Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Microsoft Lumia 640 DS, 4G, XL DS 3G

Ιουλ 24 2015
Μία νέα σειρά Lumia έρχεται ακόμα να προστεθεί στην μεγάλη γκάμα των smartphones της Microsoft στοχεύοντας την κατηγορία των mid-range συσκευών με αξιώσεις.
Microsoft Lumia 640 DS, 4G, XL DS 3G
Η νέα σειρά 640 των Lumia smartphones κυκλοφορεί σε διάφορες εκδόσεις και φυσικά, σε διάφορα χρώματα (μαύρο, λευκό, γαλάζιο, πορτοκαλί). Και σε αυτή τη σειρά, στόχος της Microsoft είναι η mid-range αγορά, το κοινό της οποίας θέλει ένα προσιτό smartphone, αλλά χωρίς να κάνει παραχωρήσεις σε ποιότητα και χαρακτηριστικά. Με τις εξελίξεις να τρέχουν ραγδαία, η Microsoft επιστρέφει στο Discover με μια σειρά που διαφέρει αρκετά τόσο από το Lumia 535 που είχαμε δει πριν λίγο καιρό, όσο και από το Lumia 635.Η ανάλυση της οθόνη των 5’’ έχει ανέβει στα 720x1280 στα νέα Lumia 4G και DS οδηγώντας σε πυκνότητα των 294ppi και προσφέροντας ένα εξαιρετικό οπτικό αποτέλεσμα.

Για να ικανοποιήσει όσο το δυνατό περισσότερο από το εκτενές κοινό της entry-level αγοράς, η Microsoft κυκλοφορεί το Lumia 640 σε διαφορετικές εκδόσεις, τρεις από τις οποίες θα εξετάσουμε. Και οι τρεις αυτές εκδόσεις ενσωματώνουν Windows 8.1 με την προσθήκη του Lumia Denim για αναβαθμισμένες λειτουργίες κάμερας, διαχείρισης φακέλων, κλπ. Αρχικά, θα αναφερθούμε στα 4G και DS (Dual SIM), τα οποία έχουν λίγες διαφορές μεταξύ τους και στη συνέχεια, θα δούμε το XL DS 3G που είναι το ανώτερο από τα τρία από πλευράς χαρακτηριστικών. Οι τιμές των τριών μοντέλων κλιμακώνονται κατά €30 από το φθηνότερο 4G στο ακριβότερο XL DS 3G, ενώ σχεδιαστικά δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές μεταξύ τους, οπότε η τελική επιλογή είναι μάλλον περισσότερο θέμα αναγκών (αν χρειάζεστε δυνατότητες όπως τη σύνδεση 4G, την υποστήριξη δύο καρτών SIM, κλπ).Το Lumia 640 ενσωματώνει τεχνολογία ClearBlack για μείωση της αντανάκλασης και βελτίωση της εικόνας κάτω από συνθήκες έντονου φωτισμού και ηλιοφάνειας.

Ξεκινώντας από τα Lumia 4G και DS, που όπως αναφέραμε έχουν πολλές ομοιότητες, τα νέα smartphones σχεδόν διατηρούν τις ίδιες διαστάσεις με αυτές του 535, με το πάχος να παραμένει τα 8,8 χιλιοστά, αλλά και το ίδιο βάρος των 145 γραμμαρίων. Αντίθετα, στα νέα τηλέφωνα έχει χρησιμοποιηθεί μεγαλύτερη μπαταρία των 2500mAh που προσφέρει χρόνο ομιλίας 17,5 και 20,5 ώρες σε 3G για το 4G και το DS αντίστοιχα.

Με μια πρώτη ματιά, τα 4G και DS φαίνεται να έχουν διατηρήσει την οθόνη των 5’’ του 535, όμως υπάρχει μια σημαντική διαφορά. Η ανάλυση στα νέα τηλέφωνα έχει πλέον ανέβει στα 720x1280, μία αισθητή διαφορά σε σχέση με τα 540x960 του 535, αλλά και τα 480x854 του 635. Και ενώ λοιπόν τα 535 και 635 διέθεταν πυκνότητα οθόνης 220ppi, οι δύο εκδόσεις του Lumia 640 ανεβάζουν την πυκνότητα στα 294ppi προσφέροντας ένα πολύ ανώτερο οπτικό αποτέλεσμα. Φυσικά, το πάνελ συνεχίζει να ενσωματώνει τεχνολογία IPS και προστατεύεται από Gorilla Glass 3, αλλά πλέον έχει προστεθεί η τεχνολογία ClearBlack για μείωση της αντανάκλασης και βελτίωση της εικόνας κάτω από συνθήκες έντονου φωτισμού και ηλιοφάνειας.Τα νέα Lumia 640 4G και DS διαθέτουν κάμερα λήψης με ανάλυση 8MP, διαθέτουν autofocus και LED flash, ενώ μπορούν να τραβήξουν βίντεο 1080p στα 30fps.

Στο εσωτερικό των 4G και DS βρίσκεται o τετραπύρηνος επεξεργαστής της Qualcomm, Snapdragon 400 στα 1,2GHz με τα γραφικά Adreno 305. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα δημοφιλή επεξεργαστή στα τηλέφωνα της κατηγορίας που έχει αποδείξει πως μπορεί να ανταπεξέλθει με επιτυχία απέναντι σε οποιαδήποτε πρόκληση των εφαρμογών. Όσον αφορά τη μνήμη και τον αποθηκευτικό χώρο, οι νέες συσκευές της Microsoft παραμένουν στις τυπικές χωρητικότητες της κατηγορίας, το 1GB και τα 8GB αντίστοιχα.Το Lumia 640 XL DS 3G συνδέεται σε δίκτυα 2G/3G, διαθέτει NFC, υποστηρίζει δεύτερη κάρτα SIM και διαφέρει από τα 4G και DS στη διαγώνιο οθόνης και συνάμα στις διαστάσεις και το βάρος, αλλά και στις κάμερες.

Σημαντική αναβάθμιση, ώστε να ακολουθεί τις εξελίξεις της κατηγορίας, έχει δεχτεί και η κάμερα λήψης στο πίσω μέρος. Έτσι, από την ανάλυση των 5MP του 535, τα νέα Lumia 640 4G και DS ανεβαίνουν στα 8MP και συνεχίζουν να διαθέτουν autofocus και LED flash. Πλέον, η κάμερα των νέων τηλεφώνων μπορεί να τραβήξει βίντεο 1080p στα 30fps. Όσον αφορά στη μπροστινή κάμερα, αυτή διαθέτει ανάλυση 1MP και μπορεί να τραβήξει βίντεο 720p.

Με τόσες πολλές ομοιότητες μεταξύ των 4G και DS, οι μόνες διαφορές τους εντοπίζονται σε αυτά που φανερώνονται από την ονομασία τους. Το 4G μπορεί να συνδεθεί στα δίκτυα 2G, 3G και 4G, ενώ το DS μόνο στα δύο πρώτα. Από την άλλη, το DS μπορεί να δεχτεί δύο κάρτες SIM ώστε να έχετε δύο αριθμούς, ενώ το 4G μόνο μία. Όμως, εκτός από αυτές, υπάρχει και άλλη μία διαφορά: το 4G διαθέτει NFC για ανέπαφες συνδέσεις, κάτι που δεν έχει το DS.


Η οθόνη του XL DS 3G είναι μεγαλύτερη, με διαγώνιο 5,7’’ και ανάλυση 720x1280 προσφέροντας άνετη χρήση και εξαιρετική εικόνα.

Αφήνοντας τις δύο πρώτες συσκευές της Microsoft, περνάμε στο Lumia 640 XL DS 3G που χρησιμοποιεί ελαφρώς παλαιότερη έκδοση του επεξεργαστή Snapdragon 400 με τα ίδια χαρακτηριστικά, συνδέεται σε δίκτυα 2G/3G, διαθέτει NFC, υποστηρίζει δεύτερη κάρτα SIM και διαφέρει από τα άλλα δύο στη διαγώνιο οθόνης και συνάμα στις διαστάσεις και το βάρος, αλλά και στις κάμερες. Η οθόνη του XL DS 3G είναι μεγαλύτερη, με διαγώνιο 5,7’’ διατηρώντας την ανάλυση στα 720x1280, κάτι που έχει ως συνέπεια την ελαφρώς μικρότερη πυκνότητα των 259ppi, αλλά το οπτικό αποτέλεσμα παραμένει εντυπωσιακό και σε αυτό συμβάλλει και η τεχνολογία ClearBlack που είναι και εδώ παρούσα. Η μεγαλύτερη οθόνη οδηγεί σε μεγαλύτερες διαστάσεις και σε πάχος 9 χιλιοστών, με το τηλέφωνο να διατηρεί την ευκολία χρήσης του. Αντίστοιχα, το βάρος της συσκευής ανεβαίνει ελαφρώς και φτάνει 171 γραμμάρια.Η κάμερα λήψης στο πίσω μέρος του Lumia 640 XL DS 3G διαθέτει φακό Carl Zeiss και ανάλυση 13MP με autofocus και LED flash, τραβώντας βίντεο 1080p στα 30fps.

Σε σχέση με τα 4G και 3D, οι κάμερες του XL DS 3G βρίσκονται σε υψηλότερο επίπεδο. Η κάμερα λήψης στο πίσω μέρος διαθέτει φακό Carl Zeiss και ανάλυση 13MP με autofocus και LED flash τραβώντας βίντεο 1080p στα 30fps. Όμως, και η μπροστινή κάμερα έχει ανέβει στα 5MP δίνοντας σας τη δυνατότητα να τραβάτε καλύτερες selfies.

Τα τρία smartphones της Microsoft διαθέτουν χαρακτηριστικά με τα οποία εισέρχονται δυναμικά μεταξύ των mid-range συσκευών, ενώ οι διαφορετικές εκδόσεις θα σας επιτρέψουν να επιλέξετε αυτό που ακριβώς χρειάζεστε. Όποιο κι αν επιλέξετε πάντως, είναι βέβαιο ότι θα μείνετε ικανοποιημένοι ότι και αν κάνετε. Γιατί, όπως λέει και η Microsoft στο βίντεο που ακολουθεί, τα Lumia 640 και 640 XL είναι for the Doers...
Δείτε επίσης τα βίντεο:


Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα