Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Widgets σε iOS, για πληροφορίες με μια κίνηση

Μαϊ 02 2017
Τα widgets είναι ένας έξυπνος τρόπος για να έχετε άμεση και διαρκή πληροφόρηση από τις εφαρμογές σας, αλλά και άμεση πρόσβαση σε σημαντικές λειτουργίες τους.
Widgets σε iOS, για πληροφορίες με μια κίνηση
Στο iOS 10, με μια σάρωση προς τα κάτω, είτε από την οθόνη κλειδώματος είτε από οποιοδήποτε άλλο σημείο, εμφανίζεται η καρτέλα των Γνωστοποιήσεων. Με μια σάρωση προς τα δεξιά όμως, εμφανίζονται και τα widgets, η καρτέλα δηλαδή που γνωρίζαμε παλαιότερα ως “Today View”. Μπορεί να μη χρειαστεί και η συγκεκριμένη σάρωση, αν την προηγούμενη φορά που εμφανίσατε επιλογές έτσι, είχατε μείνει στη συγκεκριμένη οθόνη. Εξαρτάται λοιπόν.

Σε κάθε περίπτωση, η οθόνη των widgets είναι φτιαγμένη για να δίνει γρήγορη πρόσβαση σε πληροφορίες ή και σε συντομεύσεις προς συγκεκριμένες λειτουργίες εφαρμογών. Ποιων εφαρμογών; Καλή ερώτηση.

Για να έχει widget μια εφαρμογή, πρέπει να το έχει φροντίσει ο προγραμματιστής ή η ομάδα προγραμματιστών που αναπτύσσει την εφαρμογή. Στο App Store δεν υπάρχει ειδική σήμανση για τέτοια υποστήριξη, οπότε όλα κρέμονται από το κατά πόσο θα αναφέρεται αυτό στην περιγραφή. Και δεν είναι κανόνας πως όταν δεν αναφέρεται, δεν υφίσταται. Ο ευκολότερος τρόπος λοιπόν να δούμε ποιες εφαρμογές που έχουμε ήδη στο iPhone ή στο iPad έχουν βοηθητικά widgets για την οθόνη αυτή, είναι να φτάσουμε εκεί, να πάμε τέρμα κάτω και να πατήσουμε επεξεργασία. Πριν το πάτημα αυτό μπορεί να βρούμε κοντά στο πλήκτρο μια γαλάζια βούλα και σημείωση για τον αριθμών νέων εφαρμογών με widget που περάστηκαν πρόσφατα στη συσκευή μας. Μετράνε τόσο οι εφαρμογές που κατέβηκαν από την προηγούμενη φορά που είδαμε τη λίστα όσο και εφαρμογές που προϋπήρχαν, αλλά απέκτησαν το δικό τους widget με πρόσφατη αναβάθμισή τους.Η Apple έχει τα δικά της widgets, όπως και πολλές από τις γνωστές εφαρμογές.

Στη λίστα λοιπόν, αν έχουμε ήδη κάποια ενεργά widgets, τα βρίσκουμε στο πάνω μέρος. Με απλό σύρσιμο μπορούμε να αλλάξουμε τη σειρά με την οποία εμφανίζονται. Αν θέλουμε να αφαιρέσουμε κάποιο, τότε μπορούμε να το κάνουμε κι αυτό με ένα πάτημα στο κόκκινο σύμβολο που βρίσκουμε στα αριστερά κάθε widget στη λίστα. Κάτω από αυτό το πρώτο μέρος βλέπουμε λίστα με όλα τα διαθέσιμα widgets. Τα νέα είναι σημειωμένα με μια γαλάζια βούλα. Με ένα άγγιγμα στο + τα προσθέτουμε στη λίστα με τα ενεργά και στο εξής εμφανίζονται κανονικά στην οθόνη των widgets.

Τι μπορούμε να περιμένουμε όμως από τα widgets γενικότερα; Διάφορα. Η υπηρεσία IMDB για παράδειγμα, έχει δύο widgets, ένα που δείχνει τα νεότερα trailers που δημοσιεύθηκαν και ένα ακόμη που δείχνει ποιοι ηθοποιοί γεννήθηκαν σαν σήμερα. Αν διαλέξουμε να δούμε το περιεχόμενο βέβαια, ανοίγει η εφαρμογή IMDB και μεταφερόμαστε αυτόματα στην κατάλληλη καταχώριση. Με το Widget της Wikipedia από την άλλη, μπορούμε να δούμε ποιου λήμματος την ανάγνωση αφήσαμε στη μέση και να επιστρέψουμε σε αυτό. Με το Shazam έχουμε συντόμευση για τη διαδικασία αναγνώρισης μουσικής. Άλλες πιο “εξωτικές” εφαρμογές, όπως το Workflow και το IFTTT, προσφέρουν widgets που περιλαμβάνουν συντομεύσεις για συγκεκριμένες λειτουργίες που προγραμματίζει ο χρήστης.Η πρόσθεση, αφαίρεση και μετακίνηση widgets γίνονται πολύ απλά, σε μια οθόνη.

Δεν λείπουν ασφαλώς από το χορό οι εφαρμογές της ίδιας της Apple, με το widget του Apple Music να δείχνει τα τελευταία album και playlist που ακούσαμε για να τα ξανακούσουμε με ένα άγγιγμα. Μπορούμε να δούμε πού βρίσκονται μέλη που ακολουθούμε στο Find My Friends αλλά και να έχουμε σε πρώτη ζήτηση λίστα με αγαπημένες επαφές, με ξεχωριστή καταχώριση για κάθε είδος αριθμού/επικοινωνίας, ακόμη και αν πρόκειται για την ίδια επαφή.

Οι επιλογές και οι δυνατότητες είναι πάρα πολλές. Και όπως η οθόνη Home αλλά και το Dock έχουν μοναδική διαρρύθμιση σε κάθε χρήστη, ώστε να το εξυπηρετούν, τέτοια ευελιξία και μοναδικότητα προσφέρει και η οθόνη με τα widgets. Μπορεί να μη τα βρίσκετε πάντα μπροστά σας, αλλά είναι εκεί για να σας βοηθήσουν. Με ένα άγγιγμα…Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα