Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Tips για να φέρετε στα μέτρα σας το Start Menu των Windows 10

Οκτ 01 2015
Η επιστροφή του Start Menu στα Windows 10 έφερε ανακούφιση στους χρήστες των Windows. Τι θα λέγατε όμως να το «πειράζαμε» λίγο για να το κάνουμε ακριβώς όπως μας αρέσει;
Tips για να φέρετε στα μέτρα σας το Start Menu των Windows 10
Μέτα την έντονη διαμαρτυρία των χρηστών των Windows 8.0 για την εξαφάνιση του Start Menu, η Microsoft επανέφερε το πλήκτρο Start στα Windows 8.1 και επανασχεδίασε τη λειτουργικότητα της… κάτω αριστερής γωνίας στα Windows 10. Το πλήκτρο Start είναι εκεί και μαζί του έφερε ένα ανανεωμένο Start Menu που ενσωματώνει δεξιά του τα πλακίδια που γνωρίσαμε στα Windows 8. Τα πάντα είναι οργανωμένα και προσεγμένα, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείτε να τα «πειράξετε» για να τα κάνετε ακριβώς όπως σας αρέσουν και σας βολεύουν. Ας κάνουμε λοιπόν μια βουτιά εκεί, κάτω αριστερά, στο Start Menu, για να εξερευνήσουμε τους θησαυρούς του.

Αλλάξτε το χρώμα του Start Menu


Το Start Menu είναι ρυθμισμένο εξ’ ορισμού να «δανείζεται» για τα πλακίδιά του κάποιο χρωματικό τόνο του background ώστε να δημιουργείται μια ομοιομορφία σε όλη την επιφάνεια ακόμα κι όταν το μενού είναι ανοιχτό. Αυτό μπορείτε να το αλλάξετε και να επιβάλλετε το χρώμα της αρεσκείας σας μεταβαίνοντας στο Settings > Personalization > Colors. Αλλάζοντας την πρώτη επιλογή σε Off, εμφανίζεται ένας πίνακας χρωμάτων για να επιλέξετε αυτό που θέλετε. Η αλλαγή, εκτός από τα πλακίδια του Start Menu, επηρεάζει ελαφρά και τα παράθυρα των Windows.

Επειδή είναι πολύ πιθανό να υπάρχει μια «ασυμφωνία» μεταξύ του χρώματος που επιλέξατε για τα πλακίδια και του background του Start Menu, καλό θα είναι να εφαρμόσετε το χρώμα σε όλο το μενού. Για να γίνει αυτό, αλλάξτε τη δεύτερη επιλογή σε On (επηρεάζονται επίσης η γραμμή εργασίας και το κέντρο ενεργειών). Η τρίτη επιλογή του παραθύρου ρυθμίζει απλά αν θα υπάρχει διαφάνεια στο background του Start Menu.


Προσθαφαιρέστε πλακίδια


Φυσικά, δε χρειάζεται να μείνετε για πάντα με τα πλακίδια που έβαλαν τα Windows 10 στο Start Menu όταν κάνατε την αναβάθμιση του λειτουργικού. Μπορείτε να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε όποια θέλετε, να τα μεγαλώσετε ή να μικρύνετε και να τα «ζωντανέψετε» ώστε να δείχνουν περιεχόμενο από την εφαρμογή. Αρχικά, πατήστε το πλήκτρο Start και επιλέξτε All Apps από το μενού δεξιά. Από την αλφαβητική λίστα με όλες τις εφαρμογές, εντοπίστε αυτή που θέλετε να προσθέσετε με πλακίδιο, κάντε δεξί κλικ πάνω της και επιλέξτε Pin to Start. Αντίστοιχα, αν θέλετε να αφαιρέσετε ένα πλακίδιο από το Start Menu, κάντε δεξί κλικ πάνω του και επιλέξτε Unpin from Start.

Οι δυνατότητες που έχετε στη διάθεσή σας όταν κάνετε δεξί κλικ πάνω σε ένα πλακίδιο δεν περιορίζονται μόνο στην επιλογή αφαίρεσής του. Μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθός του σε μικρό, μεσαίο, ευρύ ή μεγάλο, αλλά και να «ζωντανέψετε» το πλακίδιο ώστε να εμφανίζει περιεχόμενο από την εφαρμογή. Για παράδειγμα, η εφαρμογή του Καιρού δείχνει τη θερμοκρασία στην περιοχή σας, ενώ η εφαρμογή του e-mail τον αποστολέα και το θέμα του πιο πρόσφατου μηνύματος.


Αλλάξτε το μέγεθος της περιοχής πλακιδίων


Το μέγεθος του Start Menu μπορεί να αλλαχτεί εύκολα, όπως ενός παραθύρου, μετακινώντας το δείκτη στο δεξί ή το πάνω άκρο. Όταν αλλάξει η μορφή του δείκτη, κάνετε drag n’ drop για να ορίσετε το νέο μέγεθος. Αν θέλετε να μικρύνετε το Start Menu σε πλάτος περισσότερο από το αρχικό του, ώστε να εμφανίζεται μόνο η λίστα εφαρμογών χωρίς τα πλακίδια, θα πρέπει να αφαιρέσετε τα πλακίδια ένα-ένα και μετά να μικρύνετε το μέγεθος του μενού με τον τρόπο που αναφέραμε αρχικά.

Αν θέλετε, μπορείτε να κάνετε το Start Menu να ανοίγει σε πλήρη οθόνη κάνοντας μια απλή ρύθμιση. Μεταβείτε στο Settings > Personalization > Start και αλλάξτε την επιλογή Use Start full screen σε On.


Αποκτήστε άμεση πρόσβαση σε συγκεκριμένους φακέλους


Εξ’ ορισμού, το πάνω μέρος της λίστας εφαρμογών του Start Menu περιλαμβάνει τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε περισσότερο ή αυτές που εγκαταστήσατε πρόσφατα. Αν δε τις χρειάζεστε να εμφανίζονται εκεί, μπορείτε να μεγαλώσετε τη λίστα στο κάτω μέρος (All apps, Power, Settings, File Explorer) προσθέτοντας συγκεκριμένους φακέλους, όπως Documents, Downloads, Music, Pictures, Videos, κ.ά. (φυσικά, μπορείτε να αφήσετε και την επάνω λίστα να εμφανίζεται). Μεταβείτε στο Settings > Personalization > Start, ρυθμίστε ανάλογα τις δύο πρώτες επιλογές (Show most used apps, Show recently added apps) και επιλέξτε Choose which folders appear on Start. Από τη λίστα που εμφανίζεται, επιλέξτε τους φακέλους που θέλετε να εμφανίζονται στην κάτω λίστα.


Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα