Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

10 tips για τον Microsoft Edge browser (μέρος 2ο)

Μαϊ 16 2016
Ta Windows 10 έφεραν μαζί τους και ένα νέο browser, τον Microsoft Edge, ο οποίος, αν και ακόμα έχει δρόμο να διανύσει, είναι ταχύτατος και σίγουρα πολλά υποσχόμενος.
10 tips για τον Microsoft Edge browser (μέρος 2ο)
Ο Edge αποτελεί την απάντηση της Microsoft στους Firefox και Chrome, οι οποίοι έκλεβαν διαρκώς μερίδιο από τον Internet Explorer. Στην κόντρα αυτή των δύο browsers που έχουν φορτωθεί υπερβολικά με χαρακτηριστικά και δυνατότητες, η Microsoft αντιπαρέθεσε τον Edge που εμφανίστηκε ταυτόχρονα με τα Windows 10 και απαιτεί την ύπαρξή τους. Ο Edge είναι σαφώς πιο «καθαρός» και μοντέρνος, έχοντας στο προσκήνιο μόνο τις επιλογές που είναι απαραίτητες για ένα καλύτερο, πιο αποδοτικό και διασκεδαστικό browsing. Παράλληλα, η ταχύτητά του κάνει ακόμα πιο ευχάριστη τη συνολική εμπειρία.

Στο πρώτο μέρος των tips για τον Microsoft Edge είδατε κυρίως πως μπορείτε να επέμβετε σε μια σελίδα κάνοντας σημειώσεις και να τη μοιραστείτε με φίλους, αλλά και πώς να αξιοποιήσετε τα εργαλεία του browser για πιο άνετη ανάγνωση. Στο δεύτερο μέρος θα βρείτε tips για να κάνετε τον Edge ακόμα πιο εύχρηστο, όπως πώς να εμφανίσετε και οργανώσετε τη γραμμή αγαπημένων ή πως να σερφάρετε χωρίς να αφήνετε ίχνη.

1. Εμφανίστε και οργανώστε τη γραμμή αγαπημένων (διευθύνσεων)


Όπως σε όλους τους browsers, έτσι και στον Edge, είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσετε μια γραμμή αγαπημένων διευθύνσεων ώστε να έχετε άμεση πρόσβαση στα websites που επισκέπτεστε πιο συχνά. Όμως, το πρώτο που έχετε να κάνετε είναι να εμφανίσετε τη γραμμή αγαπημένων αφού είναι απενεργοποιημένη εξ’ ορισμού. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις (επιλέγοντας Περισσότερα, το εικονίδιο με τις τρεις τελείες πάνω δεξιά), βρείτε την ενότητα Ρυθμίσεις Αγαπημένων και πατήστε το πλήκτρο από κάτω. Στη νέα καρτέλα που εμφανίζεται ενεργοποιήστε το διακόπτη Εμφάνιση της γραμμής των αγαπημένων.

Η προσθήκη σελίδων στη γραμμή αγαπημένων είναι πολύ εύκολη. Αν βλέπετε μια σελίδα και θέλετε να την προσθέσετε, δεν έχετε παρά να πατήσετε στο αστεράκι δεξιά της γραμμής διευθύνσεων και να την αποθηκεύσετε στον φάκελο Γραμμή αγαπημένων, κάτω από το φάκελο των Αγαπημένων. Αν θέλετε να προσθέσετε στη γραμμή αγαπημένων μια σελίδα που την έχετε αποθηκεύσει στα Αγαπημένα, μεταβείτε σε αυτά όπως αναφέραμε παραπάνω και με ένα απλό drag ‘n’ drop μεταφέρετέ τη από το φάκελο Αγαπημένα στο φάκελο Γραμμή αγαπημένων. Για να αλλάξετε θέση σε μια σελίδα που έχετε στη γραμμή αγαπημένων, απλά μεταφέρετέ τη στη θέση που θέλετε με drag ‘n’ drop.

2. Σερφάρετε χωρίς ίχνη


Όπως όλοι οι browsers, ο Edge σας δίνει τη δυνατότητα να περιηγείστε στο Internet χωρίς να αφήνετε τα ίχνη σας, δηλαδή χωρίς να καταγράφονται τα sites που επισκέπτεστε στο ιστορικό. Μπορείτε πολύ απλά να επιλέξετε Περισσότερα (το εικονίδιο με τις τρεις τελείες πάνω δεξιά) και στη συνέχεια Νέο παράθυρο InPrivate. Όσα sites ανοίγετε μέσα σε tabs αυτού του παράθυρου δεν καταγράφονται στο ιστορικό και δεδομένα της περιήγησης, όπως cookies και προσωρινά αρχεία δεν αποθηκεύονται στον υπολογιστή. Επίσης, όταν κλείσετε το παράθυρο InPrivate, o Edge διαγράφει τα προσωρινά δεδομένα της περιήγησης. Αξίζει να σημειώσουμε πως, προς το παρόν, ένας έμπειρος χρήστης μπορεί να βρει τα sites που επισκεφθήκατε μέσω InPrivate, κενό το οποίο η Microsoft έχει υποσχεθεί να διορθώσει σε επόμενη αναβάθμιση.

3. Ανοίξτε τη σελίδα με τον ΙΕ


Όπως είχαμε αναφέρει στο πρώτο μέρος των tips, ο Edge δεν υποστηρίζει ακόμα plug-ins (αναμένονται σύντομα) παρά μόνο Flash. Αν λοιπόν προσπαθήσετε να ανοίξετε μια παλαιότερη web εφαρμογή που χρησιμοποιεί Java ή Silverlight δεν θα καταφέρετε. Για το λόγο αυτό τα Windows 10 περιλαμβάνουν και την έκδοση 11 του Internet Explorer, ο οποίος δέχεται όλα αυτά τα ActiveX plug-ins, τα οποία δεν είναι και ότι καλύτερο για την ασφάλεια του συστήματος. Για να βρείτε τον ΙΕ από μενού, πατήστε Έναρξη > Όλες οι εφαρμογές > Βοηθητικά προγράμματα. Ωστόσο, υπάρχει και πιο απλό τρόπος. Αν συναντήσετε στον Edge μια σελίδα που δε μπορεί να εμφανιστεί, μπορείτε απλά να πατήσετε Περισσότερα (το εικονίδιο με τις τρεις τελείες πάνω δεξιά) και την επιλογή για να ανοίξετε τη σελίδα μέσω του Internet Explorer.

4. Διαβάστε τη σελίδα με τη βοήθεια του πληκτρολογίου
Υπάρχουν πολλοί που προτιμούν να χρησιμοποιούν το πληκτρολόγιο έναντι του ποντικιού για πολλές λειτουργίες. Αν είστε ένας από αυτούς, ο Edge σας δίνει τη δυνατότητα να πλοηγηθείτε σε μια σελίδα μόνο με το πληκτρολόγιο. Πατώντας το F7 εμφανίζεται ένα μήνυμα που σας ειδοποιεί ότι θα ενεργοποιηθεί η πλοήγηση με τη βοήθεια του κέρσορα. Αφού δεχτείτε, θα εμφανιστεί ο κέρσορας, τον οποίο μπορείτε να οδηγήσετε με τα βελάκια του πληκτρολογίου. Για να απενεργοποιήσετε την πλοήγηση με τη βοήθεια του κέρσορα, απλά πατάτε και πάλι το F7.

5. Εμφανίστε το πλήκτρο Home
Εξ’ ορισμού ο Edge διαθέτει τρία πλήκτρα για την πλοήγηση πάνω αριστερά: προηγούμενη σελίδα (βελάκι αριστερά), επόμενη σελίδα (βελάκι δεξιά) και ανανέωση (επαναφόρτωση) σελίδας. Αν θέλετε σε αυτά να προσθέσετε το πλήκτρο Home (αρχική σελίδα, σελίδα εκκίνησης) δεν έχετε παρά να επιλέξετε Περισσότερα (το εικονίδιο με τις τρεις τελείες πάνω δεξιά) > Ρυθμίσεις < Προχωρημένες ρυθμίσεις και να ενεργοποιήσετε τον πρώτο διακόπτη.
Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα