Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

5 Ελληνικές εφαρμογές ευρετηρίου

Ιαν 24 2014
Οι εφαρμογές ευρετηρίων είναι τόσο απαραίτητες που εγκαθίστανται την πρώτη μέρα αγοράς μας νέας φορητής συσκευής.
5 Ελληνικές εφαρμογές ευρετηρίου
Οι εφαρμογές ευρετηρίων αποτελούν μία από τις δημοφιλείς κατηγορίες για όλα τα smartphones, καθώς σας ενημερώνουν για ένα μεγάλο πλήθος υπηρεσιών. Μέσα από τη δυνατότητα αναζήτησης που προσφέρουν μπορείτε να ψάξετε για ένα μεγάλο πλήθος επαγγελματιών και υπηρεσιών που μπορούν να σας βγάλουν από μια δύσκολη στιγμή. Από τα πιο «hot», όπως τα εφημερεύοντα φαρμακεία και τα ΑΤΜs των τραπεζών, έως λιγότερο σημαντικά, όπως τα εστιατόρια και τα θέατρα, όλα θα τα βρείτε σε τέτοιου τύπου εφαρμογές.

Ιδιαίτερα σημαντική δυνατότητα των εφαρμογών αυτών είναι η συνεργασία τους με το GPS και το Wi-Fi για τον εντοπισμό της γεωγραφικής θέσης της συσκευής. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, μπορείτε μόνοι σας να ορίσετε τη θέση ή την περιοχή σας, ωστόσο αν μπορεί να γίνει αυτόματα καλύτερα να το προτιμήσετε λόγω μεγαλύτερης ακρίβειας. Με βάση τη θέση σας, η εφαρμογή εμφανίζει τα σημεία της επιλογής σας από το πιο κοντινό (σε διαδρομή) προς τα πιο μακρινά.

Οι εφαρμογές που παρουσιάζουμε λειτουργούν τόσο σε iPhone, όσο και σε Android smartphones. Κάποιες, όχι όλες, λειτουργούν και σε tablets εκτός από τηλέφωνα. Οι διαφορές τους εντοπίζονται κυρίως στον αριθμό των διαθέσιμων κατηγοριών υπηρεσιών καθώς και στην πληρότητα και ενημέρωση κάθε κατηγορίας.


Vrisko


Πρόκειται για μία από τις τρεις πιο ισχυρές εφαρμογές ευρετηρίου καθώς καλύπτει μεγάλο εύρος κατηγοριών με εκτενή και ενημερωμένα δεδομένα. Η αρχική οθόνη της εφαρμογής σας επιτρέπει να αναζητήσετε κοντά σας μία από τις υπηρεσίες των εικονιδίων ή ότι πληκτρολογήσετε. Αν πατήσετε παρατεταμένα σε ένα από τα πρώτα έξι εικονίδια θα εμφανιστούν πολλά περισσότερα, ώστε να διαμορφώσετε την αρχική οθόνη ανάλογα με τις ανάγκες σας. Φυσικά, μπορείτε να κάνετε την αναζήτησή σας και προσδιορίζοντας οι ίδιοι την περιοχή που θέλετε. Στο κάτω μέρος θα βρείτε άμεση πρόσβαση σε κάποιες ιδιαίτερα χρήσιμες κατηγορίες, μεταξύ αυτών και υπηρεσίες επαλήθευσης εταιρικών ΑΦΜ και αναζήτησης ΤΚ. Επίσης, με μια επιλογή μπορείτε να βρείτε όλες τις υπηρεσίες που βρίσκονται κοντά σας από όλες τις κατηγορίες. Στα αποτελέσματα περιλαμβάνονται, πέρα των στοιχείων, χάρτης και δυνατότητα δρομολόγησης.


Greek Yellow Pages


Η εφαρμογή του γνωστού Χρυσού Οδηγού είναι άλλη μία από τις τρεις «δυνατές» εφαρμογές της κατηγορίας. Η προσέγγιση εδώ είναι λίγο διαφορετική, πιο συμβατική, με την αρχική σελίδα να ζητά την εισαγωγή επωνυμίας ή υπηρεσίας και την περιοχή, καθώς και εικονίδια κάποιων χρήσιμων υπηρεσιών. Με το βελάκι που βρίσκεται δίπλα από το πρώτο πεδίο μπορείτε να πλοηγηθείτε σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες και να επιλέξετε, ενώ με το δεύτερο αντίστοιχο βελάκι μπορείτε να επιλέξετε περιοχή, σημείο στο χάρτη ή την τρέχουσα τοποθεσία σας. Τα αποτελέσματα είναι εκτενή, ενώ παρέχονται χάρτης και οδηγίες διαδρομής. Γενικά, υστερεί αισθητά του Vrisko.


11888


Η εφαρμογή του ΟΤΕ διαθέτει ένα πολύ απλό περιβάλλον, δίνοντας δυνατότητες αναζήτησης επαγγελματία ή υπηρεσίας με βάση την τρέχουσα τοποθεσία. Αν θέλετε μπορείτε στη συνέχεια να αλλάξετε την τοποθεσία που σας ενδιαφέρει. Στα αποτελέσματα, εκτός από τα στοιχεία παρέχεται και χάρτης, ενώ μπορείτε με ένα πλήκτρο να καταχωρίσετε τα στοιχεία του επαγγελματία απ’ ευθείας στις επαφές σας και με ένα άλλο να στείλετε μήνυμα στον επαγγελματία ή να μοιράσετε τα στοιχεία του σε κοινωνικά δίκτυα. Και αυτή η εφαρμογή, αν και πιο μοντέρνα από το Greek Yellow Pages, υστερεί του Vrisko.


AthensBook


To AthensBook είναι ένα ευρετήριο που περιορίζεται στις απολύτως χρήσιμες κατηγορίες (φαρμακεία, βενζινάδικα, τράπεζες, κλπ) με επέκταση σε φαγητό και ποτό (εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, μπαρ, κάβες). Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει η δυνατότητα παρακολούθησης της κίνησης των δρόμων. Τα δεδομένα, σε κάποιες κατηγορίες, είναι αρκετά πλήρη και ενημερωμένα. Το περιβάλλον της εφαρμογής είναι φιλικό και εύχρηστο χρησιμοποιώντας εικονίδια. Η εφαρμογή εμφανίζει αποτελέσματα με βάση την τρέχουσα τοποθεσία σας την οποία μπορείτε να αλλάξετε. Αυτό που δεν μπορείτε να αλλάξετε – στις άλλες εφαρμογές μπορείτε - είναι την απόσταση μέχρι την οποία θα αναζητήσει δεδομένα η εφαρμογή. Η συγκεκριμένη εφαρμογή διαθέτει δεδομένα μόνο για την Αθήνα, αλλά υπάρχει και η αντίστοιχη για τη Θεσσαλονίκη (ThessBook).


1Touch


Με τις λιγότερες κατηγορίες, το 1Touch δε μπορεί να συγκριθεί με τις άλλες εφαρμογές, καθώς περιορίζεται στις κατηγορίες ξενοδοχεία, εφημερίες φαρμακείων, πρατήρια βενζίνης και ΑΤΜs τραπεζών. Προσφέρει όμως λειτουργία εορτολόγιου και ενημέρωση για τις απεργίες, ενώ στα βενζινάδικα εμφανίζονται και τιμές. Τα δεδομένα του πάντως είναι αρκετά ενημερωμένα.

Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα