Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Αναγεννήστε το παλιό σας smartphone (Μέρος 1ο)

Νοε 11 2015
Ακόμα και αν διαθέτετε ένα smartphone 2-3 ετών που το είχατε αγοράσει ακριβά, ίσως έχει αρχίσει να γίνεται ολοένα και πιο αργό. Ήρθε λοιπόν η ώρα να το βοηθήσουμε να ανακτήσει τη χαμένη δύναμή του...
Αναγεννήστε το παλιό σας smartphone (Μέρος 1ο)
Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε αναφερθεί σε tips για να βελτιώσετε τη διάρκεια της μπαταρίας ενός παλιού Android smartphone. Αν και με εκείνα τα tips το όφελος στην αυτονομία είναι τεράστιο, ένα παλιό smartphone έχει σίγουρα να αντιμετωπίσει και άλλα προβλήματα καθώς με την πάροδο του χρόνου εμφανίζει σημάδια «κόπωσης». Αυτή η «κόπωση» που εμφανίζεται ως καθυστέρηση στις λειτουργίες του, αλλά και με αρκετά μηνύματα λάθους, οφείλεται συνήθως στην υπερ-φόρτωση της συσκευής από εφαρμογές και δεδομένα, στη μείωση της διαθέσιμης μνήμης RAM από εφαρμογές που τρέχουν στο background, καθώς και σε στοιχεία που μπορούν να αφαιρεθούν ή να αντικατασταθούν από άλλα πιο αποδοτικά. Στο παρόν άρθρο επιχειρούμε μια συνολική βελτίωση του παλιού τηλεφώνου που αφορά σε επιδόσεις, αυτονομία, φόρτιση και πολλά άλλα. Αν και οι περισσότερες αναφορές μας αφορούν και σε αυτό το άρθρο το Android, αφού είναι πιο εύκολο σε «πειράγματα», υπάρχουν αρκετά tips που θα φανούν χρήσιμα και στους κατόχους iPhone.


Μπορείτε να δείτε ποιες εφαρμογές τρέχουν στο background και να πάρετε τα μέτρα σας «κόβοντας» κάποιες.

Μπαταρία, πάμε πάλι...
Αν δεν έχετε ήδη ακολουθήσει τις συμβουλές μας από το παλαιότερό μας άρθρο για τη βελτίωση της διάρκειας της μπαταρίας, καλό θα είναι να ξεκινήσετε από εκεί, καθώς η συσκευή σας θα μπορέσει να πάρει μια σημαντική «ανάσα» για τη συνέχεια. Οι εφαρμογές που είχαμε περιγράψει σε εκείνο το άρθρο, τρέχουν στο background κάνοντας τις απαραίτητες λειτουργίες και χρειάζονται ελάχιστα τη συμμετοχή σας. Αν θέλετε, μπορείτε να ανατρέξετε και σε παλαιότερα άρθρα του Discover με tips για να βελτιώσετε την αυτονομία προσωρινά και να κερδίσετε λίγο ακόμα χρόνο λειτουργίας.

Αν η μπαταρία σας είναι σε καλή κατάσταση ή αν έχετε αγοράσει καινούρια πρόσφατα, αλλά και πάλι δε σας φτάνει γιατί κάνετε πολύ έντονη χρήση της συσκευής σας, υπάρχει πάντα και η λύση του φορητού φορτιστή (powerbank) που μπορεί να φορτίσει το smartphone σας όπου δεν υπάρχει πρίζα. Στο You.gr θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα από powerbanks για επιλέξετε.

Μήπως φορτίζει σε περισσότερο χρόνο απ’ ότι παλαιότερα;
Αν γι’ αυτό ευθύνεται η μπαταρία δε μπορούμε να κάνουμε κάτι. Αν φορτίζεται πάρα πολύ αργά και αποφορτίζεται πάρα πολύ γρήγορα έχει έρθει η ώρα να την αντικαταστήσετε. Αν ωστόσο συμβαίνει μόνο το πρώτο, μπορείτε να δοκιμάσετε κάποια tips που ίσως να έχουν αποτέλεσμα.Με την πάροδο του χρόνου, οι θύρες και οι άκρες πιάνουν σκόνη και βρωμιά πάνω στα pins με αποτέλεσμα να μη γίνεται καλή επαφή και να δυσκολεύεται η φόρτιση.

Αρχικά, καθαρίστε την θύρα φόρτισης και τα δύο άκρα του καλωδίου αν πρόκειται για καλώδιο USB (αλλιώς, μόνο αυτό που συνδέεται στη συσκευή). Με την πάροδο του χρόνου, οι θύρες και οι άκρες πιάνουν σκόνη και βρωμιά πάνω στα pins με αποτέλεσμα να μη γίνεται καλή επαφή και να δυσκολεύεται η φόρτιση. Το ίδιο αποτέλεσμα έχει και η οξείδωση των επαφών. Έχοντας τη συσκευή κλειστή και τη μπαταρία εκτός συσκευής, χρησιμοποιήστε αρχικά μία οδοντογλυφίδα ή μία βελόνα για να αφαιρέσετε την πολλή βρωμιά και στη συνέχεια με μια μπατονέτα και οινόπνευμα καθαρίστε τα pins.

Το δεύτερο που θα πρέπει να ελέγξετε είναι η κατάσταση του καλωδίου του φορτιστή (συνήθως USB). Ένα τσάκισμα του καλωδίου και ειδικά ενός μη αυθεντικού καλωδίου χαμηλής ποιότητας μπορεί πολύ εύκολα να προκαλέσει πολλά προβλήματα στη φόρτιση. Δοκιμάστε μία φόρτιση με κάποιο άλλο αυθεντικό καλώδιο από κάποιο φίλο σας και αν δείτε διαφορά, αντικαταστήστε το καλώδιό σας με ένα καινούριο.

Αλλάξτε εφαρμογή, όχι λειτουργία
Κάποιες εφαρμογές νομίζουν ότι το τηλέφωνό σας τους ανήκει. Δεν εξηγείται αλλιώς ούτε ο όγκος τους, ούτε οι πόροι που καταλαμβάνουν παραμένοντας στο background. Αν και μπορείτε να κάνετε πολλά για αυτές που λειτουργούν στο background, μια βαριά εφαρμογή μπορεί να φέρει μεγάλη επιβάρυνση στη συσκευή, οπότε είναι καλό να αντικατασταθεί. Ευτυχώς, για την ίδια λειτουργία υπάρχουν αρκετές εφαρμογές, οπότε δε χρειάζεται να αποχωριστείτε κάτι που σας αρέσει.Το εξαιρετικά, ελαφρύ, μικρό σε όγκο και ταχύτατο Facebook Lite φροντίζει ώστε να μη σας λείψει σχεδόν τίποτα από το αγαπημένο σας κοινωνικό δίκτυο.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα βαριάς εφαρμογής είναι η κανονική εφαρμογή του Facebook που μπορεί να κάνει μία συσκευή 3ετίας να «αγκομαχά» για να τα βγάλει πέρα. Σίγουρα, πρόκειται για την πρώτη εφαρμογή που πρέπει να αντικαταστήσετε και ίσως μάλιστα να είναι και η μοναδική. Ευτυχώς, το εξαιρετικά, ελαφρύ, μικρό σε όγκο και ταχύτατο Facebook Lite φροντίζει ώστε να μη σας λείψει σχεδόν τίποτα από το αγαπημένο σας κοινωνικό δίκτυο. Πρόκειται για μια εφαρμογή που έχει δημιουργηθεί και αυτή από το ίδιο το Facebook για πιο αργές συσκευές και συνδέσεις. Πρώτη κίνηση λοιπόν, αντικατάσταση της κανονικής εφαρμογής του Facebook τώρα!

Η δεύτερη εφαρμογή που θα πρέπει να ελέγξετε είναι ο launcher (αν και δεν είναι εντελώς ακριβές, πρόκειται για το περιβάλλον χρήσης του Android). Κάποιοι launchers μπορεί να ομορφαίνουν πολύ τη συσκευή μας, αλλά για να κάνουν όλα αυτά τα εντυπωσιακά εφέ που βλέπουμε, καταναλώνουν πολλή μνήμη και απασχολούν αρκετά τον επεξεργαστή. Ένας καλός, απλός και γρήγορος launcher είναι ο Launcher Pro.


Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα