Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Απαραίτητη τεχνολογία για το δωμάτιο του ξενοδοχείου

Ιουν 29 2016
Η συμβολή της τεχνολογίας και του Internet στις διακοπές μας μπορεί να είναι καθοριστική επιτρέποντάς μας να κάνουμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές στο πως θα διασκεδάσουμε, που θα κάνουμε μπάνιο...
Απαραίτητη τεχνολογία για το δωμάτιο του ξενοδοχείου
Διακοπές δε σημαίνει αποχή από το Internet και την τεχνολογία. Το Internet μπορεί να μας βοηθήσει να περάσουμε τις ελάχιστες μέρες ανάπαυλας χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις και να κάνουμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Με κάποιες μικρές συσκευές μπορούμε να κάνουμε τη διαμονή μας πιο άνετη και να παραμείνουμε σε επικοινωνία με τους φίλους μας. Σκοπός μας λοιπόν σε αυτό το άρθρο είναι να βελτιώσουμε τις πιθανότητες να έχετε Internet στο δωμάτιο, αλλά και να σας προτείνουμε λύσεις για να μοιράσετε τη σύνδεσή σας σε κάθε συσκευή που διαθέτετε.

Σύνδεση του laptop στο Wi-Fi του ξενοδοχείου


Πολλά ξενοδοχεία προσφέρουν ασύρματο δωρεάν Internet στο lobby τους, ίσως και σε κάποια δωμάτια του κύριου κτιρίου που βρίσκονται κοντά στο lobby. Ωστόσο, οι συσκευές ενός δωματίου που βρίσκεται πιο μακριά, ίσως και εκτός του κύριου κτιρίου, αδυνατούν να λάβουν σήμα ή το σήμα είναι ιδιαίτερα ασθενές και χάνεται συχνά. Το υποσύστημα ασύρματης δικτύωσης ενός laptop δεν είναι τόσο ισχυρό για να μπορέσει να γεφυρώσει το κενό στη λήψη, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν λύσεις.

Στην κατηγορία των Wi-Fi adapters υπάρχουν κάποια μοντέλα των οποίων οι κεραίες είναι πιο δυνατές και μπορούν να πετύχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα. Θα εκπλαγείτε πολύ ευχάριστα όταν δείτε το μηδενικό σήμα να «εκτοξεύεται» σε πάνω από 80% και να μπορείτε να σερφάρετε κανονικά στο laptop σας χάρη σε ένα high-gain wireless adapter. Μάλιστα, θα μείνετε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι καθώς θα έχετε λύσει το πρόβλημα έχοντας δαπανήσει ένα πολύ μικρό ποσό. Το ιδιαίτερα προσιτό TP-Link TLWN822N διαθέτει δύο κεραίες, υποστηρίζει 802.11n και πραγματικά θα μείνετε άφωνοι όταν μπει σε λειτουργία. Μάλιστα, λόγω της σύνδεσης μέσω καλωδίου USB, μπορεί να βρίσκεται σε κάποια απόσταση από το laptop. Με ελάχιστα μεγαλύτερη τιμή, το D-Link DWA-172 είναι πιο μικρό, υποστηρίζει 802.11ac και WPS, οπότε είναι μια καλύτερη επιλογή αν πρόκειται να το χρησιμοποιείτε συχνά ακόμα και εκτός διακοπών.

Αξίζει να σημειώσουμε πάντως πως το δυνατό σήμα σε ένα ξενοδοχείο δε σημαίνει απαραίτητα γρήγορο Internet. Αν η κεντρική σύνδεση του ξενοδοχείο δεν είναι πολύ γρήγορη, σε ώρες αιχμής (όταν συνδέονται πολλοί χρήστες) η ταχύτητά σας θα είναι πολύ περιορισμένη ακόμα και αν το σήμα δείχνει να είναι πολύ ισχυρό.

Διαμοίραση ενσύρματης ή ασύρματης της σύνδεσης


Έχοντας πλέον λύσει το πρόβλημα στο laptop, μπορείτε πολύ εύκολα να μοιράσετε τη σύνδεσή σας σε άλλες συσκευές. Έχετε κατά νου πως κάποια ξενοδοχεία του εξωτερικού χρεώνουν το Wi-Fi ανά συσκευή, οπότε μπορείτε να πληρώσετε για μία σύνδεση και να έχουν Internet όλες οι συσκευές σας. Ωστόσο, στα περισσότερα ελληνικά ξενοδοχεία δεν ισχύει κάτι τέτοιο και αυτό που ίσως συναντήσετε είναι η χρέωση κάποιας ενσύρματης σύνδεσης. Όπως και να ‘χει όμως, όποιο σενάριο κι αν ισχύει, από τις στιγμή που το laptop συνδεθεί στο Internet μπορεί να μοιράσει τη σύνδεσή του ασύρματα και σε άλλες συσκευές. Δύο εξαιρετικές εφαρμογές για να το πετύχετε αυτό είναι οι Virtual Router Manager και Connectify.

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που δεν έχετε κάποιο laptop στον εξοπλισμό σας ή έχετε αλλά αναζητάτε μια πιο απλή λύση; Μην ανησυχείτε καθόλου, υπάρχουν συσκευές ακριβώς για αυτή την περίπτωση και λέγονται mobile routers. Παίρνουν τη Wi-Fi σύνδεση και τη διαμοιράζουν σε κάθε συσκευή σας. Μια εξαιρετική λύση είναι το D-Link DIR-518L που μπορεί να διαμοιράσει ασύρματα μια ενσύρματη ή ασύρματη σύνδεση υποστηρίζοντας 802.11ac. Επιπλέον διαθέτει USB με διττό χαρακτήρα: από τη μία μπορείτε να συνδέσετε ένα αποθηκευτικό μέσο και να μοιράζεται τα αρχεία του σε όλες τις συσκευές σας διατηρώντας το δικό σας προσωπικό cloud, από την άλλη μπορείτε να συνδέσετε κάποιο 3G adapter (υπάρχει λίστα συμβατών) όπου δεν υπάρχει Wi-Fi ή ενσύρματη σύνδεση.

Σύνδεση μέσω 3G ή 4G και διαμοίρασή της


Αν το σενάριο σύνδεσης με κάποια γραμμή του ξενοδοχείου, ενσύρματα ή ασύρματα, δεν είναι εφικτό, υπάρχει και η λύση της διαμοίρασης της mobile σύνδεσης 3G ή 4G του smartphone μέσω της λειτουργίας Hot Spot. Αυτή η λύση προτείνεται μόνο στην περίπτωση που έχετε κάποιο συμβόλαιο με πολλά MB, αλλά και πάλι θα πρέπει να αποφύγετε το streaming που μπορεί να τα καταναλώσει πολύ γρήγορα.

Αν όμως θέλετε μια πιο καλή λύση (η μπαταρία του smartphone καταναλώνεται γρήγορα σε λειτουργία Hot Spot) είναι καλύτερα να επιλέξετε έναν 3G mobile router, όπως ο D-Link DWR-730 ή ένα 4G mobile router, όπως ο TP-Link M7350 που διαθέτει και οθόνη για να βλέπετε την ισχύ του σήματος, το είδος σύνδεσης (3G/4G), τη διάρκεια της μπαταρίας, κ.ά.

Γνωρίζοντας τι ακριβώς παρέχει το ξενοδοχείο που θα μείνετε, μπορείτε να «χτίσετε» ένα πλάνο σύνδεσης στο Internet για να είστε πάντα συνδεδεμένοι. Στο You.gr, εκτός από τα παραδείγματα συσκευών που αναφέραμε, θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα για να καλύψετε κάθε ανάγκη και κάθε περίπτωση. Σκεφτείτε τη σύνδεση, τη διαμοίρασή της, την πιθανή ανταλλαγή αρχείων. Στο You.gr θα βρείτε συσκευές για όλα στις καλύτερες τιμές!Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα