Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

3 call recording apps for Android smartphones

Ιαν 08 2014
Μία εφαρμογή καταγραφής τηλεφωνικών συνομιλιών είναι πάντα χρήσιμη αρκεί να τηρείται ο νόμος.
3 call recording apps for Android smartphones
Ο τρόπος που λειτουργούν οι εφαρμογές καταγραφής τηλεφωνικών συνομιλιών στο Android διαφέρει σημαντικά από τις αντίστοιχες του iPhone. Ενώ στο Android πρόκειται για απλά προγράμματα εγγραφής φωνής με τα περισσότερα να διατίθενται δωρεάν, στο iPhone είναι συνήθως ένας συνδυασμός εφαρμογής και υπηρεσίας που απαιτούν ένα χρηματικό αντίτιμο. Όμως, οι συγκεκριμένες εφαρμογές του Android παρουσιάζουν μια ιδιαιτερότητα: μια εφαρμογή που λειτουργεί σε μια συσκευή δε σημαίνει ότι θα λειτουργεί σε μια άλλη. Αυτό σας βάζει σε μια διαδικασία δοκιμής και ρυθμίσεων μέχρι να βρείτε αυτή που λειτουργεί σωστά στη συσκευή σας και μπορεί να καταγράφει και τους δύο ομιλητές τόσο στις εισερχόμενες όσο και στις εξερχόμενες κλήσεις.

Η καταγραφή μιας συνομιλίας μπορεί να φανεί χρήσιμη σε πολλές περιπτώσεις. Αν είστε δημοσιογράφος ή διατηρείτε κάποιο blog, η καταγραφή μιας συνομιλίας θα σας βοηθήσει να μεταφέρετε με ακρίβεια τα λεγόμενα, ενώ θα είναι χρήσιμη και στην περίπτωση που ο συνομιλητής σας σάς μεταφέρει πολλά αριθμητικά δεδομένα.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος που θέλετε να καταγράψετε μια τηλεφωνική συνομιλία, το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι να ακολουθήσετε το γράμμα του νόμου για να μη βρεθείτε μπλεγμένοι. Σύμφωνα με το νόμο που ισχύει στη χώρα μας γι να προχωρήσετε σε μια καταγραφή είστε υποχρεωμένοι να ενημερώσετε τον συνομιλητή σας για την πρόθεσή σας. Αν ο συνομιλητής σας δεχτεί την καταγραφή τότε μπορείτε να προχωρήσετε. Αν όχι, είστε υποχρεωμένοι να μην καταγράψετε τη συνομιλία. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό!


MP3 InCall Recorder


Η εφαρμογή καταγράφει τη συνομιλία σε αρχείο MP3 και η ποιότητα ηχογράφησης είναι πολύ καλή. Μπορεί να καταγράψει μία ώρα συνομιλίας σε ένα αρχείο με μέγεθος μόλις 7MB. Η εφαρμογή σας δίνει τη δυνατότητα να επεξεργαστείτε το αρχείο καταγραφής και να κρατήσετε τα κομμάτια που θέλετε αποθηκεύοντάς τα σε ένα νέο αρχείο. Ένα πολύ θετικό χαρακτηριστικό της είναι η ύπαρξη πλήκτρου για την έναρξη ή τη διακοπή της καταγραφής, κάτι που σας επιτρέπει να είστε εντός νόμου.


Call Recorder


Πολύ απλή εφαρμογή που επιτρέπει την αποθήκευση της καταγραφής σε διάφορα φορμά, αλλά και το συγχρονισμό με το Dropbox ώστε να αποθηκεύει εκεί τις καταγραφές. Αυτά είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που έχουν στην εφαρμογή την πρώτη θέση σε κατεβάσματα από το Google Play.


Automatic Call Recorder


Ιδιαίτερα δημοφιλής εφαρμογή που επιτρέπει να ορίσετε ποιες κλήσεις θα καταγράφονται και ποιες όχι, δημιουργώντας μια λίστα από τις επαφές σας (μπορείτε να επιλέξετε να καταγράφονται όλες). Μπορείτε να προσθέσετε σημειώσεις και να μοιραστείτε καταγραφές, αλλά και να τις αποθηκεύσετε στο cloud μέσω συγχρονισμού με το Dropbox.

Όπως ήδη αναφέραμε για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα ενδέχεται να χρειαστεί να πειραματιστείτε με διάφορες εφαρμογές καθώς μπορεί να μη συνεργάζονται όλες με το τηλέφωνό σας. Είναι σημαντικό να θυμάστε πως κάθε φορά που εγκαθιστάτε μια εφαρμογή να μεταβαίνετε στις ρυθμίσεις τους και να ορίζετε το source (όπως συνήθως αναφέρεται) για να πετύχετε καταγραφή και των δύο συνομιλητών.

Αν χρειάζεται να καταγράφετε συχνά τις συνομιλίες σας (π.χ. αν είστε δημοσιογράφος) ενδέχεται να αντιμετωπίσετε πρόβλημα με το διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο του smartphone σας. Αν η εφαρμογή καταγραφής δεν διαθέτει κάποιο χαρακτηριστικό για συγχρονισμό με cloud, μπορείτε να το «δημιουργήσετε». Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Dropsync, ένα διαφορετικό client για το Dropbox, και να ορίσετε ένα φάκελο (το φάκελο που αποθηκεύονται οι καταγραφές), ο οποίος θα συγχρονίζεται με το Dropbox. Μάλιστα, μπορείτε να ορίσετε την αυτόματη διαγραφή των αρχείων μετά το συγχρονισμό οπότε να μη χρειάζεται να θυμάστε ούτε αυτό.
Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα