Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Κοινή χρήση πληκτρολογίου και ποντικιού μεταξύ δύο υπολογιστών

Οκτ 06 2017
Δείτε πώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πληκτρολόγιο και ποντίκι σε δύο (έως τέσσερις) υπολογιστές με λειτουργικό Windows 10.
Κοινή χρήση πληκτρολογίου και ποντικιού μεταξύ δύο υπολογιστών
Η εργασία χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα περισσότερους από έναν υπολογιστές δεν είναι τόσο ασυνήθιστη. Για παράδειγμα, σε επαγγέλματα που ασχολούνται με την επεξεργασία εικόνας και βίντεο, η ταυτόχρονη χρήση πολλαπλών συστημάτων είναι πολλές φορές απαραίτητη. Είναι όμως κουραστικό να αλλάζετε συνέχεια πληκτρολόγιο και ποντίκι όταν μετακινήστε μεταξύ δύο υπολογιστών - πόσο μάλλον όταν πρόκειται για πάνω από δύο συστήματα.

Υπάρχει τρόπος να διευκολύνετε την εργασία σας, χωρίς να μπλέκετε με επιπλέον καλώδια και συσκευές, χρησιμοποιώντας ένα πληκτρολόγιο και ένα ποντίκι σε περισσότερους του ενός υπολογιστές (έως τέσσερις) με λειτουργικό Windows 10 μέσω ενός απλού προγράμματος. Να σημειώσουμε ότι ο παρακάτω οδηγός προϋποθέτει ότι όλοι οι υπολογιστές βρίσκονται στο ίδιο δίκτυο.

Εγκατάσταση του προγράμματος Mouse without Borders
Για να χρησιμοποιήσουμε ένα πληκτρολόγιο και ένα ποντίκι μεταξύ δύο υπολογιστών με λειτουργικό Windows 10, θα αξιοποιήσουμε το επίσημο λογισμικό της Microsoft που ονομάζεται Mouse without Borders και το οποίο ανήκει στην κατηγορία εργαλείων του Microsoft Garage (δοκιμαστικά προγράμματα της Microsoft). Κατεβάστε το από εδώ (πατώντας το κουμπί [Download]) και εγκαταστήστε το και στους δύο υπολογιστές. Πατήστε [εκτέλεση] και ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη.

Βασικές ρυθμίσεις


Μετά την εγκατάσταση, αναζητήστε το πρόγραμμα “Mouse without Borders” στο μενού «Έναρξη» στον πρώτο υπολογιστή και ανοίξτε το. Κατόπιν επιλέξτε την επιλογή [ΝΟ]. Η παραπάνω ενέργεια θα σας εμφανίσει έναν κώδικα ασφαλείας μαζί με τον υπολογιστή σας. Θα το χρειαστείτε για το επόμενο βήμα. Στο δεύτερο υπολογιστή εκκινήστε το ίδιο πρόγραμμα και επιλέξτε την επιλογή [YES]. Στη συνέχεια πληκτρολογήστε τον κωδικό ασφαλείας και το όνομα του υπολογιστή που εμφανίζεται στο πρώτο σύστημα και κάντε κλικ στο κουμπί [Link] (Σύνδεση) για να συνεχίσετε.

Αν η σύνδεση είναι επιτυχής, το πρόγραμμα θα σας ενημερώσει και στις δύο οθόνες υπολογιστών. Απλά κάντε κλικ στο κουμπί [Next] και στους δύο υπολογιστές για να συνεχίσετε. Έπειτα, κάντε κλικ στο κουμπί [Done] για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία εγκατάστασης.

Από εδώ και στο εξής μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο πληκτρολόγιο και ποντίκι και στους δύο υπολογιστές. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να μετακινήσετε το ποντίκι σας στην οθόνη του δεύτερου υπολογιστή: μπορείτε να κάνετε αντιγραφή από τον έναν και επικόλληση στον άλλον (υπολογιστή), καθώς και να μεταφέρετε αρχεία και φακέλους, απλώς με drag-and-drop.Μετά την εγκατάσταση
Από προεπιλογή, η εναλλαγή μεταξύ υπολογιστών γίνεται από αριστερά προς τα δεξιά, που σημαίνει ότι, για να μεταβείτε στον δεύτερο υπολογιστή, πρέπει να μετακινήσετε τον κέρσορα στο δεξί άκρο της οθόνης. Εάν ο δεύτερος υπολογιστής σας βρίσκεται στην αριστερή πλευρά, μπορείτε απλά να μεταφέρετε και να αποθέσετε (drag-and-drop) τη διάταξη της οθόνης ώστε να ταιριάζει με τη διάταξη των υπολογιστών σας.Αν οι υπολογιστές είναι τοποθετημένοι σε δύο σειρές, που σημαίνει το ένα σύστημα πάνω στο άλλο, επιλέξτε το πλαίσιο ελέγχου [Two Rows]. Αυτή η επιλογή αλλάζει τη διάταξη έτσι ώστε να μπορείτε να την ταιριάξετε με την πραγματική φυσική διάταξη των συστημάτων σας.Να σημειώσουμε ότι το Mouse without Borders είναι άριστα προ-ρυθμισμένο, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να αλλάξετε οποιαδήποτε ρύθμιση, εκτός αν γνωρίζετε τι κάνετε. Αν θέλετε να αλλάξετε κάποια ρύθμιση, μπορείτε να μεταβείτε στην καρτέλα [Οther Options] στο κύριο παράθυρο. Εάν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις εμφανιζόμενες συντομεύσεις πληκτρολογίου για την εκτέλεση γρήγορων εργασιών. Αυτές οι γρήγορες εργασίες περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη μετακίνηση μεταξύ συστημάτων, το ταυτόχρονο κλείδωμα όλων των συστημάτων, τη λήψη στιγμιότυπων οθόνης των συνδεδεμένων συστημάτων κ.λπ.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα