Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Μουσική παντού, διά χειρός Apple

Οκτ 04 2016
Το iOS μπορεί να είναι το κλειδί για όλες τις μουσικές μας ανάγκες, σε κάθε πιθανό σενάριο. Είναι η νέα καρδιά των μουσικών εξορμήσεων, με παρέα ή χωρίς.
Μουσική παντού, διά χειρός Apple
Κάποτε η μουσική συλλογή του καθενός ήταν σε δισκοθήκη. Σε βινύλιο ή σε οπτικό δίσκο του ενός ή του άλλου είδους, τα ράφια γέμιζαν και αναλάμβανε μια συσκευή για την αναπαραγωγή της μουσικής. Σε ένα χώρο φυσικά. Για οπουδήποτε αλλού χρειαζόταν διαφορετικό ουσιαστικά ηχοσύστημα ή ειδική εγκατάσταση.

Τώρα η μουσική είναι παντού. Πρωτίστως μαζί μας, στην τσέπη μας, σε iPhone και iPod Touch, στην τσάντα, δηλαδή σε iPad, είτε διαθέσιμη για streaming είτε σε αρχεία της συσκευής. Σε Mac (ή και PC), όπου ο αποθηκευτικός χώρος είναι συγκριτικά άπλετος είναι σχεδόν σίγουρο ότι χωρά ολόκληρη η συλλογή, μαζί με τα κωδικοποιημένα CD, σε ασυμπίεστα αρχεία με μηδενικές ποιοτικές απώλειες ή συμπιεσμένα σε μορφή mp3 και, στο καλό σενάριο, AAC σαν και αυτά που διατίθενται μέσω iTunes και τα πηγαίνουν λίγο καλύτερα στο θέμα του ήχου. Δηλαδή, η συλλογή είναι παντού, υπάρχει παντού μια πηγή ήχου και πάντα όλα είναι στο χέρι μας. Αυτό που μένει είναι να ρυθμίζουμε τι παίζεται πού και πώς. Κάτι που γίνεται μέσω της εφαρμογής Music/Μουσική σε iOS αλλά και του iTunes σε Mac και PC.Ένα swipe και ένα άγγιγμα στο Control Center αρκεί για να στείλουμε μουσική όπου θέλουμε και μπορούμε.

AirPlay
Αρκεί ένα ασύρματο ηχείο. Είναι βέβαιο ότι σε όλα τα ποιοτικά ασύρματα ηχεία θα βρείτε υποστήριξη Bluetooth, ενώ από μια τιμή και πάνω είναι δεδομένη ουσιαστικά και η υποστήριξη AirPlay. Πρόκειται για τεχνολογία της Apple που ενσωματώνεται σε ηχεία, ηχοσυστήματα, ακόμη και ενισχυτές αξιώσεων, και επιτρέπει την ασύρματη μετάδοση, μεταξύ συσκευών, με τη διαμεσολάβηση (ή και όχι) του τοπικού ασύρματου δικτύου, μουσικής.

Τι σημαίνει αυτό;
Ένα ασύρματο ηχείο στην κουζίνα, ένα στο σαλόνι, ένα στο όποιο δωμάτιο και από το iTunes (ή εφαρμογές σε iOS) μπορούμε να “στείλουμε” μουσική σε διαφορετικούς χώρους. Διαφορετικοί χώροι μπορούν να γεμίσουν με διαφορετική μουσική, ενώ, διαφορετικά, μπορεί να παιχτεί παντού η ίδια και συγχρονισμένα μάλιστα. Άλλοτε για διαφορετικά γούστα, άλλοτε για πάρτι ώστε να ακούγεται παντού η μουσική.Από το iTunes ελέγχεται κάθε “τερματικό” AirPlay, ακόμη και ως προς τη στάθμη του καθενός.

AirTunes
Κάτι που σπανίως θυμάται κανείς είναι το AirPort Express και η λειτουργία AirTunes. Είναι σαν το AirPlay, αλλά μόνο για ήχο. Το AirPort Express έχει έξοδο ήχου που μπορεί να κατευθυνθεί ακόμη και σε παλιά ηχοσυστήματα που δεν υποστηρίζουν ασύρματη μετάδοση, πόσο μάλλον AirPlay. Αποτελεί μια λύση όταν δεν είναι πρακτική η αγορά νέου εξοπλισμού, πόσο μάλλον όταν o παλιός εξοπλισμός εξακολουθεί να λειτουργεί και να δίνει ποιοτικό και αξιόπιστο αποτέλεσμα. Ένα απλό καλώδιο jack και φτάνει η μουσική σε όποιο ηχοσύστημα έχει απλή είσοδο για μικρόφωνο/auxiliary κ.λπ.

Έλεγχος
Είτε προτιμήσουμε το iTunes, είτε την εφαρμογή Music/Μουσική στο iOS, είναι εύκολο να στείλουμε όποιον ήχο θέλουμε εκεί που θέλουμε, την ώρα που θέλουμε. Υπάρχουν άνθρωποι που φροντίζουν για την (μουσική) κάλυψη ολόκληρου επαγγελματικού χώρου με ένα iPad. Είναι εύκολο να ελεγχθεί η λίστα αναπαραγωγής, η εναλλαγή κομματιών, τι ακούγεται που. Κάποτε θα χρειαζόταν ειδική εγκατάσταση, με πολλά μέτρα καλωδίωσης, ένα ή περισσότερα ηχοσυστήματα, έναν ή περισσότερους ενισχυτές. Και εννοείται ότι η διαχείριση της ίδιας της μουσικής δεν απαιτεί χρήματα.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα