Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Βελτιώστε την απόδοση των Windows 10 – Μέρος 1ο: 4 απλά tips

Οκτ 13 2015
Ta Windows 10 έχουν φέρει πολλά και νέα χαρακτηριστικά για να προσφέρουν μια καλύτερη εμπειρία, αλλά γιατί να χάνετε επιδόσεις για κάποια από αυτά που δεν χρειάζεστε;
Βελτιώστε την απόδοση των Windows 10 – Μέρος 1ο: 4 απλά tips
Τα Windows 10, με τις εξ’ ορισμού ρυθμίσεις τους, στοχεύουν στη βέλτιστη εμπειρία του χρήστη, οπότε έρχονται με τα περισσότερα χαρακτηριστικά τους ενεργοποιημένα. Φυσικά και αυτά τα χαρακτηριστικά είναι χρήσιμα, αλλά υπάρχουν και κάποια, ανάλογα με το χρήστη, που δεν είναι απαραίτητα και μπορούν να απενεργοποιηθούν. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, η απενεργοποίησή τους έχει σημαντικό αντίκτυπο στις επιδόσεις του συστήματος. Ειδικά αν το σύστημά σας δεν είναι σύγχρονο και ισχυρό, η βελτίωση αυτή των επιδόσεων μπορεί να είναι απαραίτητη για την ομαλή συμβίωσή σας με τη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος.

Στο πρώτο μέρος των tips για τη βελτίωση της απόδοσης εξετάζουμε τις πιο απλές και άμεσες ενέργειες που μπορείτε να κάνετε ώστε να κερδίσετε λίγη από την ισχύ που χάνεται σε χαρακτηριστικά που ίσως δε χρειάζεστε. Φυσικά, το αν θα ακολουθήσετε κάποιο από τα tips, εξαρτάται από το θέλετε οι ίδιοι τα Windows σας…

1. Απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις


Τα Windows, στη νέα έκδοσή τους, διαθέτουν πλέον κέντρο ειδοποιήσεων αντίστοιχο με αυτό που γνωρίσαμε στις συσκευές iOS και Android. Προφανώς, αυτή η δυνατότητα των Windows να ελέγχουν συχνά πολλές εφαρμογές για εξελίξεις που τις αφορούν (π.χ. ένας φίλος ανέφερε το όνομά σας στο Facebook), όσο βολική κι αν είναι, δεν παύει να απασχολεί το σύστημα και να αντλεί μέρος της δύναμής του. Μάλιστα, στην περίπτωση των laptop που λειτουργούν με μπαταρία αυξάνουν την κατανάλωση ενέργειας μειώνοντας την αυτονομία τους, όπως ακριβώς στις φορητές συσκευές iOS και Android.

Μία πιθανή λύση είναι να απενεργοποιήσετε εντελώς τις ειδοποιήσεις, ωστόσο αυτό μπορεί να σας στερήσει κάποια μηνύματα που θα είχαν ιδιαίτερη αξία αν τα βλέπατε άμεσα, όπως π.χ. ένα e-mail που αφορά στην εργασία σας. Ευτυχώς, τα Windows 10 σας δίνουν τη δυνατότητα να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις ανά εφαρμογή ώστε να διατηρήσετε μόνο αυτές που είναι σημαντικές για σας. Αρχικά, μεταβείτε στο Settings > System > Notifications & actions και, αν θέλετε να απενεργοποιήσετε εντελώς τις ειδοποιήσεις, επιλέξτε Off στη ρύθμιση Show app notifications. Αν όμως θέλετε να διατηρήσετε μόνο τις εφαρμογές των οποίων οι ειδοποιήσεις σας ενδιαφέρουν, αφήστε αυτή τη ρύθμιση στο On, μεταβείτε πιο κάτω στο παράθυρο και στην ενότητα Show notifications from these apps επιλέξτε τις εφαρμογές αυτές.

2. Απενεργοποιήστε την εμφάνιση των tips


Για να σας βοηθήσουν να εξοικειωθείτε μαζί τους ταχύτερα, τα Windows 10 εμφανίζουν tips και άλλες πληροφορίες για διάφορα θέματα. Αν και φαίνεται ως κάτι το άκακο, το χαρακτηριστικό αυτό κάνει μεγάλη χρήση του επεξεργαστή και της μνήμης, γεγονός που καθυστερεί το σύστημα και, σε πολλές περιπτώσεις, ανεβάζει τις στροφές του ανεμιστήρα.

Για να απενεργοποιήσετε την εμφάνιση των tips μεταβείτε στο Settings > System > Notifications & actions και θέστε τον διακόπτη Show me tips about Windows σε Off.

3. Απενεργοποιήστε τη δυναμική προσαρμογή χρώματος


Με σκοπό την καλύτερη δυνατή οπτική εμπειρία, τα Windows 10 προσαρμόζουν αυτόματα το χρώμα του πλαισίου των παραθύρων και της γραμμής εργασιών σύμφωνα με το wallpaper της επιφάνειας εργασίας. Για κάποιο άγνωστο λόγο, αν και πολλοί το αναφέρουν ως bug, όταν ενεργοποιηθεί το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, προκαλεί εκτεταμένη χρήση του επεξεργαστή με αποτέλεσμα τη μείωση των συνολικών επιδόσεων.

Αν αντιληφθείτε ότι ο υπολογιστής σας λειτουργεί πιο αργά, καλό θα είναι να δοκιμάσετε να απενεργοποιήσετε το χαρακτηριστικό αυτό. Μεταβείτε στο Settings > Personalization > Colors και θέστε τον διακόπτη Automatically pick an accent color from my background σε Off.

4. Ελέγξτε τις εφαρμογές που εκκινούν μαζί με τα Windows


Πρόκειται για ένα βασικό tip που έχουμε τονίσει πολλές φορές, ισχύει για όλες τις εκδόσεις των Windows και επηρεάζει σημαντικά τις επιδόσεις του συστήματος. Πολλές εφαρμογές εκκινούν μαζί με τα Windows καταναλώνοντας σημαντικούς πόρους του υπολογιστή και προκαλώντας την επιβράδυνση κάθε λειτουργίας του. Κάποιες από αυτές είναι χρήσιμες, αλλά υπάρχουν και πολλές που θεωρούν τον εαυτό τους σημαντικό χωρίς να είναι και καλό είναι να απομακρύνονται.

Τα Windows 10 απλοποίησαν τη διαχείριση των εφαρμογών που εκκινούν μαζί με τα Windows τοποθετώντας στον Task Manager (Διαχείριση Εργασιών) (εκκινεί με [Ctrl]+[Alt]+[Del]) ένα επιπλέον tab με την ονομασία Startup. Από τη δεξιά στήλη μπορείτε να δείτε την επίδραση που έχει η εφαρμογή στο σύστημά σας. Σιγουρευτείτε λοιπόν ότι δε χρειάζεστε κάποια από αυτές, επιλέξτε τη και στη συνέχεια, πατήστε Disable στο κάτω δεξί μέρος του παραθύρου.


Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα