Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Tips για να επιλέξετε την ιδανική gaming καρέκλα

Νοε 01 2017
Η ιδανική gaming καρέκλα θα στηρίξει το σώμασας με ασφάλεια και με εργονομικό τρόπο για πολλές ώρες παιχνιδιού καθημερινά, για πολλά χρόνια.
Tips για να επιλέξετε την ιδανική gaming καρέκλα
Δεν είναι απαραίτητο να ασχολείστε επαγγελματικά με το gaming για να ξοδεύετε πολλές ώρες μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή σας. Ωστόσο, ο πόνος στον αυχένα και τη μέση μπορεί εύκολα να χαλάσει τη διασκέδασή σας ενώ παράλληλα προμηνύει σοβαρά και μόνιμα μυοσκελετικά προβλήματα. Γι’ αυτό λοιπόν είναι σημαντικό να κάθεστε σωστά.

H gaming καρέκλα προστατεύει την πλάτη και υποστηρίζει τη σωστή στάση του σώματος κατά τη διάρκεια του έντονου και πολύωρου παιχνιδιού συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη απόδοση και συγκέντρωση στο παιχνίδι, χωρίς την ανάγκη ξεκούρασης από κακή στάση σώματος. Πλέον, υπάρχουν πολλοί τύποι εργονομικών gaming καθισμάτων, με την επιλογή να εξαρτάται από το προσωπικό γούστο του χρήστη. Υπάρχουν ωστόσο και ορισμένοι βασικοί κανόνες για τη σωστή επιλογή μιας εργονομικής καρέκλας για gaming.

Τι πρέπει να προσέξετε πριν επιλέξετε καρέκλα gaming


Έχετε υπόψη σας τις παρακάτω προδιαγραφές ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε απερίσπαστα το παιχνίδι σας και να προλάβετε μελλοντικά μυοσκελετικά προβλήματα.

Πλάτη καθίσματος
Η καμπύλη που δημιουργεί η σπονδυλική μας στήλη στο σημείο της μέσης διαφέρει από άτομο σε άτομο λόγω ύψους και στάσης του σώματος, επομένως είναι πολύ σημαντικό το κάθισμα να σας κάνει να νοιώθετε άνετα στο συγκεκριμένο σημείο. Ένα εργονομικό κάθισμα θα πρέπει να έχει μεγάλη πλάτη και η καμπύλη του να «αγκαλιάζει» τη μέση σας. Η δυνατότητα ρύθμισης της πλάτης είναι εξίσου σημαντικό χαρακτηριστικό σε ένα gaming κάθισμα.

Εάν η πλάτη είναι τοποθετημένη χωριστά από την έδρα, θα πρέπει να είναι ρυθμιζόμενη σε ύψος και γωνία ώστε να καλύπτει τη μέση επαρκώς. Εάν η έδρα και η πλάτη κινούνται ταυτόχρονα, η πλάτη πρέπει να είναι ρυθμιζόμενη σε εμπρός και πίσω γωνία, με ένα μηχανισμό κλειδώματος ώστε να εξασφαλίζει να μην πηγαίνει το κάθισμα πολύ μπροστά ή πολύ πίσω όταν κινείστε. Επιπλέον, ορισμένα καθίσματα, όπως το DXRacer Drifting OH/DF166/NG Gaming Κάθισμα, διαθέτουν προσκέφαλο και οσφυϊκά μαξιλάρια που υποστηρίζουν πλήρως το λαιμό και τη σπονδυλική στήλη χαρίζοντάς σας πολλές ώρες διασκέδασης αλλά και ξεκούρασης.

Ύψος καθίσματος και υποβραχίονια
Ένα εργονομικό gaming κάθισμα πρέπει να παρέχει μηχανισμό για ρύθμιση του ύψους της θέσης σας, ώστε να τοποθετούνται σωστά τα πέλματα στο δάπεδο, χωρίς η έδρα του καθίσματος να πιέζει πίσω από το γόνατο. Επίσης, όταν κάθεστε, η πρώτη ορθή γωνία που πρέπει να σχηματίζεται είναι στο γόνατο και η δεύτερη στη λεκάνη, η οποία πρέπει να είναι κάθετη με το υπόλοιπο σώμα. Ορισμένα καθίσματα όπως το Sparco Respawn SG-1 Gaming Κάθισμα προσφέρουν αντίστοιχη ρύθμιση και στα υποβραχιόνια. Η στήριξη στα μπράτσα του καθίσματος είναι σημαντική για την ανακούφιση των μυών από το βάρος των ώμων και των ίδιων των χεριών.

Υλικό κατασκευής καθίσματος
Είναι εξίσου σημαντικό η επένδυση του καθίσματος να είναι από υλικό που αναπνέει και επιτρέπει στο σώμα να νιώθει άνετα. Μία υψηλής ποιότητας καρέκλα gaming προσφέρει ποιοτική και παχιά επένδυση στους καρπούς των χεριών, το κάθισμα και στην πλάτη για καλύτερη άνεση και ανθεκτικότητα. Επίσης, η βάση θα πρέπει να προσφέρει σταθερότητα και παράλληλα να διευκολύνει τη μετακίνηση προς όλες τις πλευρές.

Βασικοί τύποι gaming καρέκλας


Ο τύπος καρέκλας δεν έχει να κάνει μόνο με το στυλ και το μέγεθος που σας ταιριάζει, αλλά και με το τι παιχνίδια παίζετε και πόσες ώρες περνάτε μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή ή την τηλεόραση σας.

Οι gamers πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη την αγορά gaming καρέκλας που μεγιστοποιεί την άνεση και την απόδοσή τους. Παρόλο που υπάρχουν διαφορετικοί τύποι gaming καρέκλας, όλες έχουν σχεδιαστεί ειδικά γι’ αυτόν τον σκοπό καθώς απομακρύνουν την πίεση στη σπονδυλική στήλη και τον αυχένα, καθώς και τους πόνους στην πλάτη, ακόμα και από τα πόδια. Έτσι, ένας ανταγωνιστικός gamer συγκεντρώνεται περισσότερο στο παιχνίδι έχοντας πλεονέκτημα σε σχέση με άλλους παίκτες. Επιπλέον, μία gaming καρέκλα μπορεί να προσφέρει άνεση και εργονομία και κατά τη διάρκεια της εργασίας σας στο γραφείο. Συνεπώς, θα πρέπει να λάβετε υπόψη και άλλους παράγοντες -εκτός από το gaming- στην επιλογή του κατάλληλου για εσάς τύπου gaming καρέκλας.

PC gaming καρέκλες
Αυτός ο τύπος καρέκλας είναι παρόμοιος με τις «κανονικές» καρέκλες γραφείου που διαθέτουν βάση με τροχούς, χειρολαβή για ρύθμιση κλίσης/ύψους κ.λπ. Ο συγκεκριμένος τύπος καρέκλας είναι ο καλύτερος για PC gaming, λόγω του στυλ, των χρωμάτων και της μεγάλης πλάτης για καλύτερη στάση σώματος. Η εμφάνισή τους θυμίζει κάθισμα αυτοκινήτου αγώνων, με μεγάλη πλάτη και καμπύλη που «αγκαλιάζει» τη μέση επιτρέποντας σας να παίζετε για πολλές ώρες, χωρίς να έχετε προβλήματα. Ορισμένα μοντέλα, όπως αυτά της DXRacer και της Sparco, φέρουν μηχανισμό bucket για καλύτερη υποστήριξη του σώματος. Καλό είναι να επιλέξετε καρέκλα με προσκέφαλο που θα στηρίζει το κεφάλι και το λαιμό σας, καθώς και ειδικό μαξιλαράκι για τη μέση προσφέροντας στιγμές ανακούφισης και χαλάρωσης. 

Σε πιο προσιτή τιμή, υπάρχουν οι λεγόμενες τύπου bucket gaming καρέκλες της Arrozi (σειρές Enzo και Milano) οι οποίες διατίθενται σε πανέμορφα σχέδια που θυμίζουν κάθισμα race sport. Φυσικά, υπάρχει και η σειρά Arozzi Toreta (επίσης τύπου bucket) με εργονομικό σχεδιασμό και μεγαλύτερη πλάτη που αγκαλιάζει την πλάτη και με ρυθμιζόμενα υποβραχιόνια για περισσότερη άνεση. 

Καρέκλες Rocker
Επίσης εξαιρετικές καρέκλες για gaming - αν προτιμάτε να κάθεστε πιο κοντά στο πάτωμα, αφού δεν ενσωματώνουν βάση ή και ρόδες (απλά «κάθονται» στο πάτωμα). Ίσως να μην είναι η καλύτερη επιλογή για PC gamers, αλλά είναι εξαιρετικά άνετες. Μοιάζουν με κουνιστές καρέκλες, ωστόσο στηρίζουν ανατομικά προσφέροντας οσφυϊκή υποστήριξη για τους μυς της πλάτης σας. Τα περισσότερα μοντέλα διαθέτουν βραχίονες για τα χέρια ή και αναδιπλώνονται για εύκολη μεταφορά/αποθήκευση. Επιπλέον, πολλές καρέκλες Rocker έρχονται με ενσωματωμένα ηχεία και subwoofer, αλλά και διάφορες εξόδους και εισόδους ώστε να στέλνετε ήχο σε ακουστικά, όχι μόνο από την κονσόλα ή την τηλεόραση αλλά και από φορητά players, αν απλά θέλετε να χαλαρώσετε με λίγη μουσική. Με εξαιρετικά προσιτή τιμή, μπορείτε να αποκτήσετε καρέκλα Χ-Rocker μαζί με το εκπληκτικό gaming headset Recon 50.

Πριν προχωρήσετε στην αγορά καρέκλας Rocker, λάβετε υπόψη το ύψος και την απόσταση που βρίσκεται τοποθετημένη η τηλεόραση ή το monitor. Οι καρέκλες αυτές είναι εργονομικές και αναπαυτικές, αλλά εάν η οθόνη είναι κοντά στο κεντρικό σημείο θέασης και ψηλά (σε σχέση με την καρέκλα, η οποία τοποθετείται πιο κοντά στο πάτωμα), ίσως να αντιμετωπίσετε πόνους στον αυχένα ή και να κουράζονται τα μάτια σας – αφού η οθόνη υπερβαίνει το ύψος των ματιών. Μελετήστε προσεκτικά το χώρο σας και φροντίστε η οθόνη να είναι σε τέτοιο ύψος ώστε ο λαιμός να στέκεται όσο γίνεται πιο ίσια.

Καρέκλα racing
Ο συγκεκριμένος τύπος gaming καρέκλας έρχεται με βάση οθόνης και φέρει τιμόνι και πεντάλ. Σας δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεστε στο πιλοτήριο ενός αεροπλάνου ή ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει βραχίονες, ωστόσο τα περισσότερα μοντέλα έχουν μηχανισμό bucket για καλύτερη στήριξη και εσωτερικό μηχανισμό για ρεαλιστικό feedback.

Εάν είστε fan των παιχνιδιών racing, αλλά θέλετε μια gaming καρέκλα με φιλοσοφία αγωνιστικού bucket καθίσματος την οποία θα χρησιμοποιείτε και στο γραφείο σας, τότε σάς συστήνουμε να ρίξετε μια ματιά στις καρέκλες Sparco Respawn SG-1. Οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού γνωρίζουν καλά τι σημαίνει “Sparco” στα αξεσουάρ αυτοκινήτου, και η καρέκλα Sparco Respawn SG-1 αποτελεί ρεπλίκα του καθίσματος Sparco race προσφέροντας μοναδική αίσθηση, τόσο όταν παίζετε όσο και όταν εργάζεστε μπροστά από τον υπολογιστή σας.

Επιλέξτε ποιοτική καρέκλα
Εάν ξοδεύετε πάνω από 6 ώρες την εβδομάδα μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή, ή μπροστά από την τηλεόραση, μην πάρετε αψήφιστα τις παραπάνω συμβουλές αναζητώντας απλώς μια “οικονομική gaming καρέκλα”.

Πρόκειται για το σημαντικότερο έπιπλο του playroom σας ή του γραφείου σας. Στηρίζει το σώμα σας για πολλές ώρες καθημερινά καθώς κάθεστε, εργάζεστε, παίζετε ή ξεκουράζεστε. Επομένως είναι φανερό και πρακτικά αποδεδειγμένο ότι η αλληλεπίδραση με την καρέκλα που κάθεστε επηρεάζει καθοριστικά την αποδοτικότητά σας (σε ό,τι κι αν κάνετε) μιας και είναι προφανές ότι, όσο πιο άνετα και αναπαυτικά καθόσαστε τόσο καλύτερα αποδίδετε.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα