Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

SMS σε Mac, Apple Watch και iPad

Μαρ 24 2017
Η λήψη και αποστολή μηνυμάτων SMS γίνεται με μεγάλη ευκολία σε οποιαδήποτε συσκευή της Apple.
SMS σε Mac, Apple Watch και iPad
Μπορεί το SMS να έχει τη φυσική του θέση στο iPhone, στο smartphone της αλυσίδας των προϊόντων της Apple δηλαδή, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να μείνει “φυλακισμένο” εκεί. Η δυνατότητα αυτή, η λειτουργία SMS Relay, δεν είναι και τόσο νέα. Συναντούμε όμως ακόμη και σήμερα χρήστες που ξεχνούν ότι παρέχεται και πόσο μπορεί να τους διευκολύνει. Ώρα για μια γερή υπενθύμιση λοιπόν.

Από τη στιγμή που ένα SMS αποστέλλεται σε τηλεφωνικό αριθμό, εννοείται ότι πάντα θα φτάνει στο iPhone. Με τη λειτουργία SMS Relay όμως υπάρχει τρόπος να εμφανίζονται σε όλες τις άλλες συσκευές της Apple τα SMS που φτάνουν στο iPhone. Αυτή είναι μεγάλη ευκολία διότι ενώ ο συγχρονισμός των iMessages είναι αυτονόητος, η υπηρεσία SMS χρησιμοποιεί την κλασική λειτουργία του δικτύου κινητής, αντί για δεδομένα, άρα δεν είναι ανάλογα εύκολη υπόθεση.

Εφόσον τα SMS φτάνουν παντού, μπορούμε να συνεχίσουμε μια συζήτηση χωρίς να είναι αναγκαία μια συγκεκριμένη συσκευή, αλλά και να ανατρέξουμε σε προηγούμενα μηνύματα στο πλαίσιο της συζήτησης. Όχι μόνο αυτό, αλλά τα SMS που φτάνουν σε Mac για παράδειγμα, γίνονται backup και εκεί, άρα έχουμε επιπλέον αντίγραφα ασφαλείας τους εκτός του τηλεφώνου. Ακόμη και αν αγοράσουμε νέο iPhone και το ρυθμίσουμε σαν να είναι νέο αντί να γίνει μεταφορά στοιχείων από το προηγούμενο στο νέο, μπορεί να χάνεται το παλιό αρχείο μηνυμάτων στο τηλέφωνο, αλλά τα έχουμε όλα σε Mac. Είναι σαν να προσθέτει και μια δικλείδα ασφαλείας παραπάνω κάθε συσκευή σε αυτήν την περίπτωση. Το κερασάκι είναι η δυνατότητα αποστολής SMS από Mac, iPad, Apple Watch και iPod Touch αν χρειαστεί, με το σήμα να περνάει ουσιαστικά μέσω του iPhone πάντα που έχει πρόσβαση στο δίκτυο κινητής αλλά και πρόσβαση στον τηλεφωνικό μας αριθμό.Η όλη ρύθμιση ξεκινά πάντα στο iPhone.

Είναι πολύπλοκη διαδικασία να ρυθμιστεί όλη αυτή η “ενδοεπικοινωνία”; Καθόλου. Πρωτίστως πρέπει να έχουμε λογαριασμό Apple ID/iCloud και να χρησιμοποιούμε τον ίδιο στις συσκευές Apple που θέλουμε να ρυθμίσουμε. Από εκεί και πέρα, όλα ξεκινούν στο iPhone. Πηγαίνουμε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις και ύστερα στα Μηνύματα. Εκεί βρίσκουμε την επιλογή Προώθηση Μηνυμάτων την οποία και πατάμε.

Στην επόμενη οθόνη εμφανίζονται οι συσκευές που είναι συνδεδεμένες με τον ίδιο λογαριασμό χρήστη. Υπάρχει διακόπτης για ενεργοποίηση/απενεργοποίηση της καθεμιάς. Με την ενεργοποίηση κάθε συσκευής, εμφανίζεται αυτόματα σε εκείνη κωδικός επαλήθευσης. Τον πληκτρολογούμε στο iPhone για να αντιληφθεί το σύστημα επαλήθευση της ταυτότητάς μας και ενεργοποιείται η λειτουργία που μας ενδιαφέρει.Κάθε συσκευή μπορεί να ενεργοποιείται/απενεργοποιείται ξεχωριστά.

Από εκεί και πέρα όταν φτάνει ένα SMS στο iPhone, θα εμφανίζεται και στις άλλες συσκευές που έχουν ρυθμιστεί σωστά. Αρκεί βέβαια να είναι συνδεδεμένες στο διαδίκτυο με κάποιον τρόπο. Αν όχι, τότε όσα SMS μεσολαβήσουν θα συγχρονιστούν την επόμενη φορά που θα αποκτήσει πρόσβαση στο δίκτυο η κάθε συσκευή.

Συγχρονίζεται πάντως και η κατάσταση ανάγνωσης. Αν λοιπόν δούμε ένα μήνυμα σε μια συσκευή, επισημαίνεται ως διαβασμένο και στις υπόλοιπες συσκευές Apple του ίδιου χρήστη, με τον ίδιο λογαριασμό δηλαδή. Γλιτώνουμε και τα μπερδέματα έτσι.

Το σημαντικότερο είναι ότι οι συζητήσεις με γραπτά μηνύματα μπορούν να ξεκινούν και να συνεχίζονται σε διαφορετικές συσκευές, με ευκολία.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα