Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

10 tips για να βάλετε σε τάξη τα καλώδιά σας (Μέρος 2ο)

Σεπ 25 2015
Η τακτοποίηση και οργάνωση των καλωδίων, πέρα από τη βελτίωση της αισθητικής, μπορεί να συμβάλλει και στην ασφάλεια όσων κινούνται στο χώρο.
10 tips για να βάλετε σε τάξη τα καλώδιά σας (Μέρος 2ο)
Η οργάνωση και τακτοποίηση των καλωδίων είναι σημαντική για πολλούς λόγους. Πέρα από την αισθητική βελτίωση του χώρου, τα τακτοποιημένα καλώδια βοηθούν στην αποφυγή ατυχημάτων και διευκολύνουν τη λύση τεχνικών προβλημάτων αν παρουσιαστούν. Ευτυχώς, οι λύσεις που υπάρχουν στην αγορά είναι πάρα πολλές. Από τους δέτες και τα βέλκρο που είδαμε στο πρώτο μέρος του άρθρου, μέχρι τα κανάλια και τις ράγες γραφείου, θα βρείτε αμέτρητα είδη για να τα τακτοποιήσετε και να τα κρύψετε. Και αν κάποια πράγματα δε μπορείτε να τα κάνετε εσείς, υπάρχουν πάντα και οι ειδικοί.

6. Διαχώρισε τα καλώδια τροφοδοσίας από τα υπόλοιπα


Οι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να διαχωρίζονται τα καλώδια τροφοδοσίας από τα υπόλοιπα – κυρίως από τα καλώδια εικόνας και ήχου – δεν είναι αισθητικοί. Τα καλώδια σήματος, όπως αυτά που μεταφέρουν εικόνα και ήχο, είναι ευαίσθητα στις παρεμβολές που δημιουργούν το ρεύμα των 50Hz του εξοπλισμού σας. Φυσικά, το πρόβλημα αυτό είναι πολύ μικρότερο αν χρησιμοποιείτε ειδικά ακριβά καλώδια για το σήμα που διαθέτουν θωράκιση, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι υπαρκτό. Μπορεί να μην είναι τόσο σοβαρό στους υπολογιστές, αλλά στον εξοπλισμό εικόνας και ήχου – ειδικά σε επίπεδο hi-end – σίγουρα είναι.

7. Μάζεψέ τα στο κανάλι!


Τα κανάλια και οι ειδικές ράγες γραφείου αποτελούν εξαιρετικές λύσεις τακτοποίησης καλωδίων. Αν και τα κανάλια χρησιμοποιούνται κυρίως σε εταιρείες και γραφεία, μπορούν να δώσουν λύσεις ακόμα και στο χώρο του οικιακού γραφείου όταν θα πρέπει να οδηγήσουμε καλώδια σε μεγάλες αποστάσεις. Η απλή τοποθέτηση καναλιών είναι πανεύκολη και μπορεί να γίνει από τον καθένα. Αν «πιάνουν τα χέρια σας» μπορείτε να προσθέσετε σε αυτά πρίζες ρεύματος, δικτύου και τηλεφώνου, αλλιώς μπορεί να το κάνει κάποιος ηλεκτρολόγος. Αν δε θεωρείτε απαραίτητα τα κανάλια, τις ράγες γραφείου σίγουρα θα τις χρειαστείτε. Πρόκειται για λύσεις, κυρίως υπό τη μορφή καναλιών, που τοποθετούνται στο πίσω μέρος ή κάτω από τη οριζόντια επιφάνεια του γραφείου και τα καλώδια περνάνε μέσα από αυτά. Μαζί με αυτά, στην αγορά θα βρείτε και αρκετές λύσεις για να τακτοποιήσετε καλώδια που βρίσκονται στην επιφάνεια του γραφείου όπως ειδικά κουτιά, stand βυσμάτων, κ.ο.κ.

8. Φρόντισε για την εύκολη πρόσβαση στις θύρες


Ειδικά στην περίπτωση που ξεφεύγετε από τα όρια του απλού χρήστη, φροντίστε να μπορείτε να έχετε εύκολη πρόσβαση στο πίσω μέρος του εξοπλισμού σας. Αν πρόκειται να αγοράσετε κάποιο έπιπλο για να «στεγάσετε» τον εξοπλισμό σας, εξετάστε αν τα καλώδια μπορούν να «φύγουν» εύκολα από αυτό και α μπορείτε να επέμβετε στις θύρες των συσκευών σας. Τα έπιπλα με ροδάκια που δεν έχουν «πλάτη» διευκολύνουν σε όλα αυτά.

9. Κρύψτε τα στον τοίχο


Πρόκειται για τη λύση που παράγει το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα και χρησιμοποιείται στον εξοπλισμό εικόνας και ήχου. Στην περίπτωση αυτή, ειδικοί τεχνικοί κατασκευάζουν ένα ν πρόσθετο τοίχο από γυψοσανίδα και τα καλώδια περνούν ανάμεσα σε αυτόν και στον κανονικό τοίχο. Η λύση αυτή έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Όπως αναφέραμε, το αισθητικό αποτέλεσμα είναι το καλύτερο δυνατό, αλλά θα πρέπει να έχετε κατασταλάξει για τη θέση του εξοπλισμού και κυρίως της τηλεόρασης. Θα πρέπει να προβλεφθεί κάποιος τρόπος για την εύκολη αντικατάσταση ενός καλωδίου σε περίπτωση που αλλάξετε κάποια συσκευή και απαιτεί αναβάθμισή του. Για παράδειγμα, οι τεχνολογίες στα καλώδια HDMI αλλάζουν αρκετά συχνά. Κάποιες εταιρίες, όπως η Samsung, προσφέρουν μια πολύ καλή λύση μεταφέροντας τις θύρες εικόνας και ήχου σε μια ξεχωριστή συσκευή η οποία τοποθετείται κοντά στις άλλες συσκευές (Blu-Ray player, ενισχυτή) και υπάρχει μόνο ένα καλώδιο που συνδέεται με την τηλεόραση. Η Samsung ονομάζει αυτό το «κουτί» One Connect.

10. Πάμε… ασύρματα


Αν δεν σας ικανοποιούν οι λύσεις που υπάρχουν για την τακτοποίηση των καλωδίων, υπάρχει πάντα και ο… ασύρματος τρόπος. Εκμεταλλευτείτε τις δυνατότητες που σας προσφέρουν το Wi-Fi και το Bluetooth και αναζητήστε προϊόντα που μπορούν να μετατρέψουν μια ενσύρματη σύνδεση σε ασύρματη. Θα εκπλαγείτε αν δείτε πόσα προϊόντα υπάρχουν, πόσο εύκολα μπορούν να σας απαλλάξουν από τα καλώδια και, σε πολλές περιπτώσεις, από το χαμηλό κόστος τους.


Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα