Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Apple iMac 27’’ (2015)

Νοε 23 2015
Όσοι αναζητούν το απόλυτο εργαλείο στην εργασία, με εντυπωσιακό design και κορυφαίες, δεν έχουν να... σταματήσουν την έρευνά τους και να εξετάσουν τη λύση ενός iMac με οθόνη 27’’.
Apple iMac 27’’ (2015)
Τα «μεγάλα» iMac, αυτά με την οθόνη των 27’’, αποτελούσαν πάντα τις κορυφαίες προτάσεις της Apple στο desktop computing συγκεντρώνοντας ότι ανώτερο είχε να επιδείξει η εταιρεία από πλευράς τεχνολογιών, χαρακτηριστικών και επιδόσεων. Στη νέα σειρά των μοντέλων με οθόνη 27’’, η εταιρεία συνεχίζει αυτή την «παράδοση», ενώ διατηρεί την πετυχημένη σχεδίαση των περυσινών αντίστοιχων μοντέλων. Όπως και ‘να χει το αποτέλεσμα, τόσο σε εμφάνιση, όσο και σε επιδόσεις, θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!

Αν και τα προηγούμενα 27άρια έδιναν την εικόνα πως κινούνταν σε ένα ευρύ φάσμα απόδοσης εντός του hi-end, τα φετινά μοντέλα φαίνεται να έχουν σαφή στόχο τον επαγγελματία που δε θέλει να κάνει κανένα συμβιβασμό. Σε κάποια υποσυστήματα υπάρχουν περισσότερες από μία προτάσεις ώστε να αποκτήσετε το σύστημα που ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σας, αλλά σε όλα τα μοντέλα ο προσανατολισμός είναι σαφής: ο επαγγελματίας της εικόνας. Φυσικά, δεν παύει συνάμα να αποτελεί επιλογή του χρήστη που αναζητά το καλύτερο και μπορεί να το πληρώσει. Ας μην ξεχνάμε επίσης πως συνεχίζει να αποτελεί status symbol…Αν σας αρέσει η όψη ενός iMac, όταν το δείτε από το πλάι θα ενθουσιαστείτε!

Σχεδίαση
Όπως αναφέραμε, τα νέα μοντέλα 27’’ δεν έχουν αλλάξει σε σχεδίαση σε σχέση με τα προηγούμενα. Το γυαλί εκτείνεται απ’ άκρη σ’ άκρη στην όψη καλύπτοντας το πλαίσιο σε μαύρο χρώμα, ενώ η γνωστή αλουμινένια φάσα στο κάτω μέρος διακόπτεται από το μήλο. Το αλουμίνιο συνεχίζει να κυριαρχεί και στην πλάτη, η οποία καμπυλώνει απαλά και καταλήγει στα λεπτά άκρα μόλις 5 χιλιοστών. Με λίγα λόγια, αν σας αρέσει η όψη του, όταν το δείτε από το πλάι θα ενθουσιαστείτε.

Η ενιαία αλουμινένια επιφάνεια της πλάτης διακόπτεται μόνο από τρία στοιχεία: τη βάση, την υποδοχή τροφοδοσίας και τις θύρες. Ως ένα ενιαίο κομμάτι αλουμινίου, η βάση σας επιτρέπει μόνο να μετακινήσετε ελαφρά την οθόνη πίσω και εμπρός. Η σύνδεση με την τροφοδοσία γίνεται μέσω ενός απλού καλωδίου αφού το τροφοδοτικό βρίσκεται εντός του συστήματος απλοποιώντας περαιτέρω το αρχικό «στήσιμο». Τέλος, στο πίσω, κάτω και δεξί τμήμα της οθόνης υπάρχει μια σειρά από θύρες για να συνδέσετε τα ενσύρματα περιφερειακά σας.H οθόνη Retina των 27’’, τεχνολογίας IPS, είναι αυτή που γνωρίσαμε για πρώτη φορά στα περυσινά αντίστοιχα μοντέλα και συνοδεύεται από την εντυπωσιακή ανάλυση 5Κ 5120x2880.

Οθόνη
Όπως μας έχει συνηθίσει η Apple τα τελευταία χρόνια, η διαγώνιος της οθόνης αποτελεί το βασικό διαχωρισμό και των νεότερων iMac σε δύο σειρές μοντέλων, σε αυτά με οθόνες 21,5’’ που είδαμε σε άλλο άρθρο του Discover και σε αυτά με οθόνη 27’’ που εξετάζουμε εδώ. Αυτή η οθόνη Retina των 27’’, τεχνολογίας IPS, είναι αυτή που γνωρίσαμε για πρώτη φορά στα περυσινά αντίστοιχα μοντέλα και συνοδεύεται από την εντυπωσιακή ανάλυση 5Κ 5120x2880. Με απλά λόγια, είναι η καλύτερη οθόνη που έχετε δει σε ευκρίνεια και ποιότητα χρώματος.

Το βέβαιο είναι ότι οι πρώτοι που θα εκτιμήσουν τα 14 εκατ. pixels της οθόνης Retina 5K είναι οι επαγγελματίες της εικόνας. Από την άλλη, όσοι αναζητούν το… απόλυτο στην εικόνα δε χρειάζεται να ψάξουν περισσότερο. «Μήπως είναι υπερβολή;» θα αναρωτιόταν κάποιος. «Εξαρτάται τη χρήση», θα ήταν η απάντηση. Για παράδειγμα, με μια οθόνη 5Κ, κάποιος που επεξεργάζεται βίντεο 4Κ μπορεί να έχει – κατά διαστήματα - όλη την εικόνα σε πλήρη ανάλυση και τα απαραίτητα εργαλεία αναπτυγμένα επί της οθόνης. Από την άλλη, η ανάλυση αυτή είναι πιο κοντά στις αναλύσεις των φωτογραφικών μηχανών dSLR προσφέροντας μια καλύτερη εικόνα… της εικόνας.

Όπως αναφέραμε, η ανάλυση των 5Κ παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις οθόνες 27’’ των περυσινών μοντέλων. Ωστόσο, αν νομίζετε πως οι νέες οθόνες δεν υπερτερούν, καιρός να αναθεωρήσετε. Η διαφορά σημειώνεται στο υποστηριζόμενο εύρος χρωμάτων που από το γνωστό sRGB εκτείνεται πλέον στο P3, ένα πρότυπο που χρησιμοποιείται στην κινηματογραφική προβολή και μεταξύ των επαγγελματιών της φωτογραφίας και του βίντεο. Σύμφωνα με την Apple, το P3 αυξάνει τα χρώματα κατά 25% σε σχέση με το sRGB εκτείνοντας περαιτέρω τα φάσματα του πράσινου και του κόκκινου (το μπλε είναι ήδη αρκετά διευρυμένο στο sRGB). Φυσικά, δύσκολα θα συναντήσει κανείς το συγκεκριμένο πρότυπο σε αρχεία εικόνας αυτή τη στιγμή, αλλά κάποιες μηχανές dSLR το υποστηρίζουν ήδη.Σε αντίθεση με τα νεότερα μοντέλα των 21,5’’ που χρησιμοποιούν επεξεργαστές 5ης γενιάς, τα συστήματα των 27’’ ενσωματώνουν τους νεότερους 6ης γενιάς, γνωστούς και ως Skylake.

Επεξεργαστής – Μνήμη – Γραφικά
Η οθόνη των 27’’ ανάλυσης 5Κ που εξετάσαμε παραπάνω είναι κοινή σε όλα τα μοντέλα αυτής της διάστασης. Αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν επιλογές που πρέπει να κάνετε ως προς άλλα υποσυστήματα. Ας ξεκινήσουμε εξετάζοντας ποιες είναι οι διαθέσιμες όσον αφορά την επεξεργαστική ισχύ, δηλαδή τον επεξεργαστή, τη μνήμη και την κάρτα γραφικών. Όσον αφορά στον επεξεργαστή, έχετε να επιλέξετε μεταξύ των Core i5 6500 στα 3,2-3,6GHz και 6600 στα 3,3-3,9GHz, αλλά αν θέλετε τις μέγιστες επιδόσεις υπάρχει η δυνατότητα επιλογής του Core i7-6700K που θα κάνει το iMac σας τον απόλυτο σταθμό εργασίας. Σε αντίθεση με τα νεότερα μοντέλα των 21,5’’ που χρησιμοποιούν επεξεργαστές 5ης γενιάς, τα συστήματα των 27’’ ενσωματώνουν τους νεότερους 6ης γενιάς, γνωστούς και ως Skylake. Οπότε, αν ψάχνετε τις μέγιστες επιδόσεις, έχετε ένα ακόμα λόγο παραπάνω να στραφείτε προς τα «μεγάλα». Η μνήμη παραμένει στα 8GB και έρχεται σε κανονικά SO-SIMMs, ενώ αν θέλετε μπορείτε να παραλάβετε το σύστημά σας με 16GB ή 32GB, ποσότητες που μπορείτε να επεκτείνετε έως τα 64GB.

Το μεγάλο βήμα στις επιδόσεις γίνεται με την ξεχωριστή κάρτα γραφικών. Τα συστήματα των 27’’ ξεφεύγουν από τα ενσωματωμένα γραφικά και διαθέτουν ταχύτατες κάρτες γραφικών της AMD, όπως συνέβαινε και με τα περυσινά μοντέλα των 27’’, αλλά αναβαθμισμένες. Πλέον, θα συναντήσετε τα μοντέλα R9 M380, R9 M390 και R9 M395 με μνήμη 2GB, ενώ στη διάθεσή σας υπάρχει και η R9 M395X με 4GB.

Είναι φανερό ότι η Apple προορίζει τα μοντέλα των 27΄΄ για τους επαγγελματίες και για όσους διατίθενται να πληρώσουν το καλύτερο ίσως desktop PC. Οι επιδόσεις τους είναι εντυπωσιακές και τα καθιστούν ένα μοναδικό εργαλείο για εργασία που αξίζει κάθε επένδυση.Τα συστήματα των 27’’ ξεφεύγουν από τα ενσωματωμένα γραφικά και διαθέτουν ταχύτατες κάρτες γραφικών της AMD, όπως συνέβαινε και με τα περυσινά μοντέλα των 27’’, αλλά αναβαθμισμένες.

Αποθήκευση
Διαφοροποιήσεις υπάρχουν και ως προς την αποθήκευση. Τα μοντέλα με τον Core i5 6500 έρχονται είτε με δίσκο HDD 1ΤΒ των 7200rpm, είτε με Fusion Drive 1TB, ενώ και στα δύο υπάρχει επιλογή είτε για Fusion Drive 3TB, είτε για SSD των 256GB ή 512GB (στη δεύτερη περίπτωση υπάρχει και η εναλλακτική με SSD 1TB). To «μεγαλύτερο» μοντέλο, με τον επεξεργαστή Core i5 6600 έρχεται με Fusion Drive 2GB, αλλά υπάρχει δυνατότητα και για αντίστοιχο δίσκο των 3GB, καθώς και SSD των 256GB, 512GB ή 1ΤΒ.

Από τις συνθέσεις, είναι φανερό ότι οι μηχανικοί δίσκοι δεν προκρίνονται ως λύση (υπάρχει μόνο σε μία σύνθεση) και αυτό είναι φυσικό από τη στιγμή που τα υπόλοιπα υποσυστήματα υποστηρίζουν υψηλές επιδόσεις που μόνο ένα SSD ή αντίστοιχο κομμάτι ενός υβριδικού Fusion Drive μπορούν να ακολουθήσουν.Για τις ενσύρματες συνδέσεις με τα περιφερειακά σας υπάρχουν στο πίσω μέρος 4 θύρες USB 3.0 και δύο θύρες Thunderbolt 2.

Συνδεσιμότητα
Αφήνοντας τα υποσυστήματα που καθορίζουν τις επιδόσεις και υπάρχει δυνατότητα επιλογών, περνάμε σε τομείς όπου τα χαρακτηριστικά είναι κοινά για όλα τα μοντέλα, όπως στη συνδεσιμότητα. Εδώ δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Τα νέα iMac μπορούν να συνδεθούν στο δίκτυο τόσο ασύρματα μέσω Wi-Fi υποστηρίζοντας το νεότερο πρότυπο 802.11ac, όσο και ενσύρματα μέσω Gigabit Ethernet, ενώ για την ασύρματη σύνδεση με άλλες συσκευές υποστηρίζουν Bluetooth 4.0.

Για τις ενσύρματες συνδέσεις με τα περιφερειακά σας υπάρχουν στο πίσω μέρος 4 θύρες USB 3.0 και δύο θύρες Thunderbolt 2. Μαζί με αυτές θα βρείτε μία έξοδο ακουστικών 3,5 χιλ. και μια υποδοχή για κάρτες SDXC.

Μονάδες εισαγωγής
Βελτιώσεις δεν έχουν γίνει μόνο στην οθόνη και το εσωτερικό των νέων iMac, αλλά και στις μονάδες εισαγωγής, δηλαδή το πληκτρολόγιο (Magic Keyboard), το ποντίκι (Magic Mouse 2) και το trackpad (Magic Trackpad 2).

Οι συνολικές διαστάσεις και ιδιαίτερα το πάχος του πληκτρολογίου έχουν μειωθεί, ενώ βελτιώσεις έχουν γίνει και στους μηχανισμούς των πλήκτρων. Στο ποντίκι οι βελτιώσεις είναι πολύ μικρές, ωστόσο αμέσως θα παρατηρήσει κάποιος την καλύτερη κύλιση που οφείλεται σε νέα πέλματα. Μείωση έχει υποστεί και το trackpad μόνο ως προς το πάχος, ενώ η επιφάνειά του έχει αυξηθεί ώστε να είναι πιο άνετο. Ακόμα πιο σημαντικό όμως, είναι ότι πλέον υποστηρίζει Force Touch ώστε να αναγνωρίζει διαφορετικά επίπεδα πίεσης.

Λειτουργικό σύστημα
Φυσικά, όλα τα νέα συστήματα ενσωματώνουν τη νέα έκδοση El Capitan του Mac OS για την οποία μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά στο Discover. Επιγραμματικά, η νέα έκδοση προσφέρει αρκετές νέες δυνατότητες σχετικά με το multi-tasking, διαθέτει νέα εφαρμογή σημειώσεων που επιτρέπει σε μια σημείωση να δέχεται φωτογραφίες, βίντεο, web links και χάρτες, ενώ βελτιώσεις έχουν γίνει στο Spotlight, το Mail, το Safari και το Photos.


Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα