Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Μουσική παραγωγή παντού και πάντα (GarageBand & Logic Pro X)

Φεβ 17 2017
H Apple έχει καταφέρει να σπάσει κάθε όριο στη μουσική παραγωγή και να επιτρέψει στους χρήστες να δημιουργούν όπου κι αν βρίσκονται.
Μουσική παραγωγή παντού και πάντα (GarageBand & Logic Pro X)
Είναι κοινό μυστικό ότι η Apple - ο Mac ως πλατφόρμα - έχει μακρά και λαμπρή παράδοση στην παραγωγή μουσικής, κι αυτό χάρη στη χρόνια στήριξη της εφαρμογής Logic. Παλαιότερα γνωστή ως Logic Pro, εδώ και χρόνια εκ βάθρων ανανεωμένη και γνωστή ως Logic Pro X, η εφαρμογή αυτή εξακολουθεί και κρατά την καλύτερη συντροφιά σε πάρα πολλούς μουσικούς παραγωγούς, εντός και εκτός Ελλάδας.

Αν το GarageBand είναι ό,τι πρέπει για τα πρώτα βήματα στη μουσική παραγωγή οποιουδήποτε σχεδόν είδους, τότε το Logic Pro X είναι το αυτονόητο επόμενο βήμα. Ωστόσο, είναι πιθανότερο να έχουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή πρόσβαση σε συσκευή iOS, παρά σε Mac. Μπορεί κάποιος να αφήσει τον αγαπημένο του υπολογιστή στο γραφείο ή στο σπίτι βγαίνοντας έξω, είναι σχεδόν αδιανόητο όμως να κάνει το ίδιο με ένα iPhone που το χρειάζεται για τόσα και τόσα στη ροή της ημέρας.

Προηγουμένως λοιπόν μπορούσε να ξεκινήσει κάποιος εγγραφή σε GarageBand για iOS και να μεταφέρει το αποτέλεσμα αργότερα σε Mac για να συνεχίσει τη δημιουργική διαδικασία στο Logic Pro X. Αν όμως η παραγωγή είχε ξεκινήσει στο τελευταίο; Τότε… δεν υπήρχε κάποια πρακτική λύση.Η τελευταία έκδοση του GarageBand, σε Mac και iOS απέκτησε πολλές νέες δυνατότητες.

Θέλοντας να συνδέσει καλύτερα τη δημιουργική αλυσίδα, η Apple ανανέωσε το GarageBand (τόσο σε iOS όσο και σε macOS) προσθέτοντας πολλά σημαντικά εφέ και τη μηχανή Alchemy (που πριν βρίσκαμε μόνο στο Logic), αλλά και το Logic Pro X ώστε να συνεργάζονται ακόμη καλύτερα.

Το αποτέλεσμα; Μια παραγωγή μπορεί να προχωρήσει σε οποιαδήποτε από τις δυο πλευρές, σε οποιαδήποτε συσκευή Apple και να συνεχιστεί σε κάποια άλλη, με όποιο από τα δύο προγράμματα είναι διαθέσιμα. Το Logic Pro X εξακολουθεί φυσικά να είναι το πιο ευέλικτο και επαγγελματικό πρόγραμμα, μπορούν όμως να γίνουν πολλά περισσότερα σε Mac όπου δεν υπάρχει πρόχειρη η εφαρμογή αυτή και σε συσκευές iOS από ό,τι πριν. Και η συνέχιση της όλης διαδικασίας γίνεται πιο ομαλά από ποτέ.

Για αυτό “φταίει” το iCloud File Sharing. Έστω ότι ξεκινάμε ένα project στο Logic Pro X και, με την ειδική επιλογή, το διαθέτουμε μέσω iCloud File Sharing. Τότε μετατρέπεται ουσιαστικά σε μορφή που μπορεί να αναγνωρίσει το GarageBand και έτσι μπορούμε να συνεχίσουμε τη δημιουργική διαδικασία σε αυτό. Το καλύτερο της υπόθεσης είναι πως ό,τι αλλαγές κάνουμε χρησιμοποιώντας το GarageBand, συγχρονίζονται και μεταφέρονται αυτομάτως στο αρχείο του Logic Pro X. Μετά την αρχική μετατροπή/εξαγωγή δηλαδή, δεν χρειάζονται περισσότερες… αλχημείες.Το Logic Pro X υποστηρίζει και το TouchBar των νέων MacBook Pro.

Κατά μία έννοια η επιλογή αυτή της Apple είναι μια ακόμη πιο σοβαρή προσπάθεια για διευκόλυνση της μουσικής παραγωγής ύστερα από την εφαρμογή Music Memos που διατέθηκε αρκετά νωρίτερα για iOS, και προοριζόταν για την καταγραφή μουσικών εμπνεύσεων που ειδάλλως θα πήγαιναν χαμένες, όχι τόσο για την κανονική παραγωγή μουσικής και ήχου.

Γενικότερα όμως, το αποτέλεσμα είναι ότι, από άποψη software, η Apple όχι μόνο διαθέτει μερικά από τα καλύτερα επαγγελματικά εργαλεία παραγωγής και επεξεργασίας ήχου, αλλά φροντίζει να είναι και τα, συγκριτικά, πιο οικονομικά, πιο προσιτά. Το Logic Pro X κοστίζει μόλις 200 ευρώ, ενώ το GarageBand διατίθεται δωρεάν με κάθε αγορά συσκευής Apple. Και εφόσον η Apple ανανεώνει ες αεί τις εφαρμογές της χωρίς να χρεώνει κάτι επιπλέον για αυτό, καταλήγουμε σε συνδυασμό που δύσκολα μπορεί να αρνηθεί κανείς.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα