Επικοινωνία
MENU
Επικοινωνία
Live Chat

Για οποιαδήποτε απορία επικοινώνησε ζωντανά με έναν εκπρόσωπό μας Δευ-Παρ: 09:00 - 18:00

ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΠΡΟΣΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ
Τιμή: 

5 apps για ασφάλεια στο Android

Απρ 16 2014
Δείτε πώς μπορείτε να θωρακίσετε την Android συσκευή σας ώστε να πλοηγήστε άνετα στο Web, να κατεβάζετε εφαρμογές άφοβα και να μπλοκάρετε τους ανεπιθύμητους.
5 apps για ασφάλεια στο Android
Αν και οι κίνδυνοι μιας συσκευής Android διαφέρουν αρκετά από τους κινδύνους που γνωρίζουμε στο PC, δεν παύουν να είναι σοβαροί και να απαιτούν αντιμετώπιση. Καθώς η πλατφόρμα της Google κυριαρχεί στις φορητές συσκευές, είναι βέβαιο ότι όλο και περισσότερες απειλές θα εμφανίζονται, οπότε αν δεν έχετε φροντίσει ήδη για την προστασία του smartphone ή του tablet σας, μάλλον έχει έρθει η ώρα να το σκεφτείτε σοβαρά. Εξάλλου, είναι δωρεάν!

Οι σύγχρονες εφαρμογές είναι ολοκληρωμένα πακέτα που αντιμετωπίζουν πολλά περισσότερα από ιούς. Το κυριότερο είναι πως έχουν να αντιμετωπίσουν το χαρακτηριστικό που βόηθησε το Android να φτάσει τόσο ψηλά: τον ανοιχτό χαρακτήρα του. Ενώ τα stores των άλλων λειτουργικών, iOS και Windows Phone, εφαρμόζουν ελέγχους πριν επιτραπεί μια εφαρμογή για κατέβασμα, στο Android κυριαρχεί… χαλαρότητα. Επίσης, εκτός από το Play, οι χρήστες του Android μπορούν να κατεβάσουν εφαρμογές και από άλλες πηγές, μερικές από τις οποίες μάλιστα δεν εφαρμόζουν κανένα έλεγχο και επιτρέπουν σε κακόβουλους χρήστες να ανεβάζουν γνωστές εφαρμογές στις οποίες έχουν τροποποιήσει τον κώδικα. Όμως, οι εφαρμογές προστασίας διαθέτουν πολλές περισσότερες δυνατότητες. Κάποιες διαθέτουν “anti-theft” λειτουργίες για την περίπτωση της κλοπής, όπως κλείδωμα της συσκευής και διαγραφή των δεδομένων της, αναζήτηση του γεωγραφικού στίγματός της, καθώς και λήψη ήχου και φωτογραφιών των δραστών. Επίσης, σε κάποιες εφαρμογές θα βρείτε λειτουργίες μπλοκαρίσματος κλήσεων και λειτουργίες γονικού ελέγχου. Από τις πάρα πολλές εφαρμογές προστασίας που υπάρχουν επιλέξαμε 5, οι οποίες είναι δωρεάν και σημείωσαν κορυφαίο σκορ στα πρόσφατα τεστ των ειδικών του AV-Test.

Avira Antivirus Security


Με κορυφαίες επιδόσεις στα AV-Test, ελάχιστη κατανάλωση πόρων και μεγάλο εύρος λειτουργιών προστασίας, το Avira είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και έχει κερδίσει τη θέση του σε πολλές φορητές συσκευές. Ως antivirus, το Avira ελέγχει τις εφαρμογές κατά την εγκατάσταση και την ανανέωσή τους, ενώ διενεργεί ελέγχους τόσο αυτόματους όσο και μετά από απαίτησή σας. Φυσικά, εκτός από την ανίχνευση κακόβουλων εφαρμογών, αναλαμβάνει και την εξουδετέρωσή τους. Εκτός από antivirus, το Avira διαθέτει λειτουργίες ενάντια σε κλοπή, όπως εντοπισμό συσκευής με τη χρήση Google maps, κλείδωμα και διαγραφή δεδομένων εξ’ αποστάσεως, καθώς και ειδοποίηση κατόχου είτε μέσω ήχου είτε μέσω πατήματος πλήκτρου από αυτόν που βρήκε τη συσκευή. Επίσης, η εφαρμογή διαθέτει δυνατότητα μπλοκαρίσματος ανεπιθύμητων κλήσεων και SMS με διαχείριση blacklist. Μέσα από ένα περιβάλλον web μπορείτε να παρακολουθείτε την κατάσταση έως 5 συσκευών σας και να έχετε μια εικόνα των ρυθμίσεών τους οπότε, όπως καταλαβαίνετε, το Avira ξεφεύγει αρκετά από τα στενά όρια ενός (εξαιρετικού) antivirus.

360 Security


Προϊόν της άγνωστης κινέζικης Qihoo (με το χαρακτηριστικό «360» στις ονομασίες των εφαρμογών της), το 360 Security κυριολεκτικά «σαρώνει» μεταξύ των εφαρμογών προστασίας. Με καλές επιδόσεις στην ανίχνευση ιών και κακόβουλων online τοποθεσιών, όμορφο και ευέλικτο περιβάλλον, καθώς και χαμηλή κατανάλωση πόρων, το 360 Security αποτελεί μια ολοκληρωμένη πρόταση προστασίας. Διαθέτει προστασία σε πραγματικό χρόνο και για την ανίχνευση απειλών χρησιμοποιεί τόσο τη δική του μηχανή, όσο και το cloud, ενώ είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό και στην καταπολέμηση. Εκτός από τις λειτουργίες antivirus, η εφαρμογή διαθέτει εκτενείς λειτουργίες βελτίωσης επιδόσεων και καθαρισμού. Μέσα από το 360 Security μπορείτε να κλείσετε εφαρμογές που τρέχουν στο background, να διαγράψετε άχρηστα αρχεία και να απελευθερώσετε μνήμη. Η εφαρμογή σας επιτρέπει να παρακολουθείτε την «κατανάλωση» ενός πλάνου δεδομένων ώστε να μην ξεπεράσετε το όριο, αλλά διαθέτει και εντυπωσιακές δυνατότητες στο μπλοκάρισμα κλήσεων και μηνυμάτων βάσει ωρών της ημέρας και λέξεων του κειμένου. Στον τομέα της προστασίας από κλοπή, αν και η εφαρμογή διαθέτει όλες τις γνωστές δυνατότητες (εντοπισμό, κλείδωμα, διαγραφή, συναγερμό), στην πράξη παρουσιάζει αρκετές ελλείψεις και δυσκολίες οπότε αν αυτός ο τομέας αποτελεί προτεραιότητα για εσάς θα πρέπει να στραφείτε σε άλλη εφαρμογή.

Norton Security Antivirus


Στη δωρεάν έκδοσή του, το προϊόν της γνωστής Norton περιορίζεται στην ανίχνευση και αντιμετώπιση απειλών, ενώ οι λειτουργίες κατά κλοπής και μπλοκαρίσματος αποτελούν κομμάτια που «ξεκλειδώνονται» μετά από ετήσια συνδρομή. Όμως στον τομέα του antivirus και γενικότερα του malware, το Norton Security Antivirus είναι πολύ αποτελεσματικό – ίσως το πιο αποτελεσματικό αυτή τη στιγμή. Με 100% επιτυχία στα AV-Test, η εφαρμογή ανιχνεύει και αντιμετωπίζει ιούς και ειδοποιεί για παράξενη συμπεριφορά εφαρμογών βάσει δικαιωμάτων. Για παράδειγμα, σας ειδοποιεί αν μια εφαρμογή ζητά να βάζει διαφημίσεις στη γραμμή ειδοποιήσεων (πολύ ενοχλητικό) ή αν σας προτρέπει να εγκαταστήσετε άλλες εφαρμογές. Στην επί πληρωμή έκδοση αποκτάτε δυνατότητες κατά κλοπής, ειδοποίησης για κακόβουλα websites, backup και διαχείρισης πολλαπλών συσκευών. Προτιμήστε το αν το μόνο που αναζητάτε είναι μια εφαρμογή αντιμετώπισης ιών.

Kaspersky Internet Security


Ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην ανίχνευση και καταπολέμηση ιών, το Kaspersky Internet Security σημείωσε 100% επιτυχία στα AV-Test. Η εφαρμογή περιορίζεται στις antivirus και anti-theft λειτουργίες, αλλά σε αυτές τα καταφέρνει πολύ καλά. Στη δωρεάν έκδοση, η εφαρμογή προσφέρει όλη τη δύναμή της απέναντι σε ιούς, spyware, trojans και κάθε λογής κακόβουλο λογισμικό, αλλά κάποιες δυνατότητες, όπως προστασία σε πραγματικό χρόνο, προστασία μέσω cloud και ειδοποίηση για κακόβουλα websites, θα τις βρείτε στην έκδοση επί πληρωμή. Στις anti-theft λειτουργίες, τo Kaspersky Internet Security περιλαμβάνει κλείδωμα και εντοπισμό της συσκευής, alarm, διαγραφή δεδομένων και φωτογράφιση του δράστη. Όλα αυτά γίνονται μέσα από ένα εύχρηστο web περιβάλλον, μέσω του οποίου μπορείτε να διαχειριστείτε τις anti-theft λειτουργίες πολλαπλών συσκευών. Αν αυτό που αναζητάτε είναι κυρίως αντιμετώπιση των ιών και βασικές λειτουργίες anti-theft, δοκιμάστε οπωσδήποτε το Kaspersky Internet Security.

Antivirus & Mobile Security


Η εφαρμογή της TrustGo σημείωσε κορυφαίες επιδόσεις στα AV-Test και προσφέρει όλες τις λειτουργίες του δωρεάν, χαρακτηριστικά που λίγες εφαρμογές συνδυάζουν. Στις λειτουργίες antivirus περιλαμβάνει κατ’ απαίτηση και προγραμματισμένη ανίχνευση για ιούς spyware, trojans και, φυσικά, καταπολέμησή τους. Επίσης, ανιχνεύει εφαρμογές που μπορούν να κλέψουν προσωπικά δεδομένα σας και σας ειδοποιεί για το κατέβασμα επικίνδυνων εφαρμογών, ενώ μέσα από ένα δικό του μηχανισμό επιτρέπει μόνο το κατέβασμα ασφαλών εφαρμογών. Το Antivirus & Mobile Security προσφέρει επίσης ασφαλή πλοήγηση ειδοποιώντας για κακόβουλα websites, παρακολούθηση της χρήσης δεδομένων, μπαταρίας και μνήμης, καθώς και δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των επαφών, των SMS και του ιστορικού των κλήσεων στο cloud. Στις λειτουργίες anti-theft, θα βρείτε δυνατότητες εντοπισμού και κλειδώματος συσκευής, alarm και διαγραφή δεδομένων για πολλαπλές συσκευές. Αν και λιγότερο γνωστό, το Antivirus & Mobile Security διαθέτει πλήθος λειτουργιών, είναι δωρεάν και περιλαμβάνει εξαιρετικό antivirus. Ίσως γι’ αυτό να έχει τη μεγαλύτερη βαθμολογία χρηστών στο Play…

Διάβασε επίσης
ΕΙΔΕΣ ΠΡΟΣΦΑΤΑ
Είδες πρόσφατα
Κλείσιμο
Είδες πρόσφατα