Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Family Sharing και iCloud: Οργάνωση, ευκολίες, οικονομία

Σεπ 15 2016
Το computing μπορεί να είναι οικογενειακή υπόθεση και η Apple φροντίζει να διευκολύνει τη διαμοίραση αρχείων και υπηρεσιών μεταξύ των μελών της οικογένειας.
Family Sharing και iCloud: Οργάνωση, ευκολίες, οικονομία
Τόσο σε iOS όσο και σε macOS, η Apple δίνει τη δυνατότητα σε οικογένειες να οργανωθούν αναλόγως. Ένας γονέας/κηδεμόνας αυτοδιορίζεται διαχειριστής και μπορεί ύστερα να δηλώσει έως και πέντε μέλη ως οικογενειακά. Μάλιστα, τα στοιχεία στο λογαριασμό Apple ID/iCloud κάθε μέλους “εξηγούν” στο σύστημα ποιος είναι ενήλικας και ποιος όχι. Ο διαχωρισμός αυτός είναι σημαντικός, πράγμα που θα εξηγηθεί ευθύς αμέσως. Όπως και όλα όσα κερδίζει κανείς με τη λειτουργία Family Sharing.

Αγορές από iTunes, iOS App Store και Mac App Store
Από τη στιγμή που ρυθμιστεί το Family Sharing, κάθε αγορά που έχει γίνει από κάποιο μέλος, διατίθεται χωρίς επιπλέον χρέωση και στα υπόλοιπα μέλη. Αυτό αγγίζει εφαρμογές, μουσική, βιβλία και ταινίες. Ειδικά σε περίπτωση εφαρμογών, μπορεί να μην υποστηρίζεται πάντα κάτι τέτοιο, είτε επειδή η εφαρμογή δεν έχει ανανεωθεί για να υποστηρίζει τέτοια λειτουργία ή η εταιρεία που έφτιαξε την εφαρμογή δεν υποστηρίζει συνειδητά το Family Sharing. Και πάλι βέβαια, τα σενάρια αυτά είναι εξαιρέσεις.

Οι νέες αγορές γίνονται στα στοιχεία του διοργανωτή και χρεώνεται με βάση τη μέθοδο πληρωμής που έχει δηλώσει. Όταν κάποιος ανήλικος επιχειρεί να αγοράσει κάτι, εμφανίζεται ειδοποίηση στο διοργανωτή και καλείται είτε να επιτρέψει τη συναλλαγή, είτε να την απορρίψει. Οπότε δεν μένει κάτι στην τύχη. Πάντως, με την ενηλικίωση, αν κάποιο μέλος βγει εκτός Family Sharing για πρακτικούς λόγους, δεν παίρνει μαζί του τις αγορές που έγιναν στο όνομα άλλου χρήστη.

Apple Music
Η Apple προσφέρει δύο επίπεδα συνδρομής: ένα για προσωπική χρήση και ένα για οικογενειακή. Η δεύτερη αποδεικνύεται εξαιρετικά προσιτή, ειδικά από τη στιγμή που δίνει πρόσβαση σε έως και 6 άτομα, και η υπηρεσία μαθαίνει τα γούστα του καθενός ξεχωριστά για να έχουν νόημα και όσα ακούσματα προτείνει.Η ρύθμιση του Family Sharing μπορεί να γίνει από οποιαδήποτε συσκευή της Apple.

Family Calendar, Family Album, Family Reminders
Η οικογένεια έχει φυσικά και οικογενειακές δραστηριότητες. Οι οποίες πρέπει να προγραμματιστούν και να εμφανίζονται στο ημερολόγιο όλων. Για αυτό δημιουργείται αυτόματα οικογενειακό ημερολόγιο, στο οποίο μπορεί να προσθέσει ο καθένας. Αυτόματα δημιουργείται και ειδικό άλμπουμ στην εφαρμογή Photos/Φωτογραφίες για να μοιράζεται η οικογένεια. Ό,τι πρέπει για εκείνες τις δραστηριότητες που λέγαμε. Ανάλογα δημιουργείται και οικογενειακή λίστα υπενθυμίσεων. Έτσι μπορούν να δουν όλοι τι ψώνια εκκρεμούν για παράδειγμα. Ή οποιαδήποτε άλλη εκκρεμότητα χρειάζεται να γνωρίζουν όλοι.

Find My Friends και Find My iPhone
Προφανώς, μια οικογένεια θέλει να έχει εικόνα για το πού βρίσκεται κάθε μέλος, ειδικά τα παιδιά. Διευκολύνει τις συνεννοήσεις και μειώνει το άγχος άλλωστε. Κάτι ακόμη που μειώνει το άγχος, είναι η δυνατότητα εντοπισμού ή και διαγραφής (για λόγους ασφαλείας) οποιασδήποτε συσκευής iOS και Mac είναι συνδεδεμένη με το λογαριασμό iCloud/Apple ID μέλους της οικογένειας.

Η Apple δεν βλέπει απλά “μονάδες”
Αν κάθε μέλος έπρεπε να αγοράσει την ίδια εφαρμογή ξεχωριστά, να έχει ξεχωριστή συνδρομή στο Apple Music ή να φτιάχνει χειροκίνητα ομαδικά ημερολόγια κ.λπ., το αποτέλεσμα θα έπαιρνε περισσότερο χρόνο αλλά και χρήμα. Με το Family Sharing, ευτυχώς, δεν χρειάζεται.Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα