortana είναι επίσης υπεύθυνη για την κακή συμπεριφορά του Search button. Εάν αντιμετωπίζετε θέματα με το Search button, η επανεκκίνηση της Cortana θα λύσει το πρόβλημα. Για να το κάνετε αυτό, κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή [Task Manager]. Μόλις ανοίξει η Διαχείριση Εργασιών, εντοπίστε την λειτουργία «Cortana» κάτω από την καρτέλα [Processes] και κάντε κλικ στο κουμπί [End task].

Η παραπάνω ενέργεια θα επανεκκινήσει την υπηρεσία, και κατά πάσα πιθανότητα θα λύσετε το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε με το Search button στα Windows 10.

Επανεγκαταστήστε τις εφαρμογές των Windows (Windows Apps)
Σύμφωνα με την Microsoft, οι εφαρμογές των Windows μπορεί να είναι υπεύθυνες για διάφορα προβλήματα στα Windows - όπως να μην λειτουργεί σωστά το μενού Έναρξη. Το κλείσιμο της εφαρμογής που προκαλεί το πρόβλημα είναι προσωρινή λύση, έτσι υπάρχει μία εύκολη εντολή στα Windows, η οποία σάς επιτρέπει να επανεγκαταστήσετε ταυτόχρονα κάθε εφαρμογή των Windows.

Αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να γνωρίσετε το PowerShell, το οποίο είναι ουσιαστικά μια υπερσυμπιεσμένη έκδοση της Γραμμής εντολών. Κάντε κλικ στο κουμπί [Έναρξη], και πληκτρολογήστε powershell. Στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ στην επιλογή Windows PowerShell στα αποτελέσματα αναζήτησης και κάντε κλικ στο κουμπί "Εκτέλεση με δικαιώματα διαχειριστή". Έπειτα, πληκτρολογήστε τα παρακάτω και πατήστε Enter:

Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)AppXManifest.xml"}

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία (κατά τη διάρκεια της οποίας θα δείτε πολλά κόκκινα γράμματα – απλά αγνοήστε τα), επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας για να επανέλθει η λειτουργία του μενού Έναρξη (και του Search button).Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα