Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Cubot S200, S222, X9

Σεπ 15 2015
Τα Cubot smartphones κάνουν την εμφάνισή τους στο you.gr και εντυπωσιάζουν με τα εκπληκτικά χαρακτηριστικά και την προσιτή τιμή τους.
Cubot S200, S222, X9
Τα τελευταία χρόνια μια μικρή ομάδα κατασκευαστών από την Κίνα, μεταξύ αυτών και η Cubot, έχουν βαλθεί να κατακτήσουν τον κόσμο βασισμένοι όχι μόνο στην προσιτή τιμή, αλλά και στα εκπληκτικά χαρακτηριστικά των συσκευών τους. Ποιότητα, επιδόσεις και σχεδίαση ξεφεύγουν πολύ από αυτά που είχαμε συνηθίσει να συμπεραίνουμε όταν βλέπαμε το «Made in China» (ή το πιο πρόσφατο «Made in PRC») και να συναγωνίζονται γνωστούς διεθνείς κατασκευαστές. Η Cubot αποτελεί σίγουρα μία από αυτές τις κατασκευάστριες εταιρείες και η πρόσφατη «προσγείωσή» της στο you.gr με τρία μοντέλα smartphones επιβεβαιώνει τα προαναφερόμενα.Το S200, όπως και το Χ9, διαθέτουν οθόνη με διαγώνιο 5 ιντσών και ανάλυση 1280x720, με αποτέλεσμα η πυκνότητα των pixels να φτάνει τα 294ppi.

Τα smartphones της εταιρείας που θα μας απασχολήσουν είναι τρία: το S200, το S222 και το X9. Και οι τρεις συσκευές ανήκουν στην κατηγορία των τηλεφώνων με οθόνη 5-5,5 ιντσών, με τα S200 και S222 να ενσωματώνουν τετραπύρηνους επεξεργαστές, ενώ το X9 οκταπύρηνο. Ωστόσο, παρά την υπεροχή του X9 στην επεξεργαστική ισχύ, μη βιαστείτε να βγάλετε εύκολα συμπεράσματα, καθώς κάθε μία συσκευή διαθέτει το δικό της «οπλοστάσιο» για να σας προσελκύσει.

Ξεκινώντας την περιήγησή μας από την οθόνη, τα S200 και Χ9 με διαγώνιο 5 ιντσών φέρνουν το ύψος των συσκευών στα 144 χιλιοστά, ενώ το S222 με οθόνη διαγωνίου 5,5 ιντσών ανεβάζει αυτή τη διάσταση μόλις κατά 6 χιλιοστά, καθώς το ποσοστό κάλυψης της μπροστινής όψης από την οθόνη είναι μεγαλύτερο από ότι στις άλλες δύο συσκευές. Με ανάλυση 1280x720, τιμή που συναντάμε και στις τρεις συσκευές, τα S200 και Χ9 είναι φυσικό να διαθέτουν ελαφρώς καλύτερη πυκνότητα που φτάνει τα 294ppi. Φυσικά, όλες οι συσκευές διαθέτουν πάνελ IPS για σωστά χρώματα σε θέαση υπό γωνία, αλλά και τεχνολογία OGS (One Glass Solution), η οποία μειώνει το πάχος της οθόνης αφαιρώντας ένα από τα στρώματα γυαλιού που βρίσκονται στη στοίβα μιας οθόνης αφής. Το Χ9 πηγαίνει ακόμα ένα βήμα παραπέρα διαθέτοντας οθόνη με ονομαστικές τιμές 1000:1 και 450 cd/m2 για την αντίθεση και τη φωτεινότητα αντίστοιχα. Παρά τις αυξημένες διαστάσεις που προκύπτουν από τις μεγάλες οθόνες, το πάχος παραμένει και στις τρεις συσκευές κάτω από ένα εκατοστό, με το Χ9 να είναι το πιο λεπτό (6,9 χιλιοστά).Tο πιο βασικό σημείο υπεροχής του Χ9 είναι η επεξεργαστική ισχύς, αφού στο εσωτερικό του βρίσκεται ο 8πύρηνος MT6592 της MediaTek στα 1,4GHz, με τα γραφικά Mali-450 MP4, συνοδευόμενος από 2GB μνήμης RAM.

Όπως αναφέραμε, το πιο βασικό σημείο υπεροχής του Χ9 είναι η επεξεργαστική ισχύς, αφού στο εσωτερικό του βρίσκεται ο οκταπύρηνος MT6592 της MediaTek στα 1,4GHz, με τα γραφικά Mali-450 MP4, συνοδευόμενος από 2GB μνήμης RAM. Οι άλλες δύο συσκευές ακολουθούν μια πιο τυπική σύνθεση που περιλαμβάνει τον τετραπύρηνο MT6582 της ίδιας εταιρείας στα 1,3GHz, με γραφικά Mali-400 MP2 και μνήμη RAM 1GB. Οι υψηλές επιδόσεις προσφέρουν και στις τρεις συσκευές άμεση ανταπόκριση στο άγγιγμα, ταχύτατη λειτουργία τις εφαρμογές και απόλυτα ομαλό scrolling δίνοντας ένα ελαφρύ προβάδισμα στο X9 όταν στον τομέα του multi-tasking και των απαιτητικών εφαρμογών (gaming).

Η υπεροχή του X9 συνεχίζεται και στον αποθηκευτικό χώρο, με τη συσκευή να διαθέτει 16GB, ποσότητα διπλάσια από αυτή που συναντάμε στις άλλες δύο συσκευές. Φυσικά, ο χώρος αυτός μπορεί να επεκταθεί με τη χρήση καρτών μνήμης micro SD και στις τρεις συσκευές. Επίσης, και τα τρία μοντέλα της Cubot δέχονται δύο SIM (Dual SIM) για να μπορείτε να έχετε δύο αριθμούς στην ίδια συσκευή. Όμως, εδώ συναντάμε μία ακόμα διαφορά του X9. Ενώ τα S200 και S222 διαθέτουν ξεχωριστές υποδοχές για τις δύο SIM και τη μία κάρτα μνήμης (συνολικά τρεις), το X9 διαθέτει συνολικά δύο υποδοχές μοιράζοντας τη μία μεταξύ της δεύτερης SIM και της κάρτας μνήμης.To S222, όπως και οι άλλες δύο συσκευές, διαθέτει εμπρόσθια κάμερα των 5MP και οπίσθια των 8MP, οι οποίες, μέσω interpolation, φτάνουν τα 8MP και 13MP αντίστοιχα.

Προχωρώντας με τις δυνατότητες φωτογράφισης, οι τρεις συσκευές διαθέτουν κάμερες με παρόμοιες αναλύσεις, 13MP και 8MP για την οπίσθια και την εμπρόσθια αντίστοιχα. Ωστόσο, αυτές οι τιμές επιτυγχάνονται μέσω interpolation με τις πραγματικές αναλύσεις να φτάνουν τα 8MP και 5MP αντίστοιχα. Είναι μια πρακτική που τη συναντάμε αρκετά συχνά τελευταία. Η τεχνική του interpolation αυξάνει τα pixels που προκύπτουν από τα οπτικά μέσω αλγόριθμων, αλλά το κέρδος στα pixels δε σημαίνει και κέρδος στην ποιότητα. Αν το ζητούμενο είναι η ποιότητα, καλύτερα να παραμείνετε στις χαμηλότερες αναλύσεις, όπως αυτές προκύπτουν από τα οπτικά της συσκευής. Πάντως, και οι τρεις συσκευές διαθέτουν πληθώρα ευκολιών και χαρακτηριστικών στη φωτογράφιση, όπως autofocus, touch focus, geotagging, HDR, αναγνώριση προσώπου, κ.ά., αλλά και ισχυρό φλας που στην περίπτωση του S200 φτάνει το 1 αμπέρ. Επίσης, μέσω της οπίσθιας κάμερας, είναι δυνατή η λήψη βίντεο Full HD στα 30fps.Η υπεροχή του X9 είναι εμφανής και στον αποθηκευτικό χώρο, με τη συσκευή να διαθέτει 16GB, ποσότητα διπλάσια από αυτή που συναντάμε στις άλλες δύο συσκευές.

Οι συσκευές υποστηρίζουν Wi-Fi 802.11n, 3G και προγενέστερες συνδέσεις αυτών, ενώ διαθέτουν Bluetooth 4.0, GPS, ραδιόφωνο και αισθητήρες επιτάχυνσης, εγγύτητας και φωτός. Επίσης, υποστηρίζουν HotKnot για ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ δύο συσκευών (ανάλογο του NFC) και ΟΤΑ (over-the-air) για μελλοντικές αναβαθμίσεις τους, όπως του λειτουργικού Android που συναντάμε στην έκδοση 4.4.

Οι συσκευές της Cubot έχουν ξεχωρίσει από το πλήθος μοντέλων που παράγονται στην Κίνα και αυτό το έχουν καταφέρει λίγοι κατασκευαστές. Τα χαρακτηριστικά τους είναι εξαιρετικά και πλήρη, ενώ οι τιμές τους κάνουν αυτά τα χαρακτηριστικά προσιτά για τον καθένα. Αξίζουν σίγουρα την προσοχή σας...


Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα