Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

NVIDIA GeForce GTX 780 Ti

Ιαν 08 2014
Η ταχύτερη κάρτα γραφικών στον κόσμο ανοίγει ακόμα περισσότερο τον δρόμο για το 4K gaming.
NVIDIA GeForce GTX 780 Ti
Η κόντρα μεταξύ NVIDIA και AMD (πρώην ATI) για την πιο ισχυρή κάρτα γραφικών κρατάει χρόνια, ωστόσο το τελευταίο διάστημα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Με την NVIDIA να έχει κυκλοφορήσει τις GTX 780 και Titan, η πρωτιά στις επιδόσεις είχε αρχίσει να γίνεται παιχνίδι για έναν έως ότου ήρθε το δίδυμο των R9 290X και 290 να αλλάξει σημαντικά τα δεδομένα, με τις κάρτες της AMD να προσφέρουν κορυφαίες επιδόσεις σε αρκετά χαμηλότερη τιμή. Η απάντηση από την NVIDIA έπρεπε να ήταν άμεση... και ήταν! Με στόχο να διατηρήσει την κορυφή στις επιδόσεις, η εταιρεία διατήρησε το chip GK110 της αρχιτεκτονικής Kepler, «καρδιά» των GTX 780 και Titan, αλλά προσφέροντας πλέον όλες τις δυνατότητές του, κάτι που δεν είχε γίνει στο παρελθόν. Το αποτέλεσμα είναι η GTX 780 Ti, η κάρτα που κατακτά – έστω και με μικρή διαφορά - την κορυφή στις επιδόσεις και προσφέρει εντυπωσιακό gaming ακόμα και στις πιο υψηλές αναλύσεις.Στην GTX 780 Ti, η NVIDIA διατήρησε το chip GK110 της αρχιτεκτονικής Kepler, «καρδιά» των GTX 780 και Titan, αλλά προσφέροντας πλέον όλες τις δυνατότητές του, κάτι που δεν είχε γίνει στο παρελθόν.

Η κάρτα της NVIDIA έχει σχεδιαστεί με γνώμονα το gaming. Διαθέτει 2.880 πυρήνες CUDA και 240 texture units ξεπερνώντας τόσο την Titan με τους 2.688 πυρήνες και τα 224 texture units, αλλά και την 780 με τους 2.304 πυρήνες και τα 194 texture units. H συχνότητα έχει ανέβει από τα 864MHz της GTX 780 στα 876MHz, ενώ χάρη στην τεχνολογία GPU Boost φτάνει στα 928MHz. Η ποσότητα της μνήμης παρέμεινε ίδια με της GTX 780 στα 3GB GDDR5, αφήνοντας την πολύ ακριβότερη Titan με τα 6GB να στοχεύει σε άλλες εφαρμογές πέρα από το gaming. Η μνήμη χρονίζεται στο εκπληκτικό νούμερο των 7GHz δυναμικά, δηλαδή 1GHz ταχύτερα από τις GTX 780 και Titan και, σε συνδυασμό με τους 6 64-μπιτους ελεγκτές μνήμης, η GTX 780 Ti προσφέρει το μεγαλύτερο bandwidth από οποιαδήποτε άλλη κάρτα της αγοράς, με 336GB/sec. Πρακτικά, αυτό σημαίνει καλύτερο gaming σε αναλύσεις πάνω από 1080p, ενώ μπαίνουν και τα θεμέλια για το 4K gaming.H GeForce GTX 780 Ti διαθέτει δύο θύρες DVI-D, μία DisplayPort (με την ανάλυση να φτάνει σε 4K στα 60Hz) και μια έξοδο HDMI.

H GeForce GTX 780 Ti της NVIDIA διαθέτει δύο θύρες DVI-D, μία DisplayPort (με την ανάλυση να φτάνει σε 4K στα 60Hz) και μια έξοδο HDMI. Το αλουμινένιο περίβλημα και οι γρίλιες προδίδουν μια ιδιαίτερα ποιοτική κατασκευή, αρκετά καλύτερη από αυτήν της R9 290X με τα πλαστικά μέρη. Για την τροφοδοσία της κάρτας, απαιτούνται τόσο ο 8-πινος, όσο και ο 6-πινος ρευματοδότης, με την κατανάλωση (TDP) να φτάνει τα 250Watt.

H κάρτα υποστηρίζει τις γνωστές τεχνολογίες 3D Vision, PhysX, TXAA, Adaptive VSync, CUDA, 3D Vision Surround, OpenGL 4.3, 4-way SLI και DirectX 11.1. Επίσης, υποστηρίζεται το χαρακτηριστικό G-Sync για λιγότερη καθυστέρηση σε ένα monitor που με το αντίστοιχο χαρακτηριστικό και το ShadowPlay, μια εφαρμογή για εγγραφή του gameplay.Για την τροφοδοσία της κάρτας, απαιτούνται τόσο ο 8-πινος, όσο και ο 6-πινος ρευματοδότης, με την κατανάλωση (TDP) να φτάνει τα 250Watt.

Την GPU της NVIDIA μπορείτε να τη βρείτε σε διάφορες υλοποιήσεις κατασκευαστών όπως της Gigabyte (δείτε εδώ). Απευθύνεται στους απαιτητικούς gamers που αναζητούν την απόλυτα ταχύτερη κάρτα γραφικών και δε θέλουν να κάνουν καμία παραχώρηση. Ωστόσο, είναι ακριβότερη από την R9 290X που προσφέρει κοντινές επιδόσεις, με την AMD όμως να μη μπορεί να ισχυριστεί ότι διαθέτει την πιο ισχυρή κάρτα. Κάτι που η NVIDIA μπορεί...
Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα