Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Σωστή συντήρηση του Apple Watch Series 2 μετά από βρέξιμο

Ιαν 24 2017
Μάθετε πώς να φροντίσετε το αδιάβροχο Apple Watch Series 2 μετά από την επαφή του με το νερό.
Σωστή συντήρηση του Apple Watch Series 2 μετά από βρέξιμο
Κάθε Apple Watch Series 2 είναι, φυσικά, αδιάβροχο και αντέχει κατάδυση σε βάθος και έως 50 μέτρα (ή ό,τι αντιστοιχεί σε ανάλογη πίεση) για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και μπορεί να επανέλθει στην επιφάνεια αλώβητο. Η έξοδος στη βροχή εννοείται ότι είναι παιχνιδάκι για τη συσκευή, το ίδιο και το ντους κ.ά. Αυτό δε σημαίνει ότι δε χρειάζεται και λίγη φροντίδα μετά τη… βουτιά του για να αντέξει στο χρόνο και να παραμείνει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Αυτό δεν ισχύει μόνο για το Apple Watch βέβαια, αλλά και για οποιαδήποτε αδιάβροχη συσκευή.

Υπάρχει μάλιστα και κάτι ακόμη που καλό είναι να φροντίζουμε πριν έρθει σε επαφή με νερό το smartwatch της Apple. Άσχετα με το σκοπό, ωφελεί να γίνει swipe από κάτω προς τα πάνω και να πατηθεί το πλήκτρο με τη σταγόνα βροχής, καθώς και να ξεκινήσουμε κάποια υδάτινη δραστηριότητα στο Workout app.

Με αυτά τα βήματα εξασφαλίζεται το κλείδωμα της οθόνης, ώστε να μη γίνεται καν απόπειρα ανίχνευσης επαφής. Γιατί έχει νόημα κάτι τέτοιο; Διότι μπορεί η συσκευή να μην παθαίνει κάτι όταν έρχεται σε επαφή με νερό, όμως οι αισθητήρες αφής μπερδεύονται και μπορεί να “φαντάζονται” αγγίγματα χωρίς να γίνεται τίποτα. Προκειμένου λοιπόν να μην γίνονται πράγματα στην τύχη και χωρίς τη θέληση του χρήστη, φροντίζουμε εξ αρχής να βγάλουμε το παράγοντας της αφής από τη μέση.Τα Apple Watch Series 2 είναι έτοιμα για βουτιές, αλλά θέλουν και τη φροντίδα τους.

Κάναμε λοιπόν τη βουτιά μας και είναι ώρα να επανέλθουμε σε στέρεο και στεγνό έδαφος. Τώρα πρέπει να στρέψουμε μερικές φορές το digital crown (το αντίστοιχο “κουρδιστήρι” του ρολογιού). Καθώς το κάνουμε αυτό εμφανίζεται στην οθόνη εικονίδιο νερού και γεμίζει όσο συνεχίζουμε. Μόλις γεμίσει είναι που ξεκλειδώνει και πάλι το Apple Watch και αρχίζουν να παράγονται παράξενοι… ήχοι από το ηχείο. Οι ήχοι αυτοί παράγουν δονήσεις που διώχνουν το συσσωρευμένο νερό από το εσωτερικό του ηχείου, κάτι που από κοντινή απόσταση μπορεί να διαπιστωθεί και με γυμνό μάτι.

Αν για κάποιο λόγο δεν γίνουν τα πρώτα βήματα και το συνειδητοποιήσουμε αργότερα, τότε πρέπει άμεσα να ενεργοποιηθεί το Water Lock όπως περιγράφηκε στην αρχή και ακολούθως να ξεκλειδωθεί το τηλέφωνο, ώστε να αποβληθεί όσο νερό έχει μαζευτεί στο ηχείο.

Όλα αυτά για το γλυκό νερό. Αν μπλέκεται στη μέση θαλασσινό νερό ή νερό με χλώριο, σαν αυτό που συναντούμε σε πισίνες, καλό είναι μετά να ξεβγάζεται το ρολόι σε χλιαρό νερό για την απομάκρυνση τόσο του χλωρίου όσο και του αλατιού. Αλλά και σε αυτό το στάδιο πρέπει να ακολουθείται η διαδικασία που περιγράψαμε για τους αυτονόητους λόγους.Η σωστή ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του Water Lock εξασφαλίζει την αντοχή του ρολογιού στο χρόνο.

Τέλος, επιβάλλεται μια υπενθύμιση πως αυτά ισχύουν για μοντέλα Apple Watch Series 2. Τα Apple Watch Series 1 αλλά και η πρώτη γενιά του Apple Watch, ασχέτως λοιπών υλικών και χαρακτηριστικών δεν είναι φτιαγμένα για καταδύσεις και δεν λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο.

Σε κάθε περίπτωση, η κεντρική ιδέα είναι ίδια. Προσέχουμε για να έχουμε. Η αντοχή στο νερό και στην πίεση είναι δεδομένη, αλλά δυο βήματα εδώ κι εκεί εξασφαλίζουν ότι θα συνεχίσει να είναι δεδομένη για πολύ, πολύ καιρό.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα