Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Google Calendar

Ιουλ 07 2017
Το Google Calendar είναι ένα ακόμα πολύτιμο εργαλείο για καλύτερη οργάνωση και παραγωγικότητα. Ωστόσο, πόσο σίγουροι είστε ότι το αξιοποιείτε στο έπακρο;
Πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Google Calendar
«Συνάντηση ομάδας την Τρίτη», «Ολοκλήρωση του project μέχρι την Παρασκευή» και «Σινεμά με φίλους το Σάββατο». Είμαστε σίγουροι ότι έχετε πολλές υποχρεώσεις -επαγγελματικές και μη- που «τρέχουν» στο κεφάλι σας, και αν προσπαθήσετε να τις θυμηθείτε μόνοι σας, σίγουρα θα ξεχάσετε περισσότερες από τις μισές. Η Google διαθέτει πολλές εφαρμογές που μπορούν να διευκολύνουν την καθημερινότητά μας, και φυσικά μία από αυτές είναι το δωρεάν Ημερολόγιο (Google Calendar), στο οποίο μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση από παντού: υπολογιστή, smartphone ή tablet.

Παρά το γεγονός ότι το Ημερολόγιο Google είναι ιδανικό για να διαχειριστείτε το πρόγραμμά σας και να έχετε τον έλεγχο των σημαντικών γεγονότων, είστε σίγουροι ότι αποκομίζετε τα μέγιστα από αυτό; Παρακάτω σας παρουσιάζουμε ορισμένες πολύ χρήσιμες λειτουργίες που ίσως να μην έχετε χρησιμοποιήσει μέχρι σήμερα και οι οποίες μπορούν να σας διευκολύνουν ακόμη περισσότερο.

Προσθέστε ένα Παγκόσμιο Ρολόι


Το Ημερολόγιο Google διαθέτει μια ενότητα που ονομάζεται «Labs» και η οποία περιλαμβάνει μια σειρά από πειραματικές λειτουργίες της εφαρμογής. Εκεί θα βρείτε την ενότητα Παγκόσμιο Ρολόι, όπου μπορείτε εύκολα να αλλάξετε την ζώνη ώρας και να δημιουργήσετε συμβάντα με συγκεκριμένες ζώνες ώρας. Για να προσθέσετε ένα Παγκόσμιο Ρολόι, κάντε κλικ στο γρανάζι που βρίσκεται πάνω δεξιά και επιλέξτε Ρυθμίσεις. Επιλέξτε τις λειτουργίες Labs και κάντε scroll down μέχρι την επιλογή Παγκόσμιο Ρολόι. Κάντε κλικ στο Ενεργοποιημένο και αποθηκεύστε την επιλογή σας. Μην ανησυχείτε αν ξεχάσετε να αποθηκεύσετε, αφού η εφαρμογή θα σας το υπενθυμίσει, ώστε να μην χάσετε τις αλλαγές σας. Αφού το προσθέσετε, μπορείτε να κάνετε κλικ στο ρολόι για να προσθέσετε τις ώρες για τη χώρα που θέλετε να παρακολουθήσετε.

Αποκτήστε την επέκταση για το Google Chrome
Εάν θέλετε να έχετε πρόσβαση με ένα κλικ στο Ημερολόγιο σας, αλλά και άλλες πολλές ευκολίες, τότε η εγκατάσταση της επέκτασης για το Chrome είναι απαραίτητη. Με την επέκταση του Chrome έχετε μεγαλύτερη ευελιξία, κάνοντας πράγματα όπως να δείτε τα επόμενα ραντεβού σας, να προσθέσετε νέα, ή να δείτε την ώρα μέχρι το επόμενο συμβάν σας. Επιπλέον, αν συναντήσετε μία ιστοσελίδα με ενσωματωμένο συμβάν, μπορείτε εύκολα να το προσθέσετε με ένα κλικ. Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο ημερολόγιό σας, κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο.

Ελαχιστοποιήστε το εύρος ωρών


Εάν απλά δεν μπορείτε να βλέπετε αυτά τα κενά μεταξύ των συμβάντων, τα καλά νέα είναι ότι πλέον μπορείτε να τα ξεφορτωθείτε εύκολα. Για να βλέπετε μόνο τις ενεργές ώρες στο Ημερολόγιο, μεταβείτε στην ενότητα Ρυθμίσεις > Labs > Απόκρυψη πρωινού και νύχτας > Ενεργοποίηση > Αποθήκευση. Αυτή η επιλογή είναι ιδανική και για όσους έχουν μικρή οθόνη, μιας και οι κενές ώρες καταλαμβάνουν πολύ χώρο στην οθόνη σας.

Εξοικονομήστε χρόνο με συντομεύσεις πληκτρολογίου
Όταν ο χρόνος είναι ουσιαστικός, οι συντομεύσεις πληκτρολογίου είναι απλά απαραίτητες, αλλά δεν πρόκειται να λειτουργήσουν αν δεν ενεργοποιήσετε πρώτα την επιλογή. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Γενικά > Κύλιση προς τα κάτω στην επιλογή Ενεργοποίηση συντομεύσεων πληκτρολογίου > Αποθήκευση.

Ορισμένες συντομεύσεις πληκτρολογίου που μπορείτε να δοκιμάσετε περιλαμβάνουν: K ή P – Περιγραφές, J ή N – Επόμενο εύρος ημερομηνιών, R – Ανανέωση του ημερολογίου σας, T – Μετακίνηση στην τρέχουσα ημέρα, 1 ή D – Προβολή ημέρας, 2 ή W – Προβολή εβδομάδας, 3 ή M – Προβολή μήνα, 4 ή X – Προσαρμοσμένη προβολή, 5 ή A – Προβολή ατζέντας, C – Δημιουργία νέου συμβάντος, E – Προβολή λεπτομερειών συμβάντος, Backspace ή Delete – Διαγραφή συμβάντος.

Λήψη ειδοποιήσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου


Αν δεν ελέγχετε το ημερολόγιό σας όσο τακτικά θέλετε, μπορείτε πάντα να λαμβάνετε ειδοποιήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) για τα σημαντικότερα συμβάντα. Για να το ρυθμίσετε, μεταβείτε στην ενότητα Ρυθμίσεις > Καρτέλα Ημερολόγια > Επεξεργασία Ειδοποιήσεων. Κάντε κλικ στο πλαίσιο εκείνου του συμβάντος για το οποίο θέλετε να ενημερώνεστε.

Κοινή χρήση του ημερολογίου σας με κάποιον άλλον
Η εύρεση μιας ημέρας και ώρας για να συναντήσετε κάποιον μπορεί να είναι σχεδόν αδύνατη. Γιατί να περάσετε όλη αυτή την ταλαιπωρία όταν το ημερολόγιο μπορεί να το κάνει για εσάς. Πρώτον, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε προσκαλέσει όλους όσους αφορά το συγκεκριμένο γεγονός. Μόλις το ελέγξετε, θα πρέπει να δείτε ένα σύνδεσμο προς τα δεξιά που λέει Προτεινόμενες ώρες. Κάνοντας κλικ σε αυτό, θα δείτε τις ώρες που όλοι θα είναι ελεύθεροι/απασχολημένοι σύμφωνα με το δικό τους Ημερολόγιο Google. Για να δείτε το ημερολόγιο του καθενός το ένα δίπλα στο άλλο, μεταβείτε στην καρτέλα «Εύρεση ώρας» που βρίσκεται δίπλα στις Λεπτομέρειες συμβάντος. Έτσι, θα δείτε μόνο τα ημερολόγια άλλων χρηστών αν έχετε προσκληθεί στο συμβάν.

Το Ημερολόγιο Google είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να οργανώσετε και να διαχειριστείτε το πρόγραμμά σας εύκολα και γρήγορα, αλλά είναι πάντα καλή ιδέα να μάθετε πώς να επωφεληθείτε πλήρως από αυτό το μοναδικό εργαλείο, το οποίο ενημερώνεται συνεχώς με νέες λειτουργίες και χαρακτηριστικά.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα