Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

10 iPhone/iPad apps για καλύτερα μαστορέματα

Ιαν 14 2014
Αν «πιάνουν τα χέρια σας», αυτές οι 10 εφαρμογές για το iPhone/iPad θα απογειώσουν τη δημιουργικότητά σας.
10 iPhone/iPad apps για καλύτερα μαστορέματα
Όσοι ασχολούνται με μαστορέματα γνωρίζουν πολύ καλά ότι η προεργασία είναι ιδιαίτερα σημαντική και πολλές φορές απαιτεί περισσότερο χρόνο από την ίδια την εργασία, αλλά και τα κατάλληλα εργαλεία. Αν όμως είστε κάτοχος ενός smartphone, έχετε πλέον στη διάθεσή σας έναν πολύτιμο βοηθό.

Οι εφαρμογές που κυκλοφορούν στην κατηγορία “do it yourself” (σε ελεύθερη μετάφραση «μαστορέματα») είναι αμέτρητες και καλύπτουν κάθε φάση πριν από την εργασία, ενώ μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά και κατά τη διάρκεια της ίδιας της εργασίας. Θα βρείτε εφαρμογές με συλλογές φωτογραφιών χώρων και αντικειμένων, με συμβουλές και κόλπα, με αναλυτικές οδηγίες και βίντεο για σχεδίαση και προσομοίωση, για επιλογή των κατάλληλων υλικών, ακόμα και εφαρμογές που μπορούν να αντικαταστήσουν κάποια εργαλεία σας.

Συλλέξαμε και σας παρουσιάζουμε 10 από τις καλύτερες εφαρμογές για iPhone και iPad που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα εργασιών. Το μόνο αρνητικό είναι ότι κάποιες από αυτές διαθέτουν αμερικάνικο σύστημα μέτρησης (πόδια, ίντσες), αλλά αξίζει να τις αξιοποιήσετε, μετατρέποντας τις μονάδες.

Καλά μαστορέματα !!


1. Woodcraft


Κόστος: €17,99

Η εφαρμογή αυτή ξεφεύγει από τις δεξιότητες του χομπίστα και απευθύνεται περισσότερο σε προχωρημένους και επαγγελματίες που ασχολούνται με τις ξύλινες κατασκευές. Ωστόσο, ακόμα και οι χομπίστες θα βοηθηθούν σημαντικά τόσο στην επιλογή των ξύλινων κομματιών, όσο και στην κατασκευή. Ίσως να σας φοβίσει αρχικά το περιβάλλον CAD, αλλά σύντομα θα διαπιστώσετε πως με λίγη ενασχόληση μπορείτε να καταφέρετε σύνθετες κατασκευές. Η εφαρμογή σας προσφέρει εργαλεία για να μαρκάρετε και να κόψετε τα ξύλα προσομοιώνοντας τη λειτουργία των συμβατικών εργαλείων ώστε να έχετε πλήρη εικόνα της κατασκευής. Για παράδειγμα, δε σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε τροχό για κάποια κομμάτια ξύλου, αλλά επιτρέπει το πριόνι. Είτε θέλετε να φτιάξετε ένα παγκάκι, είτε πιο «βαριά» έπιπλα, η Woodcraft είναι μια από τις εφαρμογές που πρέπει να δοκιμάσετε.


2. I.D. Wood

Κόστος: €4,49

Η εφαρμογή I.D. Wood σας βάζει για τα καλά στον κόσμο του ξύλου. Αν θέλετε να ξεφύγετε από τις κατασκευές μελαμίνης, η εφαρμογή αυτή είναι μια καλή αρχή γιατί σας δίνει αναλυτικές πληροφορίες με εικόνες για πάνω από 200 είδη ξύλου απ’ όλο τον κόσμο. Φυσικά, όλη αυτή η πληροφορία δεν είναι χρήσιμη μόνο για ξυλουργικές εργασίες, καθώς η εφαρμογή απευθύνεται σε ένα ευρύτερο κοινό, από μουσικούς έως κατασκευαστές σκαφών δίνοντας πληροφορίες για τις χρήσεις, την αντοχή και τη δύναμη κάθε ξύλου, αλλά και πολύτιμες συμβουλές.


3. Handy Man DIY

Κόστος: €1,79

Η εφαρμογή δίνει απάντηση σε μία από τις πιο σημαντικές απορίες όσων ασχολούνται με κατασκευές: «ποια ποσότητα υλικού χρειάζομαι;». Αρχικά, μπορείτε να εισάγετε τις διαστάσεις χώρων και η εφαρμογή να υπολογίσει τετραγωνικά πατώματος και τοίχων, καθώς και κυβικά. Θα σας ενημερώσει πόση μπογιά χρειάζεστε για να βάψετε τοίχους, πόσα πλακάκια χρειάζεστε ανάλογα με το μέγεθος των πλακιδίων και πολλά άλλα. Αν γνωρίζετε τις τιμές των υλικών, η εφαρμογή σας δίνει τη δυνατότητα να φτιάξετε έναν ολοκληρωμένο προϋπολογισμό της κατασκευής. Επίσης, μπορείτε να φτιάξετε λίστες ενεργειών, αλλά και να παρακολουθήσετε βίντεο με αναλυτικές οδηγίες για διάφορες εργασίες.


4. Photo Measures


Κόστος: €5,49

Αυτή η εφαρμογή κάνει κάτι πολύ απλό και ιδιαίτερα χρήσιμο: σας δίνει τη δυνατότητα να σημειώσετε διαστάσεις πάνω σε φωτογραφίες χώρων. Μέσα από το περιβάλλον της εφαρμογής μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφία του χώρου, να σημειώσετε διαστάσεις και να προσθέσετε σχόλια. Μάλιστα, χάρη στη δυνατότητα zoom-in, μπορείτε να σημειώσετε τις διαστάσεις με ακρίβεια.


5. ColorSnap

Κόστος: δωρεάν

Εφαρμογές που αναγνωρίζουν κατά προσέγγιση τις παραμέτρους ενός χρώματος από φωτογραφία υπάρχουν πολλές, όμως στο βάψιμο είναι χρήσιμο να έχουμε τον κωδικό ή την ονομασία χρώματος του κατασκευαστή. Η συγκεκριμένη εφαρμογή σας δίνει τη δυνατότητα να τραβήξετε φωτογραφία και στη συνέχεια, αντιστοιχεί το χρώμα που επιλέγετε με ένα από τα χρώματα της Sherwin-Williams. Αντίστοιχες εφαρμογές υπάρχουν και από άλλους κατασκευαστές, όπως η Color Capture της περισσότερο γνωστής Benjamin Moore.


6. HandyMan Sidekick

Κόστος: €1,79

Η HandyMan Sidekick είναι μια συλλογή από χρήσιμα εργαλεία που σας βοηθά να υπολογίσετε τα υλικά που θα χρειαστείτε για κάποιο συγκεκριμένο χώρο. Επιλέγετε ένα από τα εργαλεία, εισάγετε τις διαστάσεις και αυτό ήταν! Τα εργαλεία περιλαμβάνουν υπολογισμό χρώματος για βαφή τοίχου (υπολογίζονται πόρτες και παράθυρα), υπολογισμό πατώματος για μοκέτα, laminate, κλπ, υπολογισμό ταπετσαρίας, υπολογισμό καλύμματος για τις ρίζες στον κήπο – ακόμα και φακό!


7. iHandy Caprenter

Κόστος: €1,79

Πρόκειται για μια συλλογή εργαλείων που βοηθά κυρίως να διαπιστώσετε την κλίση μιας επιφάνειας. Περιλαμβάνει ένα αλφάδι άξονα και ένα κύκλου για να τοποθετείτε επίπεδα τα υλικά σας, ένα μοιρογνωμόνιο για τη μέτρηση γωνιών, ένα νήμα με βαρίδι για να διαπιστώσετε αν είναι κάτι πλήρως κάθετο και ένα χάρακα. Και όλα αυτά σε ένα πολύ απλό περιβάλλον με ωραία γραφικά.


8. Dimensions


Κόστος: €0,89

Η απόλυτη συλλογή εργαλείων για μετρήσεις μήκους που δεν πρέπει να λείπει από την ψηφιακή εργαλειοθήκη όσων ασχολούνται με μαστορέματα και όχι μόνο. Το Dimensions περιλαμβάνει παχύμετρο με ακρίβεια 0,156 χιλιοστά, μετροταινία διαφόρων τύπων για μικρές και μεγάλες αποστάσεις, τροχό μέτρησης και ποδόμετρο. Για τις μετρήσεις όλων αυτών των εργαλείων συμμετέχουν όλοι οι αισθητήρες της συσκευής, από την κάμερα έως το GPS! Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει το τρισδιάστατο περιβάλλον της εφαρμογής που σας κερδίζει με την πρώτη ματιά.


9. iHandy Level

Κόστος: δωρεάν

Αν δε θέλετε να δώσετε χρήματα και το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα αλφάδι, μπορείτε να αρκεστείτε στο iHandy Level, ένα από τα εργαλεία του iHandy Carpenter που διατίθεται δωρεάν. Με την εφαρμογή αυτή μπορείτε να δείτε αν έχετε τοποθετήσει ίσια έναν πίνακα ή την τηλεόραση, αν έχει τοποθετηθεί κάθετα κάποιο έπιπλο, την κλίση μιας στέγης και πολλά περισσότερα.


10. Pitch Gauge


Κόστος: δωρεάν

Άλλο ένα δωρεάν εργαλείο, αυτή τη φορά αποκλειστικά για στέγες. Μπορείτε να υπολογίσετε την κλίση της στέγης με το γυροσκόπιο, απλά ξαπλώνοντας τη συσκευή πάνω σε αυτή, αλλά και από απόσταση με τη χρήση της κάμερας. Επίσης, εισάγοντας τις δύο διαστάσεις και την κλίση σας υπολογίζει το εμβαδόν.

Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα