Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Horizon: Zero Dawn (PS4)

Μαϊ 29 2017
H Guerrilla Games αφήνει για λίγο στην άκρη επιτυχημένο της franchise (Killzone) και μας προσφέρει μια «φρέσκια» περιπέτεια που τοποθετείται σε έναν εντελώς άγνωστο κόσμο. Ο λόγος φυσικά για το εξαιρε
Horizon: Zero Dawn (PS4)
To Horizon Zero Dawn είναι ένα action game ανοιχτού κόσμου με στοιχεία RPG, που αναπτύχθηκε από την Guerrilla Games αποκλειστικά για το PlayStation 4. Το νέο ΙP του ολλανδικού στούντιο έχει ήδη γνωρίσει μεγάλη επιτυχία, κάτι που αποδεικνύεται τόσο από τις διθυραμβικές κριτικές, όσο και από τις πωλήσεις που σημείωσε τις πρώτες δύο εβδομάδες κυκλοφορίας του (πάνω από 2.6 εκ. αντίτυπα) - οι οποίες συνεχίζουν να είναι ανοδικές. Τι είναι όμως, αυτό (ή μάλλον αυτά) που κάνει το Horizon Zero Dawn να ξεχωρίζει;

Το Horizon Zero Dawn τοποθετείται σε έναν τεράστιο, μετά-αποκαλυπτικό κόσμο όπου η φύση έχει ανακαταλάβει τα ερείπια ενός ξεχασμένου πολιτισμού, και μικρές κοινότητες ανθρώπων ζουν σε πρωτόγονες φυλές κυνηγών. Η κυριαρχία πάνω στη νέα άγρια φύση έχει διαταραχθεί από τις Μηχανές – κάποια φοβερά μηχανικά πλάσμα αγνώστου προέλευσης που συνδυάζουν τη μηχανική δύναμη με οργανικά χαρακτηριστικά και ζωώδη αγριάδα.Το Horizon Zero Dawn σας μεταφέρει σε έναν τεράστιο κόσμο που εντυπωσιάζει με την φυσικότητα του, αλλά και τα αμέτρητα σκόρπια μυστικά που καλείστε να ανακαλύψετε.

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από την Aloy, μια νεαρή κυνηγό σε μια αποστολή να ανακαλύψει το πεπρωμένο της μέσα στα απομεινάρια ενός αρχαίου παρελθόντος. Η Aloy δεν γνώρισε ποτέ τη μητρική στοργή ή την αποδοχή μιας κοινότητας, με μοναδική της συντροφιά να είναι ο Rost, ένας σκληρός και άκαρδος ερημίτης που την υιοθέτησε και την μεγάλωσε διδάσκοντας την πώς να επιβιώνει υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Η Aloy δεν έμαθε ποτέ ποιοι ήταν οι γονείς της και γιατί την απέρριψε η φυλή της και τώρα, καθώς πλησιάζει στην ενηλικίωσή της, ίσως αυτές οι απαντήσεις να είναι πιο κοντά από ποτέ.

Για να επιβιώσει, η Aloy θα χρειαστεί να αξιοποιήσει όλες τις ικανότητές της, από την οξεία διορατικότητά και ευφυΐα της, μέχρι την εφευρετικότητά της και πάνω απ' όλα, την ικανότητά της με το τόξο και το δόρυ, ενάντια σε πανίσχυρες μηχανές και θανάσιμους πολεμιστές. Η πρωταγωνίστρια χρησιμοποιεί όπλα μακρινής απόστασης, όπλα για μάχες σώμα με σώμα και stealth τακτικές για να αντιμετωπίσει τις Μηχανές, τα απομεινάρια των οποίων μπορούν να αξιοποιηθούν για την δημιουργία όπλων και εξοπλισμού. Μπορείτε να φτιάξετε τα περισσότερα πυρομαχικά και προμήθειες που θα χρειαστείτε από πρώτες ύλες που ανακαλύπτετε στον κόσμο ή από ηττημένους αντιπάλους.Παίξτε ως Aloy, μια νεαρή κυνηγό σε μια αποστολή να ανακαλύψει το πεπρωμένο της μέσα στα απομεινάρια ενός αρχαίου παρελθόντος.

Επιπλέον, το στοιχείο RPG ενισχύεται με την προσθήκη ενός «Skill Tree» που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τον χαρακτήρα σας στον τρόπο παιχνιδιού σας. Το Skill Tree αποτελείται από τρεις κατηγορίες: «Prowler» (που ενισχύει τις stealth τακτικές), «Brave» (βελτιώνει την μάχη) και «Forager» (που αυξάνει τη δυνατότητα επούλωσης και τη συγκέντρωση περισσότερων ικανοτήτων). Γενικότερα, ο τίτλος σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα ευρύ φάσμα τακτικών μάχης ενώ, όσο ξεδιπλώνεται η ιστορία, αποκτάτε πρόσβαση σε περισσότερους τύπους όπλων, ενδυμασίες και εξοπλισμό που θα σας προστατεύσουν από τους κινδύνους που θα αντιμετωπίσετε.

Το παιχνίδι διαθέτει ένα ανοιχτό κόσμο με δυναμικό κύκλο ημέρας-νύχτας και εναλλασσόμενες καιρικές συνθήκες που μπορεί να εξερευνηθεί χωρίς οθόνες φόρτωσης (loading times). Οι Corruption Zones αποτελούν τομείς πουκατοικούνται από μολυσμένες Μηχανές που συμπεριφέρονται με περισσότερη επιθετικότητα και ενισχύουν τη δυσκολία. Για να αποκαλύψετε περισσότερες περιοχές στο χάρτη, θα πρέπει να σκαρφαλώσετε σε μεγαλοπρεπείς Μηχανές γνωστές ως Tallnecks. Σκαρφαλώνοντας στην κορυφή και παρακάμπτοντας με επιτυχία τα συστήματα ενός Tallneck, σας αποκαλύπτεται η γύρω περιοχή στον χάρτη, καταδεικνύονται οι περιοχές των Μηχανών και απελευθερώνεται μια ενεργειακή εκκένωση, η οποία αποδυναμώνει τις Μηχανές που βρίσκονται κοντά.Για να αποκαλύψετε περισσότερες περιοχές στο χάρτη, θα πρέπει να σκαρφαλώσετε σε μεγαλοπρεπείς Μηχανές γνωστές ως Tallnecks.

Στο παιχνίδι θα συναντήσετε 26 διαφορετικά είδη μηχανικών πλασμάτων, ενώ τα campfires που βρίσκονται διάσπαρτα στο χάρτη (και περιμένουν να τα ανακαλύψετε) σας επιτρέπουν να «σώσετε» την πρόοδο σας ή και να μεταβείτε άμεσα σε μια τοποθεσία που έχετε ήδη «ξεκλειδώσει». Εξερευνώντας τον τεράστιο κόσμο του παιχνιδιού, θα ανακαλύψετε διαφορετικούς οικότοπους, οικισμούς φυλών που περιέχουν δευτερεύουσες αποστολές, ενώ η κύρια ιστορία καλύπτει ολόκληρο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια της περιπέτειά σας θα συναντήσετε και ορισμένους «χαρακτήρες κλειδιά», οι οποίοι θα σας οδηγήσουν σε ακόμη περισσότερες αποστολές. Φυσικά, δεν λείπουν και οι διάλογοι με διάφορους NPCs που θα συναντήσετε στο δρόμο σας. Το σύστημα διαλόγων λειτουργεί με γνώμονα την άντληση πληροφοριών γύρω από τα γεγονότα και την εν γένει ιστορία του παιχνιδιού.

Όσον αφορά στον τεχνικό τομέα, και εδώ το παιχνίδι παίρνει άριστα! Αξιοποιώντας τη νέα μηχανή γραφικών του στούντιο (Decima Engine), το Horizon Zero Dawn είναι ένα από τα ομορφότερα παιχνίδια του PlayStation 4. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο τίτλος είναι βελτιωμένος για το PS4 Pro, πράγμα που σημαίνει ότι έχει αναβαθμιστεί ώστε να υποστηρίζει την εκπληκτική δύναμη της τεχνολογίας αιχμής. Απολαύστε τα οφέλη που προσφέρουν τα βελτιωμένα γραφικά, ο ρυθμός καρέ ή η αυξημένη ανάλυση, με δυνατότητα παιχνιδιού στα 1080p σε τηλεόραση Full HD, ενώ για γραφικά 4Κ απαιτείται τηλεόραση 4Κ.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα