Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Πώς να δημιουργήσετε λίστα με όλες τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε στα Windows

Νοε 17 2017
Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε λίστα με όλο το εγκατεστημένο λογισμικό στον υπολογιστή σας.
Πώς να δημιουργήσετε λίστα με όλες τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε στα Windows
Με την πάροδο του χρόνου, καθώς χρησιμοποιείτε το σύστημά σας, θα εγκαταστήσετε πολλά προγράμματα. Πολλά από αυτά χρησιμοποιούνται σε καθημερινή βάση και κάποια περιστασιακά. Όταν όμως – για οποιονδήποτε λόγο – χρειαστεί να επανεγκαταστήσετε το λειτουργικό σας, ο «πονοκέφαλος» στην όλη διαδικασία είναι να εγκαταστήσετε (ξανά) όλα τα προγράμματα σας, ακόμη και αυτά που χρησιμοποιούνται περιστασιακά. Έτσι, αν εξετάζετε την επανεγκατάσταση των Windows, το να έχετε μια λίστα με όλο το εγκατεστημένο λογισμικό στο σύστημά σας, θα διευκολύνει τα πράγματα.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποκτήσετε μια λίστα με όλα τα εγκατεστημένα προγράμματά σας. Επιλέξτε τη μέθοδο που σάς διευκολύνει περισσότερο.

Χρησιμοποιώντας τη Γραμμή Εντολών (CMD)
Ο πρώτος και ευκολότερος τρόπος για να δημιουργήσετε μια λίστα με όλο το εγκατεστημένο λογισμικό στο σύστημά σας είναι να χρησιμοποιήσετε τη γραμμή εντολών (CMD). Για να το κάνετε αυτό, πατήστε "Win + R", πληκτρολογήστε cmd και, στη συνέχεια, πατήστε Enter.


Η παραπάνω ενέργεια θα ανοίξει το παράθυρο Γραμμή Εντολών. Εδώ, αντιγράψτε και επικολλήστε την παρακάτω εντολή και πατήστε το πλήκτρο Enter. Φροντίστε μόνο να αλλάξετε τη διαδρομή του αρχείου στο “/output” βάζοντας τη διαδρομή στην οποία θέλετε να αποθηκεύσετε τη λίστα σας. Στο παράδειγμά μας, χρησιμοποιούμε το δίσκο D.

wmic /output:D:\InstalledSoftwareList.txt product get name,version

Μόλις πατήσετε το πλήκτρο Enter, τα Windows σαρώνουν το σύστημά σας και αποθηκεύουν τη λίστα σε μορφή αρχείου κειμένου (.txt).


Μπορείτε να βρείτε το αρχείο κειμένου στη θέση που καταχωρίσατε παραπάνω. Στην προκειμένη περίπτωση, το αρχείο αποθηκεύτηκε στη διαδρομή: Αυτός ο υπολογιστής > Τοπικός δίσκος (D:) > InstalledSoftwareList.txt.

Χρησιμοποιώντας το PowerShell
Εάν είστε εξοικειωμένοι με το PowerShell, τότε μπορείτε να το αξιοποιήσετε για να δημιουργήσετε μια λίστα με όλα τα εγκατεστημένα προγράμματα στον υπολογιστή σας. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε "Win + R", πληκτρολογήστε powershell και στη συνέχεια πατήστε Enter.


Τώρα, πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή και πατήστε το πλήκτρο Enter. Μην ξεχάσετε να αλλάξετε τη διαδρομή αρχείου όπως απαιτείται.

Get-WmiObject -Class Win32_Product | Select-Object -Property Name > D:\InstalledSoftwareList.txt

Όπως μπορείτε να δείτε από την παραπάνω εντολή, εξακολουθούμε να χρησιμοποιούμε το WMI (Windows Management Instrumentation) για να δημιουργήσουμε τη λίστα. Σε περίπτωση που δεν εμφανιστεί όλο το εγκατεστημένο λογισμικό στο σύστημά σας, δοκιμάστε την παρακάτω εντολή. Και πάλι, προσαρμόστε τη διαδρομή αρχείου, σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Get-ItemProperty HKLM:\Software\Wow6432Node\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall\* | Select-Object DisplayName, DisplayVersion, Publisher, InstallDate | Format-Table –AutoSize > D:\InstalledSoftwareList.txt

Δημιουργία λίστας με το CCleaner
Αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε γραμμή εντολών ή PowerShell, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το δημοφιλές βοηθητικό πρόγραμμα καθαρισμού CCleaner για να δημιουργήσετε τη λίστα με όλα τα εγκατεστημένα προγράμματα στο σύστημά σας. Για να ξεκινήσετε, εγκαταστήστε τη δωρεάν έκδοση του CCleaner (αν δεν το έχετε ήδη) και ανοίξτε το από το μενού «Έναρξη».

Μόλις ανοίξετε το CCleaner, μεταβείτε στην καρτέλα «Uninstall» από το μενού «Τοοls» που εμφανίζεται στο αριστερό παράθυρο. Αυτό το παράθυρο θα σας εμφανίσει όλο το εγκατεστημένο λογισμικό στο σύστημά σας. Για να εξάγετε τη λίστα, απλώς κάντε κλικ στο κουμπί “Save to text file” που εμφανίζεται στην κάτω δεξιά γωνία.


Η παραπάνω ενέργεια θα ανοίξει το παράθυρο «Αποθήκευση ως». Απλά επιλέξτε τον προορισμό και το όνομα αρχείου και κάντε κλικ στο κουμπί «Αποθήκευση».

GeekUninstaller
Μπορείτε επίσης να εξάγετε λίστα με όλα τα προγράμματά σας χρησιμοποιώντας το GeekUninsatller, μία δωρεάν και φορητή εφαρμογή Windows uninstaller. Για να ξεκινήσετε, κατεβάστε το GeekUninstaller και ανοίξτε την εφαρμογή. Όντας φορητή εφαρμογή, δε χρειάζεται να την εγκαταστήσετε. Μόλις ανοίξει η εφαρμογή, επιλέξτε όλα τα προγράμματα στο παράθυρο και επιλέξτε “Save as HTML”.


Θα σας ζητηθεί να επιλέξετε έναν προορισμό. Επιλέξτε μια θέση για να αποθηκεύσετε το αρχείο και κάντε κλικ στο κουμπί «Αποθήκευση» για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Η δημιουργία λίστας με όλα τα εγκατεστημένα προγράμματα στο σύστημά σας θα σας βοηθήσει να οργανωθείτε καλύτερα. Μετά την εγκατάσταση του λειτουργικού, χρησιμοποιήστε τη λίστα που δημιουργήσατε νωρίτερα για να βεβαιωθείτε ότι εγκαθιστάτε όλες τις αγαπημένες σας εφαρμογές. Για λογισμικό γενικού σκοπού όπως προγράμματα περιήγησης, συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων, προγράμματα προβολής εικόνων κ.λπ., χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Ninite. Αυτό το δωρεάν λογισμικό αυτοματοποιεί τα πάντα και εγκαθιστά όλες τις απλές εφαρμογές με ένα μόνο κλικ.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα