Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

Καινοτομίες που «απογειώνουν» τον κλιματισμό στο σπίτι

Σεπ 08 2017
Όπως και στις υπόλοιπες κατηγορίες ηλεκτρικών συσκευών, έτσι και τα κλιματιστικά δε σταματούν να εξελίσσονται, προσφέροντας καινοτομίες που α κάνουν καλύτερη την καθημερινότητά μας.
Καινοτομίες που «απογειώνουν» τον κλιματισμό στο σπίτι
Τα τελευταία χρόνια, η τεχνολογική εξέλιξη που έχει σημειωθεί στο χώρο των κλιματιστικών είναι εντυπωσιακή, με αποτέλεσμα να έχουμε κλιματιστικά που όχι μόνο προσφέρουν καλύτερη απόδοση και μεγαλύτερη οικονομία, αλλά πλέον είναι πραγματικά «έξυπνα». Έτσι, σήμερα έχουμε νέες καινοτομίες που υπόσχονται ακόμη πιο εύκολη χρήση, πιο «φιλική» λειτουργία ή ακόμη και μικρότερη επιβάρυνση στο περιβάλλον. Ας δούμε μερικά από τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα πιο σύγχρονα κλιματιστικά.

Τεχνολογία Inverter


Η τεχνολογία Inverter έφερε πραγματικά επανάσταση στον κλιματισμό, μειώνοντας κατακόρυφα την κατανάλωση ρεύματος. Με δεδομένο πως ένα μοντέλο Inverter χρησιμοποιεί έως και 52% λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια από ένα κλιματιστικό παλαιού τύπου (δηλαδή τύπου on/off), πράγμα που σημαίνει ότι έχει πολύ μικρότερο κόστος λειτουργίας, δεν είναι τυχαίο ότι τα μηχανήματα τύπου on/off έχουν πλέον αποσυρθεί από την αγορά.

Η τεχνολογία Inverter στους ηλεκτροκινητήρες των συμπιεστών μονάδων κλιματισμού χρησιμοποιείται για να ελέγχει την ταχύτητα του συμπιεστή, έτσι ώστε να ρυθμίζεται η θερμοκρασία. Με τον τρόπο αυτό μεταβάλλεται η απόδοση του μηχανήματος σε μια ευρεία κλίμακα, ανάλογα με τις απαιτήσεις του χώρου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της απόδοσης του συστήματος για αποτελεσματικότερη ψύξη ή θέρμανση και γρήγορη απόδοση. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι η συσκευή ξεκινάει με τη μέγιστη απόδοση - ώστε να έχουμε γρήγορα την επιθυμητή θερμοκρασία - και στη συνέχεια μειώνεται η λειτουργία του συμπιεστή, η οποία ρυθμίζεται έτσι ώστε η θερμοκρασία του χώρου να παραμένει συνεχώς σταθερή.

Λειτουργία Αφύγρανσης
Η μη κατάλληλη υγρομετρική κατάσταση του αέρα και συγκεκριμένα η αυξημένη σχετική υγρασία σε έναν εσωτερικό χώρο αποτελεί πρόβλημα που σε μικρό ή μεγάλο βαθμό όλοι μας έχουμε βιώσει. Η διατήρηση του φυσιολογικού επιπέδου υγρασίας στο σπίτι μας είναι σημαντική, όχι μόνο για την ευχάριστη και άνετη διαβίωσή μας, αλλά και για την υγεία μας. Υπάρχουν κλιματιστικά που διαθέτουν λειτουργία Αφύγρανσης και η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση της υγρασίας στο χώρο. Η συγκεκριμένη λειτουργία αφαιρεί τους αιωρούμενους υδρατμούς από τον εσωτερικό αέρα και τον κάνει πιο φρέσκο.

Λειτουργία Ιονιστή
Διάφοροι μικροοργανισμοί, όπως βακτηρίδια ή μύκητες, τοξικές και χημικές ουσίες, αλλά και ο καπνός του τσιγάρου ρυπαίνουν τον αέρα που αναπνέουμε και ευθύνονται για δεκάδες προβλήματα υγείας. Πρόσφατες μελέτες μάλιστα, δείχνουν ότι ο αέρας στο σπίτι και στους χώρους εργασίας είναι συνήθως τρεις, ακόμα και τέσσερις φορές πιο βεβαρυμμένος από την εξωτερική ατμόσφαιρα. Επομένως, ο καθημερινός αερισμός του χώρου που ζούμε είναι μια σημαντική ενέργεια που βοηθάει στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα γύρω μας, ωστόσο δεν αρκεί μόνο το άνοιγμα των παραθύρων για να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή ποιότητα του αέρα στον εσωτερικό χώρο. Για το λόγο αυτό τη λύση έρχονται να δώσουν τα κλιματιστικά με λειτουργία Ιονιστή, όπως είναι το Juro Pro Oxygen Plus 24K, όπου με το πάτημα ενός πλήκτρου στο τηλεκοντρόλ του κλιματιστικού θα εξαλείψετε αποτελεσματικά τα ατμοσφαιρικά μικροσωματίδια (PM), μικροοργανισμούς, σκόνη, μυρωδιά, τοξίνες του καπνού, βακτηρίδια, ιούς, νεκρά κύτταρα του δέρματος των κατοικίδιων ζώων και οσμές.

Λειτουργία αυτοκαθαρισμού / Φίλτρα
Πολλά κλιματιστικά, κυρίως αυτά που είναι παλαιότερης τεχνολογίας, αναδίδουν μια δυσάρεστη οσμή στο χώρο όταν αρχίσουν να λειτουργούν, όπου εκτός από ενοχλητική είναι και επιβαρυντική για την υγεία μας. Αυτό πιθανόν να συμβαίνει γιατί μέσα στην εσωτερική μονάδα έχει απομείνει υγρασία, η οποία αποτελεί βασική αιτία για την ανάπτυξη μούχλας και βακτηριών. Για το λόγο αυτό, τα περισσότερα σύγχρονα οικιακά κλιματιστικά, όπως το Inventor Passion Pro II, είναι εφοδιασμένα με λειτουργία αυτοκαθαρισμού, αλλά και με ειδικά οικολογικά φίλτρα που έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν καθαρή και υγιεινή ατμόσφαιρα στο χώρο σας.

Η λειτουργία αυτοκαθαρισμού αναλαμβάνει την αυτόματη εξάτμιση συμπυκνωμάτων, ενώ σε ορισμένα μοντέλα – όπως σε αυτό της General Electric – η τεχνολογία είναι ακόμα πιο εξελιγμένη, καθώς απομακρύνει ταυτόχρονα και τη σκόνη ή τα σωματίδια που έχουν κατακρατηθεί μέσα στη μονάδα, παράλληλα με την υγρασία. Μάλιστα, το Inventor Passion Pro II είναι εφοδιασμένο και με φίλτρο τριπλής δράσης με Vitamin C, Silver Ion και Cold Catalyst, προστατεύει το δέρμα σας και βελτιώνει τον αέρα.

Αθόρυβη λειτουργία


Ένα κλιματιστικό με αθόρυβη λειτουργία έχει πολλά πλεονεκτήματα, που ναι μεν δεν έχουν να κάνουν άμεσα με τη θερμική άνεση, ωστόσο συμβάλουν σημαντικά στις ιδανικές συνθήκες του χώρου μας. Σκεφτείτε απλά πόσο ενοχλητικός - και πολλές φορές εκνευριστικός - είναι ο θόρυβος που παράγουν τα παλιά κλιματιστικά, ειδικά όταν προσπαθούμε να κοιμηθούμε, να ολοκληρώσουμε μία δουλειά στο γραφείο ή όταν θέλουμε να απολαύσουμε μια ταινία στην τηλεόραση. Αυτό το βουητό δεν συνηθίζεται εύκολα. Η συγκεκριμένη λειτουργία λοιπόν, δεν είναι απλά μια «λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά», αλλά ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό που έρχεται να βελτιώσει την καθημερινότητά μας σε πολλά επίπεδα. Για παράδειγμα, το κλιματιστικό General Electric GES-NX50IN/GES-NX50OUT 18000 BTU Inventer είναι εξοπλισμένο με αθόρυβη λειτουργία, με την οποία επιτυγχάνεται μείωση του θορύβου στα 20dB, χάρη στον έλεγχο της συχνότητας του συμπιεστή, της ταχύτητας του ανεμιστήρα και της ροής του αέρα.

Νυχτερινή λειτουργία
Μία από τις πιο σημαντικές λειτουργίες που προσφέρει ένα κλιματιστικό είναι και η νυχτερινή λειτουργία (γνωστή και ως λειτουργία ύπνου, SLEEP). Δεν χρειάζεται να έχουμε ανοιχτό το κλιματιστικό όλο το βράδυ. Απλά πριν κοιμηθούμε, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε τη λειτουργία SLEEP. Η λειτουργία SLEEP μπορεί να ρυθμιστεί από το τηλεχειριστήριο του κλιματιστικού, επιτρέποντας μια ορισμένη προσαρμογή στην απαιτούμενη θερμοκρασία δωματίου (που ορίζεται από το χρήστη). Μπορεί μάλιστα, να ενεργοποιηθεί σε λειτουργία ψύξης ή θέρμανσης εξασφαλίζοντας ιδανικές θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του ύπνου μας. Σε ορισμένα μοντέλα, όπως στο Haier Tundra AS24TD2HRA / 1U24RE8ERA 24000 BTU, η ρύθμιση της θερμοκρασίας και ο εσωτερικός θόρυβος μπορούν να προσαρμοστούν σε ακόμη πιο ιδανικά επίπεδα, όταν επιλέξετε τη λειτουργία SLEEP κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Ασύρματη σύνδεση Wi-Fi


Όπως αναφέραμε, τα κλιματιστικά έχουν γίνει πραγματικά έξυπνα, κάτι που αποδεικνύεται μέσα από καινοτόμα χαρακτηριστικά, όπως η υποστήριξη ασύρματης σύνδεσης Wi-Fi, η οποία επιτρέπει το χειρισμό του κλιματιστικού από το smartphone ή το tablet μας, ακόμη κι αν βρισκόμαστε χιλιόμετρα μακριά. Ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα που προσφέρει η συγκεκριμένη δυνατότητα είναι ότι μπορούμε να ρυθμίσουμε απομακρυσμένα – μέσω mobile app - τη θερμοκρασία του χώρου μας πριν φτάσουμε στο σπίτι ή το γραφείο. Όταν έχουμε ρυθμίσει τη θερμοκρασία ώρες πριν και έχει γίνει η ψύξη/θέρμανση ομαλά, εξασφαλίζουμε άνεση και εξοικονομούμε ενέργεια. Ορισμένα μοντέλα, όπως αυτά της σειράς Invertor Passion Pro II και Invertor Omnia, είτε διαθέτουν συνδεσιμότητα Wi-Fi ή απλά είναι Wi-Fi Ready, που σημαίνει ότι απαιτείται προαιρετικό εξάρτημα για την ασύρματη λειτουργία τους. Για παράδειγμα, εάν είστε κάτοχος κλιματιστικού Wi-Fi Ready της Invertor ή της f&u μπορείτε να το αναβαθμίσετε με τον πιο απλό και οικονομικό τρόπο: αγοράζοντας ένα WiFi USB Module.

Λειτουργία Follow Me
Ίσως να έχετε ήδη συναντήσει σε ορισμένα κλιματιστικά, όπως αυτά της Juro Pro, μια λειτουργία που ονομάζεται «Follow me». Ενεργοποιώντας αυτή τη λειτουργία από το τηλεχειριστήριο, το κλιματιστικό σας θα ρυθμίσει τη λειτουργία του βασιζόμενο στη θερμοκρασία του περιβάλλοντος χώρου του τηλεχειριστηρίου και όχι βάσει του αισθητήρα θερμοκρασίας της εσωτερικής μονάδας. Έτσι, είστε σίγουροι ότι σε όποιο σημείο του δωματίου και αν βρίσκεστε, θα απολαμβάνετε τη ζέστη ή τη δροσιά που επιθυμείτε.

Νέο οικολογικό ψυκτικό μέσο R32
Μέχρι και πριν από λίγα χρόνια όλοι οι κατασκευαστές χρησιμοποιούσαν ένα ψυκτικό υγρό που ονομάζεται R410A. Το μειονέκτημα του συγκεκριμένου ψυκτικού μέσου είναι πως επιβαρύνει εξαιρετικά την υπερθέρμανση του πλανήτη, αν διαρρεύσει στην ατμόσφαιρα. Πλέον έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε κλιματιστικό με ψυκτικό υγρό που είναι πιο φιλικό στο περιβάλλον. Ο λόγος για το ψυκτικό υγρό R32, το οποίο εξασφαλίζει ακόμα πιο αξιόπιστες επιδόσεις, τη μείωση του κόστους συντήρησης, καθώς και την καθαρή ατμόσφαιρα στο χώρο σας.

Αν λοιπόν όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά δεν αποτελούν «δυνατό επιχείρημα» για να αντικαταστήσετε το παλιό κλιματιστικό σας, τότε απλά σκεφτείτε πόσο σημαντικά θα συμβάλετε στη μείωση του φαινομένου υπερθέρμανσης του πλανήτη, με ένα κλιματιστικό που χρησιμοποιεί ψυκτικό υγρό R32. Αν μάλιστα είναι και εξοπλισμένο με τις προαναφερθείσες λειτουργίες, όπως π.χ. προσφέρει η σειρά κλιματιστικών Life Pro της Invertor, τότε μπορείτε να βγείτε κερδισμένοι σε όλα τα επίπεδα: οικολογική συνείδηση, οικονομία, και διασφάλιση άνετων συνθηκών διαβίωσης, χειμώνα-καλοκαίρι, με εξαιρετικά χαμηλό λειτουργικό κόστος.
Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα