Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

6 «κρυμμένες» ρυθμίσεις που βελτιώνουν την απόδοση της Android συσκευής σας

Ιαν 16 2018
Σας παρουσιάζουμε ορισμένα κρυμμένα “Android tweaks” που μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την εμπειρία Android.
6 «κρυμμένες» ρυθμίσεις που βελτιώνουν την απόδοση της Android συσκευής σας
Υπάρχουν ορισμένες ρυθμίσεις στο λειτουργικό της Google που βελτιώνουν σημαντικά την εμπειρία Android. To μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν είναι ενεργοποιημένες από προεπιλογή. Γι’ αυτό και δεν είναι γνωστές στους περισσότερους χρήστες. Ευτυχώς, η ενεργοποίησή τους είναι αρκετά εύκολη. Παρακάτω θα βρείτε ορισμένες «κρυμμένες» ρυθμίσεις που μπορείτε να ενεργοποιήσετε για να βελτιώσετε την εμπειρία Android.

1. Ενεργοποίηση Chrome Home


Εάν είστε κάτοχος συσκευής Android, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χρησιμοποιείτε το Google Chrome ως βασικό πρόγραμμα περιήγησης. Το Chrome θεωρείται ευρέως ότι είναι ένα από τα καλύτερα -αν όχι το καλύτερο- προγράμματα περιήγησης για Android, ωστόσο υπάρχει τρόπος να το βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο. Το Chrome Home μετακινεί τη γραμμή διευθύνσεων στο κάτω μέρος της σελίδας. Οι κάτοχοι tablet ή phablet θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα το εν λόγω χαρακτηριστικό, καθώς αξιοποιεί τη μεγάλη οθόνη της συσκευής, καθιστώντας ευκολότερη και ταχύτερη την πρόσβαση στη γραμμή διευθύνσεων.

Για να ενεργοποιήσετε τη συγκεκριμένη επιλογή, ανοίξτε το Google Chrome. Στη γραμμή διευθύνσεων, πληκτρολογήστε "chrome: // flag" (χωρίς τα εισαγωγικά) και πατήστε Enter. Αυτό θα σας οδηγήσει σε μια τεράστια λίστα με όλες τις πειραματικές δυνατότητες και ρυθμίσεις στο Chrome που δεν είναι ενεργοποιημένες από προεπιλογή. Οι συγκεκριμένες λειτουργίες είναι προσβάσιμες για δοκιμαστικούς σκοπούς. Ωστόσο, πρέπει να αναφέρουμε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν να επηρεάσουν την ομαλή λειτουργία του Chrome. Όταν ανοίξετε το "chrome: // flag", θα δείτε μια προειδοποίηση αποποίησης ευθυνών στο επάνω μέρος της σελίδας. Προτείνουμε να τη διαβάσετε και εάν έχετε αμφιβολίες, απλά μην συνεχίσετε. Διαφορετικά, για να ενεργοποιήσετε το Chrome Home, κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να δείτε την Αρχική σελίδα Chrome. Επιλέξτε την και πατήστε «Ενεργοποίηση». Θα χρειαστεί να κάνετε επανεκκίνηση του Chrome δύο φορές πριν εφαρμοστούν οι αλλαγές.

2. Απόκρυψη ευαίσθητων ειδοποιήσεων από την οθόνη κλειδώματος.
Οι ειδοποιήσεις που εμφανίζονται στην οθόνη κλειδώματος είναι εξαιρετικά χρήσιμες για τους περισσότερους χρήστες. Σας επιτρέπουν να διαβάσετε με μια ματιά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μηνύματα κειμένου, ειδοποιήσεις από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.ά. Ωστόσο, αυτές οι ειδοποιήσεις στην οθόνη κλειδώματος μπορούν να εκθέσουν ευαίσθητες πληροφορίες σε αδιάκριτα μάτια. Για να είστε λοιπόν, σίγουροι ότι μόνο εσείς μπορείτε να διαβάζετε τις ειδοποιήσεις σας, πρέπει να αποκρύψετε το περιεχόμενο των ειδοποιήσεών της οθόνης κλειδώματος. Έτσι θα είναι ορατό μόνο όταν ξεκλειδώνετε τη συσκευή σας.

Υπάρχουν ορισμένοι διαφορετικοί τρόποι για να αποκρύψετε το περιεχόμενο των ειδοποιήσεων της οθόνης κλειδώματος, ανάλογα με τη συσκευή σας. Για νεότερες εκδόσεις Android, η διαδικασία είναι η εξής: Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και πατήστε στην ενότητα Ειδοποιήσεις. Έπειτα, επιλέξτε «Όλες οι εφαρμογές» για να εμφανιστεί ένα αναπτυσσόμενο μενού και βρείτε την επιλογή «Απόκρυψη ευαίσθητου περιεχομένου ειδοποιήσεων». Πατώντας την συγκεκριμένη επιλογή θα μπορείτε να επιλέξετε συγκεκριμένες εφαρμογές των οποίων το περιεχόμενο θα είναι κρυφό. Σε παλαιότερες συσκευές: Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και πατήστε στην ενότητα «Ήχος και ειδοποίηση». Από εκεί, αναζητήστε «Κλείδωμα οθόνης» ή «Κατά το κλείδωμα της συσκευής».

3. Γρήγορη πρόσβαση στην Camera App


Πολλοί καταναλωτές αποφεύγουν τις τυπικές ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές προς όφελος της κάμερας που είναι ενσωματωμένη στα smartphone τους. Μπορεί η κάμερα ενός smartphone να μην φτάνει το επίπεδο με μια επαγγελματικής DSLR, ωστόσο η τεχνολογία κάμερας στα κινητά έχει βελτιωθεί σημαντικά και πλέον είναι μια πολύ βολική λύση. Πέρα όμως από το πόσο καλή είναι η κάμερα του smartphone μας, πολλές φορές η πρόσβαση στην Camera App είναι ταλαιπωρία. Η διαδικασία ανοίγματος της εφαρμογής της φωτογραφικής μηχανής μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε πολλές χαμένες ευκαιρίες για εντυπωσιακές φωτογραφίες. Ευτυχώς, υπάρχει τρόπος για να ανοίξετε σχεδόν άμεσα στην κάμερά σας, ακόμα και από την οθόνη κλειδώματος.

Μεταβείτε στις ρυθμίσεις της συσκευής σας. Πραγματοποιήστε κύλιση προς τα κάτω και αγγίξτε την επιλογή «Gestures» (Κινήσεις και Χειρονομίες ή Προσβασιμότητα). Στο μενού Gestures, βρείτε την ενότητα “Jump to Camera” (Μετάβαση στην κάμερα ή Συντόμευση προσβασιμότητας) και ενεργοποιήστε την. Αυτό θα σας επιτρέψει να ανοίξετε γρήγορα την Camera App της συσκευής σας πατώντας απλά γρήγορα δύο φορές το πλήκτρο ενεργοποίησης (Power). Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να ανοίξετε την εφαρμογή φωτογραφικής μηχανής ή ακόμα και την οθόνη κλειδώματος.

4. Διακοπή δημιουργίας συντομεύσεων εφαρμογής
Το Android επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν εκτενώς την εμφάνιση του λειτουργικού τους. Η οργάνωση εφαρμογών και γραφικών στοιχείων μπορεί να είναι χρονοβόρα και γι’ αυτό είναι λίγο εκνευριστικό όταν εμφανίζεται μια νέα συντόμευση στην αρχική οθόνη της συσκευής σας, αμέσως μετά την εγκατάσταση μιας εφαρμογής. Αυτές οι συντομεύσεις μπορούν να καταστρέψουν την αισθητική μιας προσεκτικά οργανωμένης αρχικής οθόνης. Ευτυχώς, μπορείτε εύκολα να σταματήσετε την αυτόματη δημιουργία συντομεύσεων. Για να το κάνετε αυτό, αρχικά, ανοίξτε το Google Play Store. Σύρετε από την αριστερή πλευρά της οθόνης για να ανοίξετε τη γραμμή πλοήγησης. Πατήστε Ρυθμίσεις (το μικρό γρανάζι με την ένδειξη «Ρυθμίσεις») και κάντε κύλιση προς τα κάτω στην επιλογή Προσθήκη εικονιδίου στην Αρχική οθόνη. Πατήστε πάνω σε αυτό για να καταργήσετε την επιλογή του πλαισίου. Έτσι θα αποτρέψετε την τοποθέτηση συντομεύσεων στην αρχική οθόνη σας κάθε φορά που θα εγκαταστήσετε μια νέα εφαρμογή.

5. Αυτόματη διαγραφή εικόνων που έχουν δημιουργηθεί ως αντίγραφα στο Google Photos


Το Google Photos είναι μια εξαιρετική υπηρεσία από την Google που δημιουργεί αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας στο cloud των φωτογραφιών και των βίντεο στη συσκευή σας. Ωστόσο, μόλις δημιουργηθούν αντίγραφα ασφαλείας, τα πρωτότυπα αρχεία παραμένουν στη συσκευή. Αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα για τους χρήστες που έχουν περιορισμένο αποθηκευτικό χώρο.

Κανονικά, προκειμένου να ελευθερωθεί χώρος αποθήκευσης, οι χρήστες θα πρέπει να επιλέγουν με μη αυτόματο τρόπο τις φωτογραφίες και τα βίντεο που επιθυμούν να διαγράψουν. Αυτό μπορεί να είναι τόσο κουραστικό όσο και χρονοβόρο. Ευτυχώς, το Android μπορεί να κάνει πολύ πιο εύκολη τη διαδικασία, διαγράφοντας αυτόματα τις φωτογραφίες και τα βίντεο για τα οποία έχουν δημιουργηθεί αντίγραφα ασφαλείας με το Google Photos. Για να το ρυθμίσετε αυτό, αρχικά, κάντε λήψη της εφαρμογής Google Photos (αν δεν το έχετε ήδη) και ανοίξτε την. Μεταβείτε στην ενότητα Ρυθμίσεις > Αποθηκευτικός χώρος. Από εδώ, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την λειτουργία «Διαχείριση αποθήκευσης» (σε ορισμένες συσκευές αναφέρεται ως “Smart Storage”). Αυτό θα διαγράψει αυτόματα τις φωτογραφίες και τα βίντεο για τα οποία έχουν δημιουργηθεί αντίγραφα ασφαλείας στο Google Photos μετά από 90 μέρες.

6. Βελτίωση της απόδοσης μέσω των επιλογών για Προγραμματιστές
Σε περίπτωση που έχει μειωθεί αισθητά η απόδοση του smartphone σας, ειδικά κατά την εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών, υπάρχει μια εύκολη λύση να του δώσετε λίγο… boost. Αρχικά, ενεργοποιήστε τις Επιλογές για προγραμματιστές πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Σχετικά με το τηλέφωνο, και πατήστε στον αριθμό έκδοσης επτά φορές. Θα πρέπει να δείτε ένα μήνυμα στην οθόνη σας που θα λέει «Είστε προγραμματιστής». Για να βελτιώσετε την απόδοση της συσκευής σας, μεταβείτε στην ενότητα Ρυθμίσεις > Επιλογές για προγραμματιστές. Κάντε κύλιση προς τα κάτω μέχρι να δείτε τις επιλογές: Κλίμακα κίνησης παραθύρου, Κλίμακα κίνησης μετάβασης και κλίμακα διάρκειας κινούμενων εικόνων. Ορίστε όλα αυτά στην τιμή 0.5. Με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται η ταχύτητα των κινούμενων εικόνων του παραθύρου, καθιστώντας το τηλέφωνο σας πιο γρήγορο και πιο ομαλό κατά τη διάρκεια της κανονικής λειτουργίας.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα