Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Apple TV 4K: Τώρα καλύτερο ακόμη για τους σινεφίλ

Φεβ 09 2018
Με την αναβάθμιση του tvOS σε 11.2, το Apple TV 4K μπορεί να ανιχνεύει το ρυθμό καρέ ανά δευτερόλεπτο, να προσαρμόζεται αυτόματα και να στέλνει το σωστό σήμα στην τηλεόραση.
Apple TV 4K: Τώρα καλύτερο ακόμη για τους σινεφίλ
Δεν έχουν όλες οι κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές τον ίδιο ρυθμό ανανέωσης καρέ. Για παράδειγμα, ο κινηματογραφικός κανόνας μιλά για 24 καρέ το δευτερόλεπτο, στην Ευρώπη όμως συναντούμε, περισσότερο στην τηλεόραση βέβαια, τα 25 καρέ. Από την άλλη, η αμερικανική τηλεόραση είναι χρόνια σταθερή στα 30 καρέ το δευτερόλεπτο. Δεν έχει νόημα να σταθούμε στους λόγους πίσω από τις επιλογές αυτές, αρκεί που έγιναν σε μια προσπάθεια να ισορροπηθούν ποιότητα και κόστος.

Το περιεχόμενο λοιπόν που περνά μπροστά από τα μάτια μας δεν έχει σταθερή προδιαγραφή ως προς το ρυθμό ανανέωσης. Γι’ αυτό και οι απανταχού τηλεοράσεις υποστηρίζουν πολλαπλά ενδεχόμενα. Πριν χρόνια υιοθετήθηκε η γενική υποστήριξη των 24 καρέ, που έγιναν κανόνας στην εποχή του Blu-ray και εξακολουθούν σήμερα ακόμη και στις ψηφιακές εκδόσεις ή το video streaming. Έτσι κι αλλιώς, ακόμη και το YouTube φτάνει στα 60 καρέ, το ίδιο και τα video games, εφόσον το διαλέξουν οι δημιουργοί τους. Έχουμε συνηθίσει όμως να μη λέμε εμείς στην οθόνη τι σήμα να περιμένει για να ξέρει τι να κάνει με αυτό. Το ανιχνεύει αυτόματα και προσαρμόζεται αναλόγως, χωρίς να χρειαστεί η παρέμβαση του χρήστη.

Το Apple TV 4K, με το tvOS 11 όμως, αλλά και με το tvOS 10 με το οποίο διατέθηκε αρχικά, δεν είχε δυνατότητα για τον αυτοματισμό που στις τηλεοράσεις θεωρείται αυτονόητος. Κι αυτό παρότι ακόμη και στο ίδιο το iTunes διατίθεται περιεχόμενο που δεν ακολουθεί μια συγκεκριμένη προδιαγραφή ως προς το θέμα. Κι ούτε πρέπει βέβαια, διότι το ζήτημα είναι να βλέπουμε ένα έργο όπως επέλεξαν οι δημιουργοί του να το γυρίσουν και να το παρουσιάσουν.Ακόμη και στο μενού παίζει ρόλο η προσαρμογή του frame rate.

Με τα τρέχοντα δεδομένα λοιπόν, το Apple TV 4K υποστηρίζει μεν διαφορετικούς ρυθμούς ανανέωσης, αλλά πρέπει να βλέπει πρώτα ο χρήστης τα χαρακτηριστικά του περιεχομένου, να πηγαίνεις στις ρυθμίσεις του Apple TV 4K και να επιλέγει συγκεκριμένο ρυθμό. Και τότε όλο το tvOS προσαρμόζεται αναλόγως, υποχρεωτικά.

Φυσικά, κανείς δεν θέλει να μπλέκει έτσι κάθε φορά που χρειάζεται αλλαγή και σίγουρα κανείς δεν θέλει να αναρωτιέται γιατί βλέπει «αλλοιώσεις» στην κίνηση όταν δεν έχει γίνει η κατάλληλη επιλογή. Όλα αυτά αλλάζουν με το tvOS 11.2 που έχει διατεθεί εδώ και λίγο καιρό. Με την αναβάθμιση του tvOS στο 11.2 λοιπόν, το Apple TV 4K μπορεί να ανιχνεύει το ρυθμό καρέ ανά δευτερόλεπτο σε καθετί που παίζει, να προσαρμόζεται αυτόματα και να στέλνει το σωστό σήμα στην τηλεόραση.Με την απαραίτητη αναβάθμιση, η αντιστοίχηση σήματος και προβολής θα γίνεται αυτόματα πλέον.

Όλες οι τηλεοράσεις της αγοράς λειτουργούν σε 50Hz, 60Hz, 100Hz και 120Hz βέβαια, για αυτό και πολλαπλασιάζουν τα καρέ για να ταιριάξουν οι αριθμοί. Χωρίς σωστή συνεννόηση λοιπόν, τα μαθηματικά δεν βγαίνουν, για αυτό και είναι σημαντικό κάθε κρίκος της αλυσίδας να κάνει αυτό που πρέπει. Και το Apple TV 4K το κάνει πλέον...Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα