Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

8 tips για να φέρετε το Gmail στα μέτρα σας

Ιουν 11 2014
Το Gmail, ο κυρίαρχος των web mail clients, μπορεί να προκαλέσει σύγχυση αν λαμβάνετε πολλά e-mail - εκτός αν «ξεκλειδώσετε» τα μυστικά του.
8 tips για να φέρετε το Gmail στα μέτρα σας
Το Gmail είναι η πιο δημοφιλής δωρεάν υπηρεσία e-mail και ο web client χρησιμοποιείται διαρκών από εκατομμύρια χρηστών σε όλο τον κόσμο. Το λιτό περιβάλλον του διευκολύνει όσους λαμβάνουν αρκετά e-mail καθημερινά και έτσι κάποια από τα πολύ καλά χαρακτηριστικά του παραμένουν στην αφάνεια περιμένοντας να τα αναζητήσετε. Στη συνέχεια, συγκεντρώσαμε 8 tips που μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τη χρήση του και να αυξήσουν την παραγωγικότητά σας.

1. Πάρε το πίσω!
Και εκεί που νομίζατε ότι προωθήσατε το μήνυμα του προϊσταμένου σας σε ένα φίλο με κάποια διόλου κολακευτικά σχόλια για τον ίδιο, αντιλαμβάνεστε ότι κατά λάθος πατήσατε Απάντηση (στον ίδιο). Προετοιμαστείτε για το χειρότερο, εκτός αν έχετε ενεργοποιήσει την δυνατότητα αναίρεσης της αποστολής, οπότε έχετε στη διάθεσή σας λίγα δευτερόλεπτα πριν παραδοθεί το μήνυμα για να πατήσετε Αναίρεση στο πάνω τμήμα της οθόνης. Για να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα αναίρεσης, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις (από το γρανάζι πάνω δεξιά) και από τις καρτέλες επιλέξτε Εργαστήρια. Αναζητήστε τη λειτουργία Αναίρεση αποστολής, ενεργοποιήστε τη και πατήστε Αποθήκευση αλλαγών (πάνω ή κάτω από τη λίστα λειτουργιών).

2. Αλλάξτε φόντο


Το Gmail σας δίνει τη δυνατότητα να αλλάξετε το φόντο του παραθύρου με έτοιμα θέματα που περιλαμβάνει, ώστε να δώσετε μια χαρούμενη πινελιά στον web client. Μπορείτε όμως να προσθέσετε και μια δική σας εικόνα ή φωτογραφία για να κάνετε το περιβάλλον εργασίας ακόμα πιο προσωπικό. Από το γρανάζι πάνω δεξιά επιλέξτε Θέματα και στην οθόνη που εμφανίζεται μεταβείτε στο τμήμα Προσαρμοσμένα θέματα, επιλέξετε Προσαρμοσμένη φωτεινή και ακριβώς από κάτω «Επιλογή μιας εικόνας φόντου». Στο παράθυρο που εμφανίζεται, από το αριστερό μενού επιλέξτε «Μεταφόρτωση φωτογραφιών» και εισάγετε μία φωτογραφία με ένα από τους δύο τρόπους που σας προτείνονται.

3. Χάσατε την απόδειξη;
Αν πραγματοποιείτε συχνά online αγορές και είστε από αυτούς που δέχονται πολλά μηνύματα κάθε μέρα, η πιθανότητα να χάσετε κάποιο e-mail απόδειξης αγοράς μέσα στην ατέλειωτη λίστα μηνυμάτων δεν είναι σπάνια. Το Gmail χρησιμοποιεί μια κρυμμένη έξυπνη ετικέτα ειδικά για αποδείξεις online αγορών (αν δεν χρησιμοποιείτε τις έξυπνες ετικέτες – smart labels - είναι καλό να τις ενεργοποιήσετε από την επιλογή Εργαστήρια των Ρυθμίσεων). Με μια εντολή στην αναζήτηση του Gmail, και συγκεκριμένα γράφοντας.

^smartlabel_receipt

μπορείτε να εμφανίσετε όλες τις αγορές σας. Σημειώνουμε πως για το συγκεκριμένο δε χρειάζεται να έχετε ενεργοποιήσει το χαρακτηριστικό έξυπνων ετικετών.

4. Αναζητήστε σε μηνύματα με επισυνάψεις
Αν αναζητάτε ένα e-mail το οποίο θυμάστε ότι είχε κάποιο επισυναπτόμενο αρχείο μπορείτε να ζητήσετε από το Gmail να ψάξει μόνο στα μηνύματα που είχαν επισυνάψεις. Για να γίνει αυτό, στο πεδίο αναζήτησης του Gmail προσθέτετε τη φράση «has:attachment» μετά τις λέξεις που αναζητάτε.

5. Απαντήστε με... δύο κλικ


Αν χρησιμοποιείτε συχνά κάποιες φράσεις για να απαντήσετε, όπως «Σε ευχαριστώ πολύ», «Θα το δω με την πρώτη ευκαιρία», «Δυστυχώς, δε θα μπορέσω να παραβρεθώ», μπορείτε να τις εισάγετε μία φορά και να τις χρησιμοποιείτε άμεσα χωρίς να γράφετε το κείμενο κάθε φορά. Αρχικά, μεταβείτε στην καρτέλα Εργαστήρια των Ρυθμίσεων, βρείτε τη λειτουργία Έτοιμες απαντήσεις, ενεργοποιήστε τη και πατήστε Αποθήκευση αλλαγών. Στη συνέχεια, δημιουργήστε ένα νέο μήνυμα και πατήστε στο κάτω βελάκι, κάτω δεξιά. Στο μενού επιλέξτε «Έτοιμες απαντήσεις» και στο επόμενο μενού «Νέα έτοιμη απάντηση...». Στο παράθυρο που εμφανίζεται πληκτρολογήστε μια φράση που χρησιμοποιείτε συχνά και πατήστε ΟΚ. Επαναλάβετε τη διαδικασία για να προσθέσετε και άλλες φράσεις. Όταν θελήσετε να απαντήσετε σε κάποιο e-mail, μπορείτε να μεταβείτε με τον ίδιο τρόπο στο μενού «Έτοιμες απαντήσεις» και να επιλέξετε τη φράση που θέλετε αντί να την πληκτρολογήσετε.

6. Γρήγορη φόρτωση
Αν για κάποιο λόγο, όπως ένα πρόβλημα στη σύνδεση, τα μηνύματά σας αργούν να εμφανιστούν όταν εισέρχεστε στο Gmail, δοκιμάστε πάλι πληκτρολογώντας «http://gmail.google.com/?ui=html». Με αυτόν τον τρόπο φορτώνετε μια ειδική έκδοση του Gmail χωρίς Java Script και δεν έχετε στη διάθεσή σας κάποιες λειτουργίες, αλλά μπορείτε να δείτε τα μηνύματά σας άμεσα.

7. Αστέρια στη διάθεσή σας


Όταν βρίσκεστε στη λίστα εισερχομένων του Gmail, θα έχετε παρατηρήσει ότι στα αριστερά του αποστολέα κάθε e-mail υπάρχει ένα αστέρι το οποίο μπορείτε να πατήσετε και να γίνει κίτρινο δηλώνοντας ότι αυτό το e-mail είναι σημαντικό. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να το ξεχωρίζετε εύκολα μέσα από τα άλλα e-mail. Ωστόσο, μπορείτε να έχετε στη διάθεσή σας ένα ευρύτερο σύστημα αξιολόγησης με σύμβολα ώστε να μαρκάρετε τα e-mail ανάλογα με το είδος τους (π.χ. κόκκινο αστέρι στις αποδείξεις online αγορών). Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις και στην καρτέλα Γενικά αναζητήστε το τμήμα Αστέρια. Σύρετε από τη σειρά «Δεν χρησιμοποιείται» και αφήστε στη σειρά «Σε χρήση» τα σύμβολα που θέλετε να χρησιμοποιείτε. Πλέον, όταν θελήσετε να μαρκάρετε ένα e-mail, κάντε διαδοχικά κλικ πάνω στο αστέρι μέχρι να εμφανιστεί το σύμβολο που θέλετε.

8. Αποσυνδεθείτε από απόσταση


Αν χρησιμοποιείτε το Gmail από πολλούς υπολογιστές, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να ξεχάσετε ανοιχτή τη σύνδεσή σας σε κάποιον από αυτούς. Έτσι, σε έναν δημόσιο υπολογιστή, ο επόμενος που θα τον χρησιμοποιήσει θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα e-mail σας. Αν πιστεύετε ότι έχει συμβεί κάτι τέτοιο, μπορείτε να αποσυνδεθείτε από απόσταση χρησιμοποιώντας έναν άλλο υπολογιστή. Συνδεθείτε στο Gmail, μεταβείτε στο σημείο κάτω από τα εισερχόμενα και στα δεξιά, εκεί που γράφει «Πρόσφατη δραστηριότητα», πατήστε Λεπτομέρειες. Στο παράθυρο που εμφανίζεται πατήστε το κουμπί «Αποσύνδεση όλων των συνεδριών».

Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα