Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Leap motion

Ιαν 16 2014
Αν νομίζετε ότι η οθόνη αφής είναι ο πιο εντυπωσιακός τρόπος χειρισμού του PC, δείτε το leap motion που φέρνει εικόνες από το μέλλον, σήμερα!
Leap motion
Σίγουρα θα έχετε δει σε διάφορες ταινίες επιστημονικής φαντασίας τους ηθοποιούς να ελέγχουν τον υπολογιστή τους με απλές κινήσεις των χεριών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Minority Report του 2002 όπου ο Τομ Κρουζ κινεί τα χέρια του μπροστά σε μια διάφανη οθόνη. Τώρα, αφαιρέστε τη διάφανη οθόνη, κρατήστε τις κινήσεις των χεριών και έχετε το Motion Leap, μία νέα τεχνολογία ελέγχου κίνησης που πλέον είναι στα ράφια.

Η ονομασία «Leap Motion» έχει δοθεί στη σχετική τεχνολογία, στο ένα και μοναδικό προϊόν που κυκλοφορεί και την ενσωματώνει, καθώς και στην ίδια την εταιρεία. Ωστόσο, ήδη εδώ και 3 μήνες περίπου κυκλοφορεί στο εξωτερικό το πρώτο laptop που έχει ενσωματώσει την τεχνολογία, το Envy 17 Leap Motion TouchSmart της HP. Όσον αφορά στη συσκευή, αυτή λειτουργεί τόσο σε Windows PC, όσο και σε Mac.Η συσκευή έχει το μέγεθος αναπτήρα με πάχος 11 χιλιοστά.

Ας δούμε όμως τη συσκευή Leap Motion ώστε γίνει καλύτερα αντιληπτή η τεχνολογία. Η συσκευή έχει το μέγεθος αναπτήρα με πάχος 11 χιλιοστά και τοποθετείται συνήθως ανάμεσα στο πληκτρολόγιο και τον χρήστη. Στο πάνω μέρος διαθέτει ένα μαύρο glossy πάνελ, όπου πίσω του βρίσκονται τα στοιχεία που ανιχνεύουν την κίνηση των χεριών και των δαχτύλων, η οποία γίνεται πάνω από τη συσκευή. Το Leap Motion ενσωματώνει δύο μονόχρωμες υπέρυθρες κάμερες και τρία υπέρυθρα LED, ικανά να συλλάβουν λεπτομερείς κινήσεις των χεριών χωρίς να μεσολαβεί καθυστέρηση στη «μετάφραση» αυτών των κινήσεων από τον υπολογιστή. Τα LEDs δημιουργούν ένα τρισδιάστατο μοτίβο από σημεία του υπέρυθρου φωτός και οι κάμερες δημιουργούν δεδομένα από εικόνες με ταχύτητα σχεδόν 300 fps. Όπως καταλαβαίνετε, με αυτή την ταχύτητα κάθε κίνηση του χεριού αντιστοιχίζεται άμεσα σε μια ενέργεια του υπολογιστή. Τα δεδομένα που συλλέγονται από τη συσκευή μεταφέρονται μέσω σύνδεσης USB στον υπολογιστή. Αν και η συσκευή υποστηρίζει USB 3.0, λειτουργεί κανονικά και σε θύρα USB 2.0. Αφού τα δεδομένα φτάσουν στον υπολογιστή, αναλύονται από το ειδικό λογισμικό του Leap Motion. Ουσιαστικά, αυτή η ανάλυση συνδυάζει τα «τρισδιάστατα δεδομένα» LEDs με τις δισδιάστατες εικόνες των καμερών.Η συσκευή τοποθετείται συνήθως ανάμεσα στο πληκτρολόγιο και τον χρήστη, ενώ στο πάνω μέρος βρίσκονται τα στοιχεία που ανιχνεύουν την κίνηση των χεριών και των δαχτύλων.

Με βάση τα παραπάνω, είναι φανερές οι διαφορές του Leap Motion από το Kinect της Microsoft, που επίσης χρησιμοποιεί κάμερα και αισθητήρα βάθους για τη δημιουργία ενός τρισδιάστατου χάρτη του χώρου και των χρηστών. Το Kinect χρησιμοποιείται για έλεγχο μέσω όλου του σώματος, σε κλίμακα δωματίου και ανιχνεύει γενικές κινήσεις των άκρων, ενώ το Leap Motion χρησιμοποιείται για έλεγχο με λεπτομέρεια, καλύπτοντας μόνο μια περιοχή ενός μέτρου πάνω από τη συσκευή.

Κάτι που αξίζει να αναφερθεί είναι πως το Leap Motion διαιρεί νοητά τον τρισδιάστατο χώρο που βρίσκεται μπροστά δημιουργώντας δύο περιοχές. Η περιοχή κοντά στο σώμα του χρήστη λέγεται Hover Zone και οι κινήσεις που γίνονται σε αυτή «μετατρέπονται» σε πλοήγηση. Η περιοχή κοντά στην οθόνη λέγεται Touch Zone και οι κινήσεις σε αυτή «μεταφράζονται» σε επιλογές επί της οθόνης.

Μαζί με τη συσκευή, η εταιρεία έχει αναπτύξει ένα online store με την ονομασία Airspace που αυτή τη στιγμή αριθμεί περίπου 150 εφαρμογές, ενώ μέσα από το site της εταιρείας οι developers μπορούν να κατεβάσουν το SDK για να δημιουργήσουν τις δικές τους.Στο Airspace, το online store της Leap Motion, θα βρείτε τις πρώτες εφαρμογές με τις οποίες συνεργάζεται η συσκευή πέρα από τα Windows.

Με το Leap Motion μπορείτε να πλοηγηθείτε στο web, να διαβάσετε άρθρα, να περιηγηθείτε σε φωτογραφίες και να αναπαράγετε μουσική απλά σηκώνοντας το δάχτυλό σας. Με την άκρη του δαχτύλου σας μπορείτε να σχεδιάσετε και να ζωγραφίσετε, ενώ μπορείτε να παίξετε εικονικά μουσικά όργανα, όπως κιθάρα, άρπα και ντραμς, σαν να παίζατε σε κανονικά όργανα. Επίσης, μπορείτε να παίξετε οδηγώντας αυτοκίνητα με τα χέρια σας και πυροβολώντας τους «κακούς» με το δάχτυλό σας.

Στην πράξη, το Motion Leap απαιτεί αρκετή ώρα για την εκμάθησή του ώστε να μπορείτε να χειρίζεστε με άνεση όσα περιγράψαμε. Είναι γρήγορο στη «μετάφραση» των κινήσεων, λειτουργεί πολύ καλά στην πλοήγηση, ωστόσο σε πολύπλοκες κινήσεις και στην επιλογή στοιχείων η τεχνολογία έχει ακόμα δρόμο μπροστά της.

Δείτε τα βίντεο:
Play
Create
Explore
Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα