Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

18 χρήσιμα tips για το MS Excel (μέρος 2ο)

Φεβ 07 2017
To Microsoft Excel είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή προϊόντα της Microsoft, με λειτουργιών που είναι χρήσιμες σε ποικίλους τομείς, από στατιστική μέχρι τη μηχανολογία και τη φυσική.
18 χρήσιμα tips για το MS Excel (μέρος 2ο)
Το MS Excel διαθέτει πλήθος λειτουργιών που μπορούν να σας βοηθήσουν να γίνεται πιο παραγωγικοί, αλλά μόνο εφόσον μπορείτε να τις βρείτε όταν τις χρειάζεστε. Μετά το πρώτο μέρος των tips, επιστρέφουμε με το δεύτερο μέρος για να σας βοηθήσουμε να εξοικειωθείτε μαζί του ακόμη περισσότερο.

10. Αυτόματη προσθήκη δεκαδικών ψηφίων
Ο χρόνος είναι χρήμα και δεν πρέπει να τον χάνουμε πληκτρολογώντας δεκαδικά ψηφία στο φύλλο εργασίας μας, αφού η δουλειά μας μπορεί να γίνει και αυτόματα: Επιλέξτε Αρχείο > Επιλογές και έπειτα κάντε κλικ στην ενότητα Για προχωρημένους. Στη συνέχεια επιλέξτε Αυτόματη εισαγωγή υποδιαστολής.

11. Προσθέστε τα δικά σας γραφικά στα γραφήματα


Εάν δεν θέλετε να αρκεστείτε στα χρωματιστά blocks που σας παρέχει το Excel από προεπιλογή, όταν δημιουργείτε γραφήματα, μπορείτε να κάνετε διπλό κλικ σε μία μπάρα και στη συνέχεια κλικ στις επιλογές Γέμισης, όπου θα βρείτε διάφορες επιλογές: π.χ. μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Συμπαγές γέμισμα, Γέμισμα μοτίβου, ή να χρησιμοποιήσετε μία δική σας εικόνα.

12. Εισάγετε περισσότερες εντολές στη γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης


Ανοίξτε τη Γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης – το κάθετο βελάκι που βρίσκεται δίπλα από τις επιλογές Αναίρεση / Ακύρωση αναίρεσης – επιλέξτε Περισσότερες εντολές, και έπειτα μπορείτε να προσθέσετε διάφορες εντολές στη γραμμή εργαλείων γρήγορης πρόσβασης, όπως για παράδειγμα Calculator, Windows Camera ή zoom controls.

13. Συντόμευση για να μαρκάρετε άμεσα όλες τις περιοχές
Πρόκειται για μία χρήσιμη συντόμευση που ίσως να μην έχετε ανακαλύψει. Αυτό το μικρό βελάκι στην πάνω αριστερή γωνία του φύλλου, στο οποίο συναντώνται όλες οι γραμμές και οι στήλες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μαρκάρετε όλα τα δεδομένα που υπάρχουν στο φύλλο, αν κάνετε κλικ σε αυτό. Εναλλακτικά, απλά πατήστε Ctrl+A (ή Cmd+A σε Mac) στο πληκτρολόγιο σας και θα έχετε το ίδιο αποτέλεσμα.

14. Χρησιμοποιήστε τους ενσωματωμένους κανόνες μορφοποίησης υπό όρους


Από το Microsoft Excel 2007 και μετά, η μορφοποίηση υπό όρους έχει πολλούς προκαθορισμένους κανόνες που σας επιτρέπουν να εφαρμόσετε χρώματα στα κελιά με βάση συγκεκριμένες συνθήκες. Είναι εύκολη στη χρήση και επισημαίνει γρήγορα σημαντικές πληροφορίες σε ένα υπολογιστικό φύλλο. Επιλέξτε τα δεδομένα που θέλετε να διαμορφώσετε, κάντε κλικ στην επιλογή Μορφοποίηση υπό όρους – που βρίσκετε στην κεντρική καρτέλα – και επιλέξτε τους κανόνες ανάλογα από τις επιλογές που εμφανίζονται το μενού κύλισης.

15. Αλλάξτε γρήγορα το πλάτος και το ύψος των στηλών και των γραμμών
Μπορείτε να αλλάξετε γρήγορα το μέγεθος των στηλών και των γραμμών χρησιμοποιώντας το ποντίκι σας. Απλά, επιλέξτε τη στήλη ή τη γραμμή που θέλετε και σύρετε το όριο στη δεξιά πλευρά της επικεφαλίδας ή κάτω από την επικεφαλίδα αντίστοιχα. Για να αλλάξετε το μέγεθος πολλών στηλών ή γραμμών, επιλέξτε τις στήλες ή τις γραμμές που θέλετε να αλλάξετε (πατήστε Ctrl και Click ή Cmd και Click για πολλαπλές επιλογές) και έπειτα κάντε κλικ στο όριο στη δεξιά πλευρά ή στην κάτω πλευρά μιας επιλεγμένης επικεφαλίδας αντίστοιχα. Τέλος, ο πιο γρήγορος τρόπος για να αλλάξετε το μέγεθος όλων των στηλών ή των γραμμών, είναι απλά να κάνετε κλικ στο κουμπί Επιλογή όλων και έπειτα σύρετε το όριο από οποιαδήποτε επικεφαλίδα στήλης ή γραμμής αντίστοιχα.

16. Αποθήκευση προσαρμοσμένου γραφήματος ως πρότυπο
Ένα ακόμα χρήσιμο τρυκ που σχετίζεται με τα γραφήματα και είναι πολύ απλό. Αφού έχετε βρει το συνδυασμό διάταξης και τα χρώματα που χρειάζεστε, μπορείτε να το αποθηκεύσετε ως πρότυπο ώστε να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ξανά. Απλά κάντε δεξί κλικ σε οποιοδήποτε διάγραμμα που έχετε δημιουργήσει και στο μενού επιλογών θα δείτε την επιλογή Αποθήκευση ως πρότυπο. Στο παράθυρο διαλόγου πληκτρολογείτε ένα όνομα αρχείου για το πρότυπο γραφήματος χωρίς να διαγράψετε την επέκταση .crtx και το αποθηκεύετε.

17. Σχεδιάστε τις δικές σας εξισώσεις


Αν βρίσκετε ευκολότερο να σχεδιάζετε τις δικές σας εξισώσεις, αυτό είναι πλέον δυνατό στο Excel 2016 – κάτι που είναι πιο πρακτικό αν έχετε συσκευή με οθόνη αφής. Για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη δυνατότητα, θα πρέπει να πάτε στην καρτέλα Εισαγωγή, στη συνέχεια επιλέξτε Εξίσωση και Εξίσωση γραφής. Στη συνέχεια μπορείτε να σχεδιάσετε μια εξίσωση στο κίτρινο πλαίσιο.

18. Μάθετε τις καλύτερες συντομεύσεις πληκτρολογίου του Excel
Εάν θέλετε πραγματικά να βελτιώσετε την παραγωγικότητα σας στο Excel, καλό είναι να μάθετε ορισμένα πλήκτρα συντόμευσης για να πραγματοποιήσετε συνήθεις εργασίες πιο γρήγορα σε σχέση με το ποντίκι και τα μενού. Υπάρχουν πολλές συντομεύσεις πληκτρολογίου για να επιλέξετε, συμπεριλαμβανομένων των Ctrl+; Για να εισάγετε σημερινή ημερομηνία, F2 για να επεξεργαστείτε το τρέχον κελί, και Alt+Enter για να αλλάξετε γραμμή στο κελί που επεξεργάζεστε.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα