Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Ευκολότερη η «μετακόμιση» με iOS 11

Ιαν 22 2018
Όσοι έχουν πάρει γεύση από iPhone, πολύ συχνά επιλέγουν ξανά iPhone στο μέλλον. Κάπως όμως πρέπει να περαστούν τα πάντα από την παλιά συσκευή στη νέα. Στο iOS 11 αυτό είναι μια απλή υπόθεση.
Ευκολότερη η «μετακόμιση» με iOS 11
Οι τρόποι για να μεταφέρουμε τα πάντα από μια συσκευή σε μια άλλη είναι χρόνια γνωστοί. Μπορούμε να ετοιμάσουμε ένα αντίγραφο ασφαλείας του προηγούμενου iPhone, ακόμη και κρυπτογραφημένο, στον υπολογιστή μας, μέσω του iTunes φυσικά, και να το περάσουμε ύστερα στο νέο iPhone. Το καλό με τη μέθοδο αυτή είναι ότι, λόγω τοπικής μόνο αποθήκευσης αλλά και, περισσότερο, της προαιρετικής κρυπτογράφησης, μεταφέρονται πολλά περισσότερα δεδομένα μονομιάς στη νέα συσκευή. Σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι ανάγκη, μετά από τέτοια μεταφορά, να βάζουμε ξανά τα συνθηματικά μας παντού, να ακολουθήσουμε διαδικασία πολλαπλών βημάτων για την εξουσιοδότηση της νέας συσκευής για χρήση του iCloud Keychain, που προτείνει, αποθηκεύει και συγχρονίζει μέσω iCloud όλα τα συνθηματικά μας, σε κάθε συσκευή της Apple κ.λπ.

Η εναλλακτική είναι η «μετακόμιση» μέσω iCloud. Όταν μια συσκευή iOS είναι συνδεδεμένη στο ρεύμα και σε ασύρματο δίκτυο με πρόσβαση στο διαδίκτυο, τότε δημιουργεί αυτόματα, μια φορά την ημέρα, αντίγραφο ασφαλείας στο iCloud. Όταν ρυθμίζουμε μια νέα συσκευή iOS, έχουμε πάντα το περιθώριο να κάνουμε επαναφορά από iCloud backup για να βρούμε τα πάντα στη νέα συσκευή, εκεί που τα είχαμε και στην προηγούμενη, πράγμα που ισχύει φυσικά και για περιεχόμενο και για ρυθμίσεις. Ωστόσο, για λόγους ασφαλείας, δεν περιλαμβάνονται οι επιπλέον ευαίσθητες πληροφορίες που έχουμε όταν κρατάμε αντίγραφο ασφαλείας μέσω iTunes. Για αυτό και μας περιμένουν περισσότερα βήματα μετά την αρχική επαναφορά. Όπως και να ‘χει, το iCloud backup κατεβαίνει μέσω διαδικτύου στη νέα μας συσκευή και μετά την εφαρμογή του κάνουμε ό,τι άλλο χρειάζεται.Φυσικά πρέπει να είναι και οι δυο σχετικές συσκευές ενεργές.

Με το iOS 11 όμως, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο εύκολα, ειδικά για εκείνους που περνούν από μια συσκευή iOS σε μια άλλη. Ακόμη και αν δεν είχες προηγουμένως iPhone, αλλά έχεις ένα iPad που εξακολουθείς να χρησιμοποιείς κανονικά, μπορείς να κάνεις το ίδιο.

Για να εκμεταλλευθείς τις νέες ευκολίες πάντως, πρέπει και οι δυο συσκευές, η πηγή και ο αποδέκτης, να τρέχουν iOS 11. Κατά την αρχική ρύθμιση της νέας συσκευής λοιπόν, παρέχεται η δυνατότητα για το λεγόμενο Automatic Setup. Εμφανίζεται ένα παλλόμενο μοτίβο σωματιδίων στην οθόνη της νέας συσκευής. Ανοίγουμε την κάμερα της άλλης/παλιάς συσκευής και καδράρουμε τη μορφή αυτή. Έτσι αντιλαμβάνονται οι δυο συσκευές ότι μπορεί να υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ τους.

Ακολούθως ξεκινά η ασύρματη μεταφορά δεδομένων μεταξύ των ίδιων των συσκευών: ρυθμίσεις συσκευής, Apple ID, στοιχεία, κωδικοί για ασύρματα δίκτυα που έχετε χρησιμοποιήσει, αλλά και συνθηματικά από το iCloud Keychain. Σκεφτείτε ότι για να μεταφερθούν όλα αυτά μέχρι πρότινος, ήταν απαραίτητο το τοπικό backup. Επιπλέον, η επαναφορά μέσω iCloud σήμαινε αναμονή για κατέβασμα υποσυνόλου των στοιχείων αυτών.Η διαδικασία ξεκινά στοχεύοντας τη σφαίρα παλλόμενων σωματιδίων με την κάμερα της προηγούμενης συσκευής iOS.

Με το Automatic Setup όμως συνδυάζονται τα θετικά των δύο μεθόδων από άποψη ευκολίας, με τη συνολική διαδικασία να επιταχύνεται σημαντικά και να μας γλιτώνει από την εκ νέου ρύθμιση πολλών εφαρμογών. Με τη μέθοδο αυτήν, όταν ανοίξετε για πρώτο φορά το Instagram στη νέα συσκευή, θα δείτε με τη μία περιεχόμενο, δεν θα χρειαστεί καν να περάσετε το λογαριασμό σας.

Ειδικά όσοι επέμεναν στην επαναφορά μέσω iTunes, μάλλον ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτούν. Οι υπόλοιποι θα δουν ότι κάθε νέα μετακόμιση των δεδομένων τους έγινε πια ακόμη πιο εύκολη υπόθεση.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα