Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

iWork: Το Office της Apple, ειδικά για Mac και iOS

Οκτ 11 2016
Αν εργάζεσαι με αρχεία του MS Office και σε ανησυχεί η μετάβαση από Windows PC σε Mac, το iWork προσφέρει πλήρη συμβατότητα και πολλά ακόμα.
iWork: Το Office της Apple, ειδικά για Mac και iOS
Ένα από τα προαιώνια (που λέει ο λόγος) ερωτηματικά για οποιονδήποτε σκέφτεται να κάνει άλμα από Windows σε Mac είναι το αν θα έχει διαθέσιμο το Microsoft Office σε κάποια μορφή για να μπορεί να κάνει τη δουλειά του ή, έστω, να έχει κάτι εξ ορισμού γνώριμο, κάτι το οποίο έχει συνηθίσει να χρησιμοποιεί. Η απορία αυτή επεκτάθηκε σε χρήστες iOS όσο οι συσκευές τους εξελίσσονταν και κατάφερναν να αναλάβουν όλο και περισσότερα από τα καθημερινά καθήκοντα. Ακόμη και οι παλιοί χρήστες Mac θα θυμούνται εποχές που το Office δεν ήταν δεδομένο, οι εναλλακτικές δεν προσέφεραν την καλύτερη δυνατή συμβατότητα και πάει λέγοντας.


Τρεις εφαρμογές για τις οποίες δεν γίνεται συχνά ντόρος, αλλά αυτές εξακολουθούν και λύνουν χέρια.

Οι εποχές αλλάζουν όμως, και η Apple προσφέρει χωρίς καμία χρέωση τις εφαρμογές της “σουίτας” iWork, αρκεί να αγοραστεί μια φορά κάποιος υπολογιστής Mac ή/και συσκευή iOS. Βέβαια, δύσκολα θα ακούσει κάποιος το όνομα “iWork” αφού έχει μείνει περισσότερο από συνήθεια. Κάποτε οι εφαρμογές Pages, Numbers και Keynote προσφέρονταν ως “πακέτο”, ενώ τώρα διατίθενται δωρεάν όπως είπαμε παραπάνω, αλλά ως μεμονωμένες εφαρμογές για Mac και iOS. Τι είναι οι εφαρμογές αυτές όμως;

Pages
Το Pages είναι το αντίστοιχο του Microsoft Word. Ανοίγει αρχεία του Word, εξάγει σε τέτοια μορφή αν χρειαστεί, έχει βέβαια και το δικό του τύπο αρχείου, ενώ μπορεί να μετατρέψει έγγραφα και σε PDF. Χρησιμοποιείται ως επεξεργαστής κειμένου μεν, αλλά κρύβει πολλές αρετές και στη σελιδοποίηση, από την οποία και ξεκίνησε πριν χρόνια. Στη σελιδοποίηση δε, έχει εξαιρετική φήμη. Είναι τόσο φιλικό, όσο και αποτελεσματικό πρόγραμμα.

Numbers
Εδώ έχουμε το αντίστοιχο του Excel. Είναι συμβατό με αρχεία Excel, εξάγει σε τέτοια μορφή και, όπως και το Pages, έχει και το δικό του τύπο αρχείου. Κάνει τα πάντα πλην ορισμένων, εξεζητημένων κυρίως, λειτουργιών, με πιο απλό και φιλικό τρόπο, κάτι που θα εκτιμήσουν όσοι χρησιμοποιούν χρόνια το Microsoft Excel και γνωρίζουν ότι δεν έχουν ανάγκη πολλά από αυτά που προσφέρει. Για όλους αυτούς που θα προτιμούσαν κάτι που να κάνει τη ζωή τους πιο εύκολη σε καθημερινή βάση, το Numbers είναι ιδανικό.


Οι εκδόσεις των εφαρμογών αυτών για iCloud διατίθενται, μαζί με 1GB αποθηκευτικού χώρου στο iCloud, σε όλους, ανεξαιρέτως.

Keynote
Το Keynote δεν είναι απλά το ανάλογο του PowerPoint, αλλά πραγματική εναλλακτική, ακόμη και σε επαγγελματικό επίπεδο. Η φιλικότητά του, οι δυνατότητές του όπως εκείνη που ρυθμίζει αυτόματα το animation στοιχείων, αρκεί να ορίσει σημείο εκκίνησης και “τερματισμού” ο χρήστης, είναι μόνο λίγα στοιχεία που το κάνουν ιδιαίτερα συμπαθητικό για όλους εκείνους που αναρωτιούνται χρόνια αν υπάρχει τρόπος να αφήσουν το PowerPoint πραγματικά πίσω τους.

iWork for iCloud
Και οι τρεις εφαρμογές διατίθενται στο iCloud.com, δωρεάν για όλους μάλιστα, χωρίς να χρειάζεται κάποια αρχική αγορά hardware. Σε αντίθεση με άλλες ανάλογες προτάσεις, οι online εκδόσεις των τριών αυτών εφαρμογών κάνουν σχεδόν ό,τι και οι κανονικές εφαρμογές για macOS και iOS, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά τη σιγουριά ότι μπορεί να γίνει σοβαρή δουλειά ακόμη και σε web browser, ακόμη και μακριά από τη συσκευή iOS ή τον υπολογιστή Mac που χρησιμοποιείται συνήθως.

Συγχρονισμός
Ό,τι αλλαγή, όποια δημιουργία και να ξεκινήσει, συνεχιστεί κ.λπ., όποια έκδοση και αν χρησιμοποιεί κανείς (iCloud, macOS, iOS), αποθηκεύεται αυτόματα και συγχρονίζεται και στις λοιπές εκδόσεις. Χωρίς καμία ανησυχία, πλήρως αξιόπιστα. Πράγματα δεδομένα για το “πακέτο” iWork.
Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα