Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

10 Twitter tips για τους λιγότερο μυημένους

Ιουν 03 2014
Το μέσο των 140 χαρακτήρων συνεχίζει να αποτελεί έναν από τους πιο άμεσου τρόπους μαζικής μετάδοσης μηνυμάτων έχοντας και αυτό τα δικά του μικρά μυστικά.
10 Twitter tips για τους λιγότερο μυημένους
Το Twitter, παρά τους μόλις 140 χαρακτήρες μηνύματος, συνεχίζει να βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις όσων θέλουν να μεταδώσουν άμεσα ένα σύντομο μήνυμα. Ειδικά τα διάσημα πρόσωπα δείχνουν σαφέστατα την προτίμησή τους στο μέσο, οπότε αν θέλετε να μαθαίνετε νέα ηθοποιών, πολιτικών και άλλων δημοσίων προσώπων, απλά ακολουθήστε τους στο Twitter. Ακόμα όμως και τα ειδησεογραφικά websites τείνουν να δημοσιοποιούν στο Twitter περισσότερες ειδήσεις (και εξελίξεις πάνω σε μια είδηση) απ’ ό,τι στο Facebook. Παρά την απλοϊκή μορφή του, απαιτεί και αυτό να μάθετε τα βασικά κόλπα του ώστε να μη φαίνεστε «αδιάβαστοι». Ας δούμε λοιπόν μερικά από αυτά.

1. Μην ακολουθείτε οποιονδήποτε


Το ότι κάποιος ξεκίνησε να σας ακολουθεί στο Twitter, δε σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να τον ακολουθήσετε κι εσείς. Κριτήριό σας για να ακολουθήσετε κάποιον θα πρέπει να είναι τα ενδιαφέροντά σας και λιγότερο τα πρόσωπα. Αν ακολουθείτε οποιονδήποτε ανεξέλεγκτα, με το ρυθμό που γίνονται τα tweets, σύντομα θα έχετε να διαβάζετε... ένα βιβλίο την ημέρα. Οπότε επικεντρωθείτε σε αυτά που έχουν σημασία για εσάς, σε φίλους και γενικά σε ανθρώπους που σέβεστε την άποψή τους «αφήνοντας έξω» όσους γράφουν μηνύματα και κοινοποιούν συνδέσμους που δε σας αφορούν ή απλά συνηθίζουν να λένε «καλημέρα».

2. Γράψτε άποψη, όχι «status»
Όπως ίσως έχετε παρατηρήσει, κάθε κοινωνικό δίκτυο έχει τους άγραφους κανόνες του. Έτσι και το Twitter έχει επικρατήσει στην αντίληψη του κοινού ως δίκτυο που καταγράφει απόψεις ως επί το πλείστον. Αν, για παράδειγμα, θέλετε να δημοσιοποιήσετε ότι απλά βρίσκεστε σε ένα εστιατόριο και να δείξετε μια φωτογραφία, είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσετε το Facebook ή, ακόμα καλύτερα, το Foursquare που κάνει ακριβώς αυτό. Αν όμως θέλετε να πείτε την άποψή σας για ένα φαγητό του, τότε το Twitter σας περιμένει. Θυμηθείτε λοιπόν ότι οι απόψεις φέρνουν περισσότερους ακόλουθους.

3. Μην αρχίζετε με «@»
Ένα συνηθισμένο λάθος των νεότερων χρηστών του μέσου είναι το ξεκίνημα ενός tweet με το χαρακτήρα «@». Όμως αυτός ο χαρακτήρας στην αρχή ενός tweet δηλώνει πως το μήνυμά σας απευθύνεται στο χρήστη μετά το χαρακτήρα (αν υπάρχει) και μόνο αυτός θα το δει. Για παράδειγμα, αν γράψετε «@yougr βρήκα αυτά τα εξαιρετικά προϊόντα», τότε το μήνυμά σας θα το δουν μόνο στο You.gr. Αντίθετα, αν γράψετε «Βρήκα αυτά τα εξαιρετικά προϊόντα @yougr», τότε το μήνυμά σας θα το δουν όλοι όσοι σας ακολουθούν.

4. Αλλάξτε το background
Φαίνεται ασήμαντο αλλά αφήνοντας το εξ’ ορισμού background δε δίνετε μια καλή αρχική εντύπωση. Αυτοί που ήδη σας γνωρίζουν θα θεωρήσουν ότι δεν είστε ιδιαίτερα «ενεργός», ενώ όσοι δε σας γνωρίζουν μπορεί ακόμα και να σας θεωρήσουν έναν λογαριασμό για spam. Για να το κάνετε αυτό, από το γρανάζι πάνω δεξιά επιλέξτε Settings και στη συνέχεια, από αριστερά, επιλέξτε Design.

5. Συνδέστε το Twitter με το Facebook


Αν και δεν ενδείκνυται για όλες τις περιπτώσεις, ό,τι γράφετε στο Twitter μπορεί να εμφανίζεται αυτόματα και στο Facebook. Μεταβείτε στις ρυθμίσεις («γρανάζι» > Settings), επιλέξτε Profile και στο κάτω μέρος της σελίδας θα βρείτε το πλήκτρο «Connect to Facebook». Πατήστε το πλήκτρο και στη συνέχεια πατήστε ΟΚ στο παράθυρο που εμφανίστηκε. Πατήστε «Allow» στη σελίδα ρυθμίσεων του προφίλ και στο παράθυρο που εμφανίζεται επιλέξτε ποιοι θα βλέπουν τα tweets στο τοίχο σας στο Facebook και πατήστε ΟΚ. Από την ίδια σελίδα μπορείτε να «αποσυνδέσετε» το Twitter με το Facebook.

6. ReTweet
Για να κάνετε retweet (αναδημοσίευση) του tweet κάποιου τον οποίο ακολουθείτε έχετε δύο τρόπους: με την εντολή RT@{user} και την επιλογή Retweet κάτω από το μήνυμά του. Προτείνεται ο πρώτος τρόπος καθώς μπορείτε να προσθέσετε και ένα δικό σας κείμενο (έχετε κατά νου το όριο των 140 χαρακτήρων). Για παράδειγμα, «Συμφωνώ με το σχόλιο RT @twitteruser Χρειαζόμαστε μεγαλύτερες ταχύτητες στο Internet».

7. Modified Tweet
Αν θέλετε να κάνετε retweet αλλά το όριο των 140 χαρακτήρων δεν σας περιορίζει μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εντολή MT @{user} (modified tweet), η οποία φανερώνει ότι έχετε επεξεργαστεί το αρχικό tweet αυτού που ακολουθείτε και έχετε κόψει κάποια κομμάτια του. Ακολουθείστε το fair play του Twitter και δε θα χάσετε...

8. Συρρικνώστε τα links
Είπαμε... το όριο των 140 χαρακτήρων δεν σας επιτρέπει να γράφετε ιστορίες. Για το λόγο αυτό το Twitter συρρικνώνει τα links σε 22 χαρακτήρες ώστε να μην σας καταναλώνουν χώρο. Είτε το link σας είναι 60 είτε 15 χαρακτήρες, το twitter θα «καταναλώσει» 22. Όμως υπάρχουν online υπηρεσίες συρρίκνωσης των URL που όχι μόνο περιορίζουν λίγο περισσότερο τους χαρακτήρες (πολύ μικρή η διαφορά), αλλά σας προσφέρουν και στατιστικά για να παρακολουθείτε πόσα κλικ πήρε το link σας.

9. Προγραμματίστε χρονικά τις δημοσιεύσεις σας


Μπορεί να έχετε ένα καλό tweet στο μυαλό σας, αλλά να θεωρείτε πως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να εμφανιστεί. Για το λόγο αυτό υπάρχουν εφαρμογές και εργαλεία που σας επιτρέπουν να προγραμματίσετε χρονικά το tweet σας όπως το Tweetdeck, το HootSuite και το εξαιρετικό Buffer.

10. Ενσωματώστε ένα tweet σε άρθρο του website ή του blog σας
Για να ενσωματώσετε ένα tweet σε ένα άρθρο του website ή του blog σας θα μπορούσατε να πάρετε ένα screenshot του tweet και να το βάλετε ως εικόνα. Ωστόσο, ο ενδεδειγμένος τρόπος για να το κάνετε και να εμφανίζεται πολύ πιο ωραία είναι πολύ πιο απλός. Μάλιστα, δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες σας να το «χρησιμοποιήσουν» σαν να ήταν στο Twitter (μπορούν να απαντήσουν, να κάνουν retweet ή να το προσθέσουν στα αγαπημένα τους). Αφού βρείτε το tweet που θέλετε να ενσωματώσετε, πατήστε More κάτω από αυτό και επιλέξτε Embed Tweet. Αντιγράψτε τον κώδικα στο website ή το blog σας και το tweet θα εμφανιστεί εκεί. Αν θέλετε περισσότερες δυνατότητες μορφοποίησης του tweet ανατρέξτε στο https://dev.twitter.com/docs/embedded-tweets.

Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα